Šta je novo?

Google Pixel 10 / 10 pro

Imam u fioci OG XL, kakav mob. Full aluminijum, povremeno ga upalim da se zezam, bas premijum osecaj u ruci. Da ne pricam kako slika 😀

Kad smo se već dotakli OG Pixela. Da li je po vama bio premium uređaj ili ne? Po meni apsolutno da, osim ogromnih bezela, iako većina kaže da nijedan Pixel nije bio premium uređaj do 6 Pro, a neki čak kažu do 9 Pro.
Valjda nije previše off

De te lepo služi 🙂

Kada vidim taj pixel OG na slici.. koliko su bili bolji full alu telefoni 😍, zlatni period ove industrije

Ja sam izvukao iz fioke neki midranger Huawei iz 2016., i zaprepastio sam se koliko je kvalitetnija izrada bila ranije. Danasnji flagshipovi imas osecaj ako ti malo jace padnu da ce da se razlupaju u param parcad. Bez maskice da ne pomislis da ih nosis.

Kad smo se već dotakli OG Pixela. Da li je po vama bio premium uređaj ili ne? Po meni apsolutno da, osim ogromnih bezela, iako većina kaže da nijedan Pixel nije bio premium uređaj do 6 Pro, a neki čak kažu do 9 Pro.
Valjda nije previše off
Evo pisem sa 9ProXL a pored mi je OG XL. Ne da je premijum u odnosu na seriju 7, 8 i 9 nego nema razgovora. Ne samo full alu body, nago ni ekran ne kaska.

Evo pisem sa 9ProXL a pored mi je OG XL. Ne da je premijum u odnosu na seriju 7, 8 i 9 nego nema razgovora. Ne samo full alu body, nago ni ekran ne kaska.
Da, to je i meni ostalo u sećanju da ekran ne kaska, jedino naravno u osvetljenju. Današnji svetle baš jako. Top telefon. Mislim da sam tim telefonom bio najzadovoljniji od svih. Jedino baterija nije bila vična i što su te godine ostali već počeli da smanjuju bezele, pa ovaj izgleda bezveze spreda.

Svaka čast za ovu kolekciju! Lepo je videti Nexus 🙂
Hvala! Nexus naravno ne radi 🤣 Krivo mi je što ne mogu da nađem Nexus 4 od kog sam i krenuo aktivno sa Google-om. To je bila prava zver u to vreme

Da, to je i meni ostalo u sećanju da ekran ne kaska, jedino naravno u osvetljenju. Današnji svetle baš jako. Top telefon. Mislim da sam tim telefonom bio najzadovoljniji od svih. Jedino baterija nije bila vična i što su te godine ostali već počeli da smanjuju bezele, pa ovaj izgleda bezveze spreda.

Hvala! Nexus naravno ne radi 🤣 Krivo mi je što ne mogu da nađem Nexus 4 od kog sam i krenuo aktivno sa Google-om. To je bila prava zver u to vreme
Imao sam i ja Nexus 4, ali mi nije ostao. Nexus 5 čuvam i dalje, u fioci ispravan. 🙂

A šta fali kameri?
Ne mogu da tvrdim još uvek jer je tek prvi dan kod mene, a i nisam stručan za fotografiju. Mora da prođe još par dana da bih mogao da kažem nešto više. Ali ovako na prvu crne (kontrast) su prejake, dosta crvenog tona svuda a sve ostale boje - žuta, plava, zelena, su nekako prigušene, tako da deluju malo mrtvo. Takođe, kao da radi uglačavanje - smoothening fotografija ponekad, kako glavnim tako i tele senzorom.
Mada malopre sam okinuo par fotki zalaska i meseca, ispale su baš top. Ove zamerke se odnose na fotografisanje tokom dana.
Ostaviću ovde ove slike zalaska i meseca kojima sam baš zadovoljan

Prilozi

• PXL_20260228_181643856.BURST-01.jpg
    PXL_20260228_181643856.BURST-01.jpg
    38.4 KB · Pregleda: 126
  • PXL_20260228_161118196.jpg
    PXL_20260228_161118196.jpg
    148.8 KB · Pregleda: 68
  • PXL_20260228_162407953.BURST-01.jpg
    PXL_20260228_162407953.BURST-01.jpg
    75.1 KB · Pregleda: 61
  • PXL_20260228_160718078~2.jpg
    PXL_20260228_160718078~2.jpg
    107.7 KB · Pregleda: 107
Piši i ostale utiske. Baš me zanima poređenje sa S25U
Evo par fotki da vidite jedan do drugog.

Iako je subjektivno, pixel bez maske bolje leži u ruci i lepi se ako su vam dlanovi malo vlažni, inače klizi kao i titanijum na S25U.

Kvalitet izrade je sličan, podjednako glasno se čuju kamere kada se tresu uređaji. Kuckanjem po ekranu pixel i dalje deluje šuplje. Bezeli su veći na pixelu(kao i prednja kamera), ali ne upada u oči koliko sam mislio da će dok sam gledao recenzije.

Pixel je teži, čak i od ženinog 15 Pro Max i osetno je kada se uzme u ruku nakon korišćenja drugih telefona (sem možda tenka 13 Pro Max 😃).

