Šta je novo?

Google Pay/Wallet Srbija

Meni bukvalno svaka treca ne prolazi zadnjih mesec dana. I tacno znam koji terminali prave problem. Ne znam koji je model naravno..

Danas na pumpi i u fuckn'maxi prodavnici, jedva prošla transakcija. Od kada je krenula priča sa GPay, bar onaj raspalimaxi je prihvatao iz prve. Sad i kod njega ne radi kako treba. Možda je i poslednji Wallet update nešto pobrljavio..prijavljuje mi da mnogo brzo pokrećem telefon i da zbog toga ne može da se usinhronizuje..nonsense..pre update-a hvatao je NFC na kilometar, nisam morao ni da približim telefon do POS terminala.

U drugoj piljarnici nije hteo ni da prihvati transakciju, pa sam platio kešom.
Meni se isto desilo jednom ili dva puta da nije prošlo. Do skoro se to nikada nije desilo.

Meni kontra, sve i svugde sad prolazi od poslednjeg apdejta novcanika, ranije mi nisu ni prolazile transakcije sa samo ukljucenim ekranom, sad prolaze glatko a ranije sto sam i pisao ni da cuje tako nego moras app da otvoris, znaci i to su sredili i sad svugde sve prolazi za razliku od ranije pre zadnjeg apdejta.
Hvala bogu pa su sredili app al da ne zeznu sa sl. apdejtom nesto.

Kad idem u nabavku, ne prođem ispod 150-200€ na sedmičnom nivou u ovim , 'našim' , raspalim lancima snadbevanja poput raspalogmaxi-a. Danas, isto tako..otključam telefon, aplikaciju nije potrebno pokretati, (bar je tako bilo pre ovog slučaja)..dakle,..na kilometar je njihov POS terminal očitavao moj NFC. Danas sam morao da žongliram , da zavrćem, okrećem, približavam/udaljujem..telefon..ne bi li transakcija prošla. I uvek, pri novom pokušaju, na telefonu sam video poruku da isuviše brzo pomeram telefon. Glupost. Nisam hteo da odustanem, red se otegao iza mene, iz razloga jer je pre GPay update-a , sve radilo briljantno.

Možda im se POS terminal zaglupeo, kad je očitao cifru koju treba da platim, uz obzir da ova naša sirotinja ne troši više od 2-3000rsd (n)

Cudna je jedna stvar meni, kad stigne abdejt nekima srede to sto nije radilo a onima kojima je radilo pokvare to sto je do tad radilo.
Jel je moguce da se sredi app a da svima ili bar vecini sve radi?
Ja kazem svaka cast na zadnjem apdejtu sad ne moram da otvaram app i da ciljam kao ranije cita sa "neba".

Evo da vratite 1000 dinara u džep :)

Dobro je da znaš da ukoliko u periodu od 1.11. do 30.11.2022. godine obaviš:

- najmanje 5 plaćanja OTP Mastercard® karticom
- sa Google Pay ili Apple Pay uslugom
- u ukupnom iznosu od minimalno 3000 RSD

ostvaruješ keš bek u iznosu od 1000 dinara.

To ćemo tek da vidimo. Bagra je to teška. Ako dobijem tih 1000rsd cash back, uplaćujem VIP status na forumu :cool:

Možda im se POS terminal zaglupeo, kad je očitao cifru koju treba da platim
Za sume do 4000din: samo aktiviram ekran.
Za preko 4000din: kada približim terminalu vrati me nazad da prislonim prst ili otkucam PIN (MasterCard), onda prođe.
Ponekad Maxi terminal pisne kratko dvaput sa odstojanja pa treba ponovo približiti, vrlo moguće ako ne prinosim ravnomerno. 🤔

Ne moze gpay bez google servisa, i jos nije gugle sertifikovan.

Jos cete traziti da moze na rutovanom telefonu, nece moci nikad.

Radi u Rumuniji, ako nekom znači. Intesa.

Nije mi se desilo da ne prođe do sad na bilo kom terminalu.

