Šta je novo?

Google Pixel 10 / 10 pro

43440.gif
Bag nakon apdejta.
Loš je gif ali videće se. Nakon zatvaranja foldera pri skrolu na sledeću stranicu folder ostaje na istom mestu. Na P7 isti slučaj

I na P9P. Ako se sačeka koja ms više onda je ok, ako instant uradiš skrol onda da, ikonica ostane na istoj poziciji

Ja ne uspevam ovo da uradim, sve mi normalno odradi.

Čim tapneš da se zatvori folder, što brže započni skrol, moraš biti baš brz

Pri normalnom korišćenju neće biti izazvan bag

Meni se isto dešava sa folderom, tek sad vidim.
Primetio sam još jednu stvar, ne znam dal je bug. Kada se otključa telefon licom i hoću da prevučem na gore da otključam, nekada ne odreaguje pa moram da ponovim da bih otključao.

Neko mislenje o pixel 9a/10a. Zelim telefon sa malim ekranom, a imam samo 350/400eura.

Kod mene ni na P10P ni na P7 ne mora baš toliko brzo. Pri normalnom korišćenju sam primetio.

Neko mislenje o pixel 9a/10a. Zelim telefon sa malim ekranom, a imam samo 350/400eura.
10a i 9a skoro je isti telefon. Nemam iskustva ali verovatno okej telefon. Sad gledam i cene i vidim da za 370€ se dobija procesor iz P9, 120hz, kamere slabije ali Google softver pegla dosta dobro tako da neretko na blind testovima pobedu odnese Pixel A serije pored svih ostalih flagship modela, baterija 5100mah što je takođe fino, softversko iskustvo isto ili skoro isto kao skuplji Pixeli... Po meni bi najveći problem bili ogromni bezeli i 128gb s obzirom da kod Kineza za 200€ dobiješ 256gb

Kod mene ni na P10P ni na P7 ne mora baš toliko brzo. Pri normalnom korišćenju sam primetio.
Ne mora brzo. Samo je bitno da se sa istog mesta kad uradiš tap za zatvaranje foldera krene u skrolovanje.

9a/9/9 Pro, više manje je sve isto, više se plaćaju kamere, „izrada”, i konfiguracija. Što se kamera tiče, dosta su slične kao što je već napominjano, obrada slike je takva da bi sa svakim Pikselom u zadnjih nekoliko generacija bio zadovoljan ako ti se ta obrada dopada.

Što se izrade tiče, meni se lično sjajno glatko staklo na leđima Piksela 9 uopšte ne dopada. Neki neprirodan, loš osećaj u ruci, jedva sam čekao da ga stavim u masku, tu je 9a u prednosti po meni. Sa druge strane, ne dopadaju mi se šljašteće lajsne na 9 Pro koji ima lepo peskirano staklo pozadi, pa je opet 9a u prednosti. Da je Piksel 8 Pro išao u manjoj varijanti, uzeo bih njega bez dileme, lepši izgled, oblik i dizajn, ali Gugl mora da se igra, pa to je.

Najveća mana 9a je po meni 8GB rama i 128GB prostora, pogotovo ako bi da koristiš telefon duže vreme, i pogotovo imajući u vidu koliko će cene telefona rasti u narednih par godina. Mislim da samo zbog toga vredi motriti da ne iskoči polovan Piksel 9, ponekad ume da se nađe neki komad tu oko 400 na KP koji nije izraubovan. Dobijaš apgrejd senzora, dobijaš 12GB rama, „bolju izradu” i malo manju bateriju. Sve „pojačane” varijante Piksela sa 256GB+ prostora ne vrede te pare.

9a/10a, suštinski isti telefon, koji god je jeftiniji njega treba uzeti. Nažalost svi Pikseli zahtevaju da se pomiriš sa nekim kompromisom ali su i dalje verovatno najbolji kompaktni telefoni, pošto je sad 6.3 inča odjednom kompaktno...

A 10 pro vs XL? Nemam problema sa većim telefonima, razlike u ceni nema (uzeo bih i pro 256gb). Ali nisam nešto prevelike telefone furao u prethodnim godinama, s20+, pa pixel 7 (non pro).

Potencijalno zbog veće površine bi trebalo XL manje da se greje. I možda ima malo bolju bateriju ( to realno ne može ni da se proveri sem ako neko nema i XL i non XL kod sebe ).

A 10 pro vs XL? Nemam problema sa većim telefonima, razlike u ceni nema (uzeo bih i pro 256gb). Ali nisam nešto prevelike telefone furao u prethodnim godinama, s20+, pa pixel 7 (non pro).
Ja sam manji platio i više, XL sam mogao jeftinije uzeti 🤣
Kao što reče @fkloznica iznad. Verovatno malo bolja baterija, bolji thermal management, malo brže punjenje i naravno veći ekran znači za multimediju. Takođe sam prešao sa Pixel 7

Čim tapneš da se zatvori folder, što brže započni skrol, moraš biti baš brz

Pri normalnom korišćenju neće biti izazvan bag
Fora je što koristim onaj toolbox pa kad pokušam baš brzo zaključam telefon na double tap haha

Tako da, ja nisam uspeo, a i ne znači mi ništa ako moram da se potrudim da bih ponovio bag

Ima li koga da koristi Pixel Watch 4, ili neki stariji. Zanima me kakva je stvar sa health i fitness funkcijama, pretpostavljam da brda stvari ne radi u Srbiji?

Trenutno sam na Galaxy Watch-u, ali razmišljam da pređem na Pixel Watch, pre svega zbog Fitbit-a, a i svidela mi se mnogo ova novost sa poslednjeg Pixel Dropa za Express Google Pay.

Nisam znao da ima brže punjenje XL, nešto sam mislio da su identični osim veličine baterije. Razmisliću još malo...

Fora je što koristim onaj toolbox pa kad pokušam baš brzo zaključam telefon na double tap haha

Tako da, ja nisam uspeo, a i ne znači mi ništa ako moram da se potrudim da bih ponovio bag
Ja ne moram uopšte toliko brzo. Dešava mi se pri normalnom korišćenju.

Nisam znao da ima brže punjenje XL, nešto sam mislio da su identični osim veličine baterije. Razmisliću još malo...
45w naspram 30w. 50% razlike u brzini punjenja
5200mah naspram 4870mah. 7% razlike u kapacitetu baterije.
Jeste ovo maksimalna snaga punjenja, telefon se ne puni non stop tom snagom, ali opet je 50% razlike naspram 7% razlike u kapacitetu. Tako da se verovatno osetno brže puni XL

Ima li koga da koristi Pixel Watch 4, ili neki stariji. Zanima me kakva je stvar sa health i fitness funkcijama, pretpostavljam da brda stvari ne radi u Srbiji?

Trenutno sam na Galaxy Watch-u, ali razmišljam da pređem na Pixel Watch, pre svega zbog Fitbit-a, a i svidela mi se mnogo ova novost sa poslednjeg Pixel Dropa za Express Google Pay.
Koristim ja pixel watch 3, sto se tice health i fitnes funkcija ono sto sam ja primetio da ne radi je Sp02, EKG i tipa ne iscrtava putanju ukoliko setas ili trcis. EKG i mapu sam uspeo da ukljucim preko vpn-a ali se kroz par dana samo iskljuci opet, Sp02 nisam uspeo nikako. Verovatno jos nesto ne radi ali nisam primetio. Placanje ne radim preko sata jer banka ne podrzava google pay pa ne znam kako radi

Ja imam xl, al mi to ne znači ništa kad ga svakako samo noću punim, brzina punjenja mi ne znači toliko.

Ja imam oneplus watch 3 i sve može da se aktivira, nešto ovde a tipa ecg sam u Italiji aktivirao i ostao mi je aktivan. Plaćanje radi itd

Kako bre ne iscrtava mapu? Nemoguce da mu je GPS ogranicen samo na odredjene markete?
U fitbitu ne pokaze mapu nakon aktivnosti. Tek kad ga povezem na vpn, izlogujem se, obrisem cache i ulogujem onda dodju jos par stvari kao i mapa. Evo npr od juce, mapa bi isto trebala da bude prikazana al je nema

Prilozi

• Screenshot_20260305-110239.png
    Screenshot_20260305-110239.png
    99.7 KB · Pregleda: 24
U fitbitu ne pokaze mapu nakon aktivnosti. Tek kad ga povezem na vpn, izlogujem se, obrisem cache i ulogujem onda dodju jos par stvari kao i mapa. Evo npr od juce, mapa bi isto trebala da bude prikazana al je nema
E svašta, baš bedak. Mada opet, verujem da su fitness funkcije i preciznost daleko na strani Pixela u odnosu na Samsung.

Juce stavim ovu Mous maskicu na KP za 3000din, danas pise neki lik da je uzme. Nisam se nadao da ce otici, a ne jos i ovako brzo haha

Hahaha ljudi telefon prodaju po mesec dana a ti skupu masku za redak model telefona za dan. Bravo 😄

Hahaha ljudi telefon prodaju po mesec dana a ti skupu masku za redak model telefona za dan. Bravo 😄
Uuupravo sam to i pomislio. Skupa maska redak fon, ode za dan, nije proslo 24h od kad sam je stavo na KP.

I to je poruka, gde si dosao bih po maskicu hahah

Isto sam mislio da necu prodati stari 7 Pro nikad, i inace nisam prodavao telefone, ali i on otisao za nedelju dana i to za cenu za koju sam hteo da ode. Imam srece pocetnicke sa KP izgleda haha

Nazad
Vrh Dno