Šta je novo?

Google Pixel 10 / 10 pro

Nisam imao i ne planiram da ga imam dok god ne počnu da koriste neki kršteni SoC ali imam kolegu koji ima pxl 8 pro i jedino što znam jeste da telefon troši mnogo baterije u standby, pa mi zato ovi rezultati baterije deluju nerealno.
Inače, žena ima Samsung s21u koji je kupljen 2021 i kome baterija drži bez problema ceo dan iako na kraju dana ostane na 8-10%, ali njen dan je od 6h ujutru do ponoći. Tako je bilo i sa mojim s23u koji je imao 2+ god kad sam ga prodao i koji nikad nije pao ispod 25% na kraju dana, tako da iskreno, 3 god telefon ne bi trebalo da ima nekih ozbiljnijih problema što se tiče veka baterije. Moram samo da napomenem da ne punim telefon brzim punjačima već klasičnim i uvek ono adaptivno preko noći. Čak i sada, uz vivo x100u imam njegov 80W punjač koji nikad nisam koristio.

Meni je to uvek bio problem sa 6 Pro, baterija curi cak i kada ga ne diram. Uvek sam morao da ga stavljam na punjac pred spavanje. X100U sa druge strane, ako ga ne koristim, baterija skoro da ne mrda, ako legnem sa 10% baterije, probudice me alarm ujutru. Sa Pixelom je to bio rizik.

Brate imaš problem ako ti je SOT bar 9h u proseku 😀
Ne znaš ko sam, šta sam, čime se bavim, kakva mi je priroda posla, način korišćenja telefona, da li telefon pravi sot dok ja možda i ne gledam u njega i x drugih faktora... Ali si našao za shodno da doneseš sud da imam problem. Čak i da imam problem, to nije tvoj problem, niti je tema ovde.
U najmanju ruku i najblaže rečeno, mislim da ti je komentar neumesan.
Neću dalje da idem u off, izvinjavam se svima

Nisam imao i ne planiram da ga imam dok god ne počnu da koriste neki kršteni SoC ali imam kolegu koji ima pxl 8 pro i jedino što znam jeste da telefon troši mnogo baterije u standby, pa mi zato ovi rezultati baterije deluju nerealno.
Inače, žena ima Samsung s21u koji je kupljen 2021 i kome baterija drži bez problema ceo dan iako na kraju dana ostane na 8-10%, ali njen dan je od 6h ujutru do ponoći. Tako je bilo i sa mojim s23u koji je imao 2+ god kad sam ga prodao i koji nikad nije pao ispod 25% na kraju dana, tako da iskreno, 3 god telefon ne bi trebalo da ima nekih ozbiljnijih problema što se tiče veka baterije. Moram samo da napomenem da ne punim telefon brzim punjačima već klasičnim i uvek ono adaptivno preko noći. Čak i sada, uz vivo x100u imam njegov 80W punjač koji nikad nisam koristio.
Moze da ti deluje kako god, to je realnost na mom telefonu, jer nisam se nadao da cu raditi ss i to pa da namestam nesto, prosto sam koristio fon kao i uvek i usao da opalim ss za ovu temu..
I kazem, kada sam ga tek uzeo, isto mi se desilo da preko noci skoro pa nije pomerio procenat baterije, zacudio sam se, ali je tako..

Ja iskreno nisam primetio taj drain u standby modu, ni na 7 pro za 3 godine koriscenja ni sada na 10 pro xl. Ali ono sto sam primetio je zaista blago grejanje kada si na podacina, ali opet to kada sad razmislim jer ste pisali, ovako iz glave se ne bih toga setio.

Svakako, cilj mi je da kako god da koristim fon imam baterije za ceo dan, totalno mi je nebitan sot itd itd. Evo juce sam pesacio pravio jednu vecu turu, za 5h non stop gps-a (sat oneplus watch 3 vuce gps sa telefona), slikanje i snimanje u toku planinarenja, telefon je otisao sa 92% na 78%, i nakon toga uz normalnu upotrebu sisao na 38% kada sam krenuo da spavam oko 23:30 (telefon sam skinuo sa punjaca u 8 ujutru kad mi je zvonio alarm).
Tu nije bilo mnogo sota, ali je zato drljala app od sata i gps 5 sati u pozadini.

Jel to stalno greje na 4g ili samo kad se nešto radi, skrola, snima?
Samo kada ga aktivno koristis, u smislu slikas, pretrazujes nesto po netu, dopisujes se itd. Uglavnom sve u svemu samo kada nesto konkretno radis, a opet ako nisi svestan toga neces ni primetiti da se to desava, jer je stvarno blago cisto da primetis ako razmislis o tome.

Razmišljam da uzmem Pixel i stavim GrapheneOS.
Izbor je trenutno između 8 Pro i 10.
8 Pro ima na KP za 350e 128gb verzzija, 380e 256gb, polovan, tu me brine stanje baterije najviše.
10 128gb ima za 530e na KP, praktično nov sa još godinu dana garancije.

Neki savet oko izbora, da li vredi doplatiti za 10, preporuka za neki drugi model koji se više isplati?

Po meni bolje 8 pro ali ako je nov.
Za sada nije pokazivao neke mane.

Po meni bolje 8 pro ali ako je nov.
Za sada nije pokazivao neke mane.
Novi su po 530+ evra ja mislim na KP, sto je po meni ludilo za pretproslu generaciju.
A za te pare ima i prakticno nov 10.
Doduse zato i pitam, vagam opcije.

Novi su po 530+ evra ja mislim na KP, sto je po meni ludilo za pretproslu generaciju.
A za te pare ima i prakticno nov 10.
Doduse zato i pitam, vagam opcije.

Koliko puta treba da se provuce kroz ovu temu da je sistem kamera degradiran na obicnoj 10-ci?

8 Pro ima isti setup kao 10 Pro, ali 10 ima manji glavni senzor, kao na 9a, i losiji telephoto nego 8 Pro i 10 Pro.

Jeste pixel odličan za flešoholike (ili je barem bio) ali meni je prelazak na custom rom sa stock-a čisto "skrnavljenje". Barem u mom slučaju. Kupujem pixel zbog pixel doživljaja i kamere koja "misli" za mene.
Koliko sam video, bez problema je moguće staviti original Google aplikaciju za kameru, i oduzeti joj pojedinačne dozvole po želji, čime imaš najbolje od oba sveta.

Koliko se kamere degradiraju prelaskom na Graphene OS?
Pogledaj moj komentar iznad.
Ukoliko želiš više da pročitaš, našao sam ovaj link: https://grapheneos.org/usage#camera

Inače, verovatno je trebalo da postavim to pitanje u Šta da kupim? podforum...

Hm šta li je ovo i zašto neće raditi u Srbiji naravno

Prilozi

• Screenshot_20260129-204518.jpg
    Screenshot_20260129-204518.jpg
    68.7 KB · Pregleda: 81
Shvatio sam ja to, ali kontam da neće raditi kod nas kao ni većina funkcija

Ovo sam i ja tražio pre neki dan i nisam uspeo da podesim. Ako ovo rešenje radi neka neko javi 🙂

Mislim da sam pokusao cim sam uzeo fon i da nije radilo.

Nema veze, idem 07.02. u Italiju pa cu da aktiviram tamo, a ujedno i ECG na oneplus watch 3 satu haha

Nazad
Vrh Dno