Пре неки дан у бусу стојим код врата близу апарата куцам поруку, и некако приближим телефон само апарату и излеће ми онако као да је плаћено, слика картице и штиклирана плава анимација. Ништа није скинуто са картице, не види се трансакција ни на апликацији банке ни на новчанику.
Може ли се уопште плаћати без покретања новчаника или оног дугог држања дугмета?

Može, posebno ako imaš mastercard, on je podržan za busplus. 98 dinara će ti skinuti ako si prislonio

Za bus plus cena karte je 89rsd za prvu zonu dok aik banka naplacuje uslugu placanja putem kartice uslugu 9din dok mts sa svojom aplikacijpm naplacuje uslugu 10rsd. Ne bude vidljiva odmah transakcija obicno bude nakon isteka validnosti kartice tj.90minuta nakon placanja.

Ништа ми није скинуло, ево већ други дан прошао чини ми се.
Искрено нисам нешто одушевљен овим. Ако немам опцију да искључим плаћање са закључаног екрана, и ако могу да платим ако сам случајно прислонио телефон док куцам поруку, више може бити штете него користи. Још само остаје да се може плаћати са закључаним екраном и без покретања апликације, па да у свакој гужви ја платим нових 90 динара у бусу.
Некако ми је најпаметнији искључивати нфц после сваког коришћења.

Šta ako neko ima aktivan GPay, a želi da plati prevoz putem mts aplikacije BeoGRADSKA karta? Kada pokrene mts aplikaciju da validira prethodno "kupljenu" (rezervisanu) kartu, da li mu u momentu validacije karte, istovremeno i GPay kupuje (plaća) tu istu kartu i skida sa mastercard kartice iznos za tu vožnju? To bi onda bilo dvostruko plaćanje/zaduženje, za jednu vožnju 🤔?

Skida sa one koju su postavio kao default. U podešavanjima imaš opciju da preko default, skida sa one druge .

Ali ne radi se tu o dve kartice deponovane u GPay. mts BeoGRADSKA karta nije vezana ni za kakvu platnu karticu i nema veze sa GPay servisom. To su dva odvojena servisa, ali u istom trenutku šalju signal na validator u busu kada se prislone istom.

Ne, jer mts Beogradska karta nije platni instrument. Ona je vezana za mts nalog, bus katra se kupuje "virtuelno", validira se kroz aplikaciju, a naplaćuje se krajem meseca kroz mts račun sa ostalim mts uslugama na tom broju mobilnog telefona.

Ja sam ubacio u Gpay moju karticu koju dobijem od firme za prevoz ali ja ne idem nikad autobusom (i za dzabe mi stoji al sta da radim kad mi firma placa) a bas cu uci na nekoj stanici da isprobam cisto iz interesovanja da znam kako radi i da li moze nadam se da mi nece povuci karticu da mi naplati, jer onda nema svrhe pa se nadam da ce raditi pa cu napisati da li radi tako pa vi koji se vozite busom mozete tako da koristite vase kartice za busplus.

Probao GPay u lokalnom super market za 370 din i nije hteo da mi plati sa zakljucanim ekranom.

Probao sa zakljucanim ekranom i posle sa upaljenim i zakljucanim telefonom. Samo sa otkljucanim proslo. Moracu jos negde da probam.

Nešto su u*ebali u poslednjem update-u.
Meni je sve normalno funkcionisalo pre udpate-a.

Probao sa zakljucanim ekranom i posle sa upaljenim i zakljucanim telefonom. Samo sa otkljucanim proslo. Moracu jos negde da probam.
Ja sam imao taj problem pre zadnjeg apdejta, hvala bogu reseno u zadnjem apdejtu i sad radi full.
Ni meni ranije nije prolazilo sa upaljenim ekranom sad radi bas kako i pise da mora da radi u uputstvu.
Vidi apdejtuj app mozda ti proradi.

Meni ovo radi perfektno, i wave2pay je radio odlicno. Al oresao sad na gpay, ustvari presao cim je prodatio kod nas i za sad nije pravio problem. (Pixel6a i intesa)

Na žalost moraću da se ipsravim, mogu da platim sa samo uključenim ekranom. A taman sam se ponadao da sam poseban.

Nazad
Vrh Dno