Ili prevedeno na srpski "Posalji" usluga koja je integrisana u svaku bankarsku aplikacijuEvo odgovora ChatGPT
P2P plaćanje, ili "peer-to-peer" plaćanje, je proces elektronskog transfera novca između pojedinaca, obično putem mobilnih aplikacija, internetskog bankarstva ili drugih digitalnih platformi. Ovo omogućava ljudima da jednostavno šalju novac jedni drugima bez potrebe za tradicionalnim bankovnim kanalima. Popularne aplikacije za P2P plaćanje uključuju Venmo, PayPal, Cash App i mnoge druge. Koristi se za deljenje računa, slanje poklona i obavljanje svakodnevnih transakcija između pojedinaca.
Mislim da to nije taj nacin, to je ovo sto je google isprojektovao pre dve godine ali to definitivno ne funkcionise na taj nacin:
Da. Izgleda da je upravo ovo.Ili prevedeno na srpski "Posalji" usluga koja je integrisana u svaku bankarsku aplikaciju
Da je split usluga pisalo bi tako, ovo je instat slanje putem da li broja telefona ili korisnickog imena. Zavisi kako ko implementira. Google je nekada imao tu uslugu i zvala se Google Send, i dalje je imaju al u okviru Google Pay aplilacije koja radi u Indiji i USA
Ne verujem, kolko vidim iz ovoga ovo će biti nešto ekvivalentno našem IPS sistemu, a ne zasnovano na NFC-u, takoðe gledaju da zaobiðu kartičarske kuće znači ista stvar kao IPS.Dakle, zato su tužili Apple, da bi mogli svoje rešenje da integrišu u iOS. Dodatno, logiku podupire i plan za digitalni evro zasnovan na blockchain-u pa se sve to u celini poklapa.
Prije par godinq bili su najavili svoj karticarski sistem za 2023. al ocigledno hoce da izbjegnu posrednika a i vjerovatno je ogroman izazov@dervisbegovic_ jasno. Tumačio sam da će između ostalog imati neki svoj procesor plaćanja nalik kartičarskom koji bi mogao da posredstvom NFC vrši transakcije na POS terminalima, ali to bi značilo i dil sa dobavljačima softvera (kao što je Payten kod nas za Ingenico na primer) pa da na tu foru se priključe kroz Google i Apple Pay. Mišljenja sam bio da time hoće da eliminišu nacionalne kartične sisteme i ujedine sve članice pod jednom kapom, ali to je prekrupan zalogaj.
Mene je , ako se sećam, tokom procesa dodavanja pitao na koji način želim da mi banka dostavi kod za aktivaciju. Pa sam logično odabrao sms.Drugarica je prilikom dodavanja kartica Mobi banke u Google Pay morala isto da ih zove, trebao je taj kod.
Skoro sam menjao pametni sat i nisam mogao bez tog koda ni je na mom Apple Watch da dodam nego mi je tražio te kodove pa sam zvao Intesu. Nije ista platofrma, a ni banka, ali verujem da je neka slična fora zaštite ili sl.
Čudno baš da ne znaju.
Možda da probaš opet da zoveš pa ti zapadne nego ko je upućeniji. Meni su to uradili ovi iz odeljenja za autorizaciju kartica, recimo.
Mozda jeste glupo, ali ne vidim nacin kako GW da zna kako da uveze dvije kartice kad se u ovom slucaju brojevi kartica razlikuju? Jedino da ponudi opciju da se rucno uveze, ali toga zasad nema.Dodao sam je u Google Wallet ali je problem što mi ne prenosi plaćanja stare kartice na ovu novu, to je jako glupo praktično da bih sačuvao stara plaćanja ne smem da brišem staru karticu iz Google Walleta, nema drugo rešenje?
Kako sve? Ja u Wallet-u vidim samo 10 poslednjih transakcijaSta ce ti stara placanja u opste?
i kakav je problem da imas vise kartica?
da podsetim da je nekada cuvano samo 4 zadnja placanja, a sada kada cuva sve nije dovoljno.
Ne znam, ja imam sve...i to za svaku karticu posebnoKako sve? Ja u Wallet-u vidim samo 10 poslednjih transakcija
Posto je sada u Google Wallet moguce dodavati kartice koje se predhodno uslikaju ali moraju imati QR ili Bar code da li postoji mogucnost da se doda koja nema QRr ili Bar code tj da li postoji neka aplikacija koja generise QR code za kartice koje to nemaju?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari