Šta je novo?

Google Pixel 10 / 10 pro

Pixel je postao tragikomedija. Prvo, naprave gala prezentaciju I najavljuju ludilo, objašnjavaju kako prelazak na njihovu platformu nikada nije bio lakši a onda taj telefon u realnoj upotrebi ne može da parira prošlogodišnjem glavom rivalu ni po specifikacijama, ceni, kvalitetu izrade. Pa zar stvarno imaju petlju da se nose mišlju da takvim proizvodom hoće da ugroze tržište iPhona u usa? Da ne stoji Google iza njih, kompanije koje posluju kao pixel bi davno nestale da tržišta
Jedino gore od gugla bi trenutno bio Sony, i oni se neckaju da lli da idu 'dalje' ili ne'

Ako ništa makar više neće ispadati kamera iz kućišta :) sada su zašrafili kamera visor za zadnju stranu telefona :)
~7 minut

Tako je. 10 je zapravo 9a + telephoto a 10 Pro je stari setup (stari u svakom smislu 😂)
Nemam komentar. Mada Apple logika, lošiji senzor na regularnom modelu.
Ja definitivno preskačem pixel 10, još ovu godinu će pixel 7 da gura. A taman sam se ponadao da ga zamjenim za 10ku.
Od 6 pa na ovamo nije bilo nekih drastičnih promena. Ok TMSC čip jeste dobra zamena, videćemo kako stoji sa grejanjem sada. Ali svake godine se ljudi nadaju nečemu, i ne dobiju skoro ništa novo. Mogu samo da zamislim kakav bi Pixel bio da ima Vivo hardver (mislim na kamere).

Ako ništa makar više neće ispadati kamera iz kućišta :) sada su zašrafili kamera visor za zadnju stranu telefona :)
~7 minut

Bolje su komponente i njihov raspored, ovo je definitivno bolje odrađen telefon od Pixel 9 Pro XL.

Ram sa staklom kamere je zašrafljen iznutra. Baterija deluje da ima folije za lakše vađenje, nešto što Xiaomi ima. Malo se pomučio bez alkohola i toplote.

Za leđa su zalepljeni magneti i coil za bežično punjenje. Tako je i na iPhone-u.

Ram ekrana u rangu sa iPhone-om napokon, deluje da je čvršće strukture sa manjim rizikom od raslojavanja. Ovo je definitivno boljka starih Pixela, pogotovu onih sa zakrivljenim ekranima, koji se obično lepe za ram telefona trakama kod drugih proizvođača (kod Pixela frejm je bio zalepljen za zakrivljen ekran). Da ne pričamo o tačkicama koje su se pojavljivale na soft OLED-u zbog komponenti iza ekrana. Ovakav ekran neće platiti od toga.

I da, flet kabl ekrana je mnogo duži i ne otvara se sa strane, što je definitivno lakše za otvaranje i zamenu ekrana.

@MegaSkot ako te ne mrzi, udji u GMaps, izaberi bilo koj place, tapni ga da vidis vise info i da li trza prilikom skrolanja u Reviews ili samom Overview tabu? Kod mene na p9p to izgleda radi u 15fps.

@Zile995
Da, deluje da je možda i zbog bolje izrade sada teži za ~10 grama. Jeste baterija malo veća ali deluje da je iznutra napokon na nivou najbolje konkurencije.

@MegaSkot ako te ne mrzi, udji u GMaps, izaberi bilo koj place, tapni ga da vidis vise info i da li trza prilikom skrolanja u Reviews ili samom Overview tabu? Kod mene na p9p to izgleda radi u 15fps.
Da, isto na 7 i 10. iPhone 16 Pro Max i ista prica, sad testirao. Ovo je do Gmaps, ne telefona.

Poslednja izmena:
@MegaSkot
Nisam uzimao beli pixel još od 6 pro, pošto mi je uvek delovalo da kamera okvir vuče na neku zlatnu boju. Kakva je situacija sada sa tvojim 10 XL, čini mi se da si uzeo beli ?
Da li je to belo stvarno belo ili vuče pod nekim uglom na cigansko zlatno ?
Već sada razmišljam da li ću u budućnosti uzimati ovaj moon - sivi ili beli :)

Ja definitivno preskačem pixel 10, još ovu godinu će pixel 7 da gura. A taman sam se ponadao da ga zamjenim za 10ku.
I ja sam na 7, moguće da i ja sačekam 11 Pro ako me sedmica služi dobro još godinu dana, a ako ne, menjam za 9 Pro ili 10 Pro. Obična 10 po meni ne dolazi u obzir.

Nemam komentar. Mada Apple logika, lošiji senzor na regularnom modelu.
I Apple i Samsung tako rade, lošiji senzor na regularnim modelima. Ali problem je što je Google unazadio 10 u odnosu na 9. Ako su hteli da distanciraju regularni i pro trebalo je da na regularnom zadrže isti senzor a na pro stave noviji i bolji (ne nužno ove godine, može i sledeće jer realno još dobro služe ovi senzori iako su već dosta stari).

Pixel 7 Pro vs 10 XL. Lepo radi telefon, sve klizi, nikakvih zamerki. :)
Iskreno rezultati i nisu toliko loši, i dalje je to daleko od 8 Elite, ali bar je napredak tu i ovo su rezultati slični 8 Gen 3, što je solidno. Znamo da benchmark rezultati nisu toliko bitni za svakodnevnu upotrebu ali ne ide da ovogodišnji flagship ima lošije rezultate čak i od prošlogodišnjih modela konkurencije.
Ono što zabrinjava i što još nije potvrđeno je da je GPU zapravo unazađen u odnosu na P9. Pretpostavljam da ćemo morati još malo da sačekamo da vidimo da li je to istina ili su rezultati loši samo zbog nekih grešaka u softveru.

Naravno, ima tu dosta cudnih stvari, evo jos jedan primer.

Ja ovo pogledah i shvatio da je ovo antireklama i da je pixel 9 bolji izbor za bilo kog kome treba dobar tel sa dobrim displejom. Ai gimmick je sporedan. A pluvas o apple za nepostojeci ai inteligence

Bar sa svojom 4 i po godine starom Xperiom radim 4K/60 snimke 15+ minuta na temperaturama oko 30.
Moze i moja nokia 3310, isto mii znaci koliko i sony xperia. Prazna obecanja, los hardver i jos losija softverska resenja za isti taj hardver - pre bih kupio Pixel 5/6a nego poslednji sony, nego

Tensor G5 ima citavih 35% skora Snapdragon 8 Elite Gen 2-a u AnTuTu 10...
Snapdragon 8 Elite Gen 2 ce biti zvanicno predstavljen za manje od 2 nedelje, dan posle Dimensity 9500..

Nove info na netu su da "ufs4" ima brzine ufs3.1 :)
Ali tačna memorija može se proveriti samo ako se rootuje telefon.

Ako je istina, sram ih bilo više :D

Dobro, ali da li ste stvarno očekivali sirovu snagu od Pixela? Oni se čak ni ne reklamiraju tako, Elite je realno prenabudžen za to što treba da radi. Meni Pixel ima sasvim ok performanse, samo da malo poprave kvalitet izrade i da reše zagrevanje/curenje baterije ako ga i ima i bombona. I da ga puste zvanično svuda, da se ne mlatimo sa signalom i Šizukuima...

Nazad
Vrh Dno