Šta je novo?

Google Pay/Wallet Srbija

Kliknes na karticu, tri tackice gore desno, Default for contactless.
Redosled u novcaniku nema veze.

Postavio sam pitanje u temi android aplikacije ali mozda je ovde pravilnije, zašto google wallet vrši zaokruživanje u prikazu? Mislim da je ovo vezano za google pay i da nema veze sa aplikacijom?
Tipa za račun koji je 299.99 on skine lepo 299.99 ali prikaže 300 i u istoriji plaćanja prikazuje 300 nadalje.

To radi i apple pay, mislim da je problem sa našom valutom tj. da ne prepoznaju pare, nego samo cele dinare. Npr kad je plaćanje u nekoj drugoj valuti nema zaokruživanja.

Ljudi jel moze da radi bez kontakta plaćanje na telefonu i na kartici.
Sada bio u radnji preko Master debit nisam uspeo a prošlo preko telefona plaćanje.
Mobi Banka u pitanju.

Inače imam izraženu paranoju , gasim NFC posle plaćanja 🤣

Ljudi jel moze da radi bez kontakta plaćanje na telefonu i na kartici.
Sada bio u radnji preko Master debit nisam uspeo a prošlo preko telefona plaćanje.
Mobi Banka u pitanju.

Inače imam izraženu paranoju , gasim NFC posle plaćanja 🤣
Moze sa karticom ako neko ima svih 16 cifara sa prednje i cvv brojeve sa zadnje strane kartice ;) NFC mora sa kontaktom

Zbog čega u Bosni nigde ne radi Gpay?
Ja sam mojim srpskim Visa karticama plaća normalnom iste te u telefonu ne rade.
Isto ortak iz USA American express Ne radi Sa Gpay
Apple Pay radi bez problema....
Jel radi Gpay u CG, Grčkoj?

Ja sam plaćao u BiH putem Gpay bez problema.

Master od MTS banke. Na više mesta sam koristio, Bingo, Kort, Robot, pumpe.....
Sad sam našao uzrok problema
Neke Mastercard prepaid kartice što ja koristim zbog anonimnosti nisu podržane u BiH, CG
Srpska Visa Intesa skoro sigurno radi preko Gpay jer sam plaćao karticom u Bingu

Definisi nigdje ne radi! Ja koristim GPay vec 4 godine i iz Bijeljine sam i gdje god sam pokusao radilo je. U svakom gradu na svakom POS terminalu. Kartice koje su prolazile su poljske banke, revolut i evo zadnjih godinu dana otp banke. POS terminali u BiH ne podrzavaju Americam Express, mozda rijetko koji ali ka ne znam da ima takvih. BiH banke ne izdaju te kartice, bar one u Republici Srpskoj sto ja znam.

POS terminali u BiH ne podrzavaju Americam Express, mozda rijetko koji ali ka ne znam da ima takvih. BiH banke ne izdaju te kartice, bar one u Republici Srpskoj sto ja znam.
Podržavaju POS terminali Intesa Sanpaolo Banke, Intesa Sanpaolo takođe i izdaje American Express kartice u BiH (a ta banka i ako je popularnija u federaciji, ima svoje ekspoziture i nudi svoje usluge i u Republici Srpskoj) :D

Podržavaju POS terminali Intesa Sanpaolo Banke, Intesa Sanpaolo takođe i izdaje American Express kartice u BiH (a ta banka i ako je popularnija u federaciji, ima svoje ekspoziture i nudi svoje usluge i u Republici Srpskoj) :D
Mozda, ja iskren da budrm ne znam nikoga ko ima tu karticu a i evo sad prvi put cujem da je neko izdaje a radio sam 7g u jednoj banci

Kako ne radi, meni pre 15 dana u Bosni radio Gpay na pumpi bez problema iz prve.
Nesto ti nisi dobro odradio, ja koristim MC.

Kako ne radi, meni pre 15 dana u Bosni radio Gpay na pumpi bez problema iz prve.
Nesto ti nisi dobro odradio, ja koristim MC.
Nisu isto obične Mastercard i ove Mastercard prepaid što ja uzimam
Na sajtu gde radim redeem kartice piše da BiH nije podržana

Neko je beše spominjao da je dodao NLB Banja Luka karticu? Uputstvo na njihovom sajtu mi je skroz konfuzno, ne spominju dodavanje kartice u Google Wallet već se mora instalirati njova NLB PAY aplikacija, pa kao to je onda to. Ispade da se kroz njihovu aplikaciju dodaje kartica u Wallet ili se mora njihova aplikacija podesiti kao default za NFC plaćanja?

Kroz njihovu aplikaciju se dodaje u Google Wallet

Jel ima neko problem sa koriscenjem Gpay aplikacije, u poslednje vreme mi sve cesce prilikom ocitavanja na POS telefon zavibrira i trazi da verifikujem da sam to ja iako je telefon uredno otkljucan pre placanja. Na POS ispise pogledajte uputstva na telefonu a tu mogu samo opet da vidim da je mobilni otkljucan.

Jel ima neko problem sa koriscenjem Gpay aplikacije, u poslednje vreme mi sve cesce prilikom ocitavanja na POS telefon zavibrira i trazi da verifikujem da sam to ja iako je telefon uredno otkljucan pre placanja. Na POS ispise pogledajte uputstva na telefonu a tu mogu samo opet da vidim da je mobilni otkljucan.
Možda ti je telefon predugo bio otključan, najbolja praksa je da telefon otključavaš neposredno (par sekundi) pred plaćanje.

Meni u poslednjih nedelju dana se ni ne pojavi slika kartica, samo se cuje beep, zavibrira i odobri.

Dakle, zato su tužili Apple, da bi mogli svoje rešenje da integrišu u iOS. Dodatno, logiku podupire i plan za digitalni evro zasnovan na blockchain-u pa se sve to u celini poklapa.

Nazad
Vrh Dno