Bateriju još ne mogu da poredim jer se Pixel adaptira, ali rekao bih da će biti slična.

Zvučnici veoma slične jačine, kvalitet zvuka ipak na strani S25U, pogotovo ako cenite čistoću i 'usmerenost' zvuka, ali ništa drastično.

Vibracija naravno bolja na Pixelu(iako smatram da je najbolja bila na 4XL) i zajedno sa animacijama čini svakodnevno korišćenje 'prijatnijim'.

PIxel ima bolju kameru, posebno vidljivo u portret i noćnom modu.

Noćni mod -
10PXL:
1448.jpg

S25U:
1467.jpg

Pišite ako vas još nešto zanima. 🙂

Prilozi

• IMG-20260303-WA0005.jpg
    IMG-20260303-WA0005.jpg
    335.6 KB · Pregleda: 53
  • IMG-20260303-WA0004.jpg
    IMG-20260303-WA0004.jpg
    193.9 KB · Pregleda: 49
  • IMG-20260303-WA0006.jpg
    IMG-20260303-WA0006.jpg
    338.5 KB · Pregleda: 47
  • IMG-20260303-WA0003.jpg
    IMG-20260303-WA0003.jpg
    282.2 KB · Pregleda: 46
Aj okaci ove dve fotke u orginalnoj rezoluciji. Mada... meni druga deluje bolje.

Dobro je što može da se sada menja intenzitet Fleshlighta, pošto su se ljudi na redditu javljali da im se slučajno upali i sprži plastiku pozadi. 🙂

Jel stigao 5G support sa ovim martovskim feature dropom?

Ne, naravno. 🙂

Napokon su ubrzali download i install updejta čini mi se.. sve sam odradio za 5min.

Na prvu loptu deluje da su možda malo izmenili i animacije ? Možda je placebo.

Edit:
Izgleda da su ponovo *****ali skrolovanje na redditu.. 😂 verovatno su drndali nešto oko GPU

Poslednja izmena:
Ne, naravno. 🙂

Napokon su ubrzali download i install updejta čini mi se.. sve sam odradio za 5min.

Edit:
Izgleda da su ponovo *****ali skrolovanje na redditu.. 😂 verovatno su drndali nešto oko GPU
Znači čekanje do juna i narednog feature dropa za potencijalni 5G support😂

Ne, naravno. 🙂

Edit:
Definitivno je dosta brži proces apdejta

Edit: takođe, da li je ovo promenjen Operator settings version ili se ja tripujem?

Poslednja izmena:
@petar pan
Tek danas mi stize case, plus vidim da mi traze 959 din za carinu ili sta god da je.
A ja sam vec gledao na youtube i videh da mi se taj mous-e ultra thin ne svidja toliko zbog otvorenih dugmica i tako nekih sitnica, pa sam u medjuvremenu uzeo spigen ultra hybrid magfit, jer su mi spigen maske generalno najbolje, leze mi bas.

Sad kad stigne cu bas da vidim, ali za sada iskustvo ovolikog cekanja, naplacene carine ili sta je vec, tako neke sitnice na samoj masci, veliki minus...

Cudno zasto toliko dugo, ali verovatno zbog novo nastale situacije sa haračem za sve pakete. Sedam puta su mi slali za Bg. nikakvih dodatnih troskova nisam imao. Mozda najduze sto sam cekao 16-17dana.

Google brings Android’s desktop mode to Pixel devices | The Verge https://share.google/3O69wpppGuLLPdYq9

Proslo mi je kroz glavu da ne podignem paket uopste koliko su me iznervirali...

Stigla je maskica i bas ono sto sam i rekao, ne svidja mi se sto je pretanka (sam sam kriv ultra thin sam uzeo haahah) i sto nema preko dugmica nista, pa je jako cudno pritiskati dugmice. Takodje ne ide preko ekrana zastita tako da ga ne stiti uopste.

Imaju i oni one malo deblje kao spigen hybrid, nisam ja lepo to razmotrio.

Tako da ukoliko neko zeli za 10 pro xl ovaj case, nek se javi: https://eu.mous.co/products/super-thin_magsafe_phone_case-clear?variant=55722804838778

pixel bez maske bolje leži u ruci i lepi se ako su vam dlanovi malo vlažni, inače klizi kao i titanijum na S25U.
Baš sam hteo da kažem da meni super leži u ruci i nije toliko klizav, baš zbog sjajnih ivica. Ne bih ih menjao za mat. Ovo je subjektivno ali čak mi lepše i više premium izgleda nego mat ivice. Jedina mana je što skuplja otiske ko koristi bez maske.

Bezeli su veći na pixelu(kao i prednja kamera), ali ne upada u oči koliko sam mislio da će dok sam gledao recenzije.
Takođe i meni je dosta bolje uživo nego na recenzijama. Mislio sam da će bezeli biti preveliki ali okej je. Bitno je da su uniformni, tj identični na svim krajevima. Na nekim telefonima su u ćoškovima tanji, baš me nervira to.

PIxel ima bolju kameru, posebno vidljivo u portret i noćnom modu.
Meni baš u portret modu nije nešto Pixel, a za S25U kažu da je odličan. Baci neki primer portreta ako možeš

Nazad
Vrh Dno