Šta je novo?

Google Pay/Wallet Srbija

Iskreno, nisam siguran. Koliko sam čitao ovde na forumu, GPay radi čak iako nema neta na telefonu, po toj logici bi onda i neuparen sat moga da izvrši plaćanje, ali nisam siguran.

Inače danas obavio prvu kupovinu preko Samsung Watch 4 Calassic i GPay. jedino mora sata skoro da dodirne POS terminal, dok sa telefonm radi sa više milimetara udaljenosti telefona od terminala.
Mislim da to vise zavisi od samog terminala, meni nekad ni sa telefonom/karticom nece dok gotovo ne dodirnem sam terminal i drzim tako par sekundi.

Mislim da to vise zavisi od samog terminala, meni nekad ni sa telefonom/karticom nece dok gotovo ne dodirnem sam terminal i drzim tako par sekundi.
Moguće, probaću svakako u narednim danim na više različitih mesta, sada imam izgovor da trošim više para :ROFLMAO::ROFLMAO:

Jel poseduje neko Mastercard Fluo (dobija se uz studentski račun) u OTP-u i jel može i ona da se poveže na GPay?

Povezao PŠ MC sa Gpayem samo da vidim jel radi kako treba.
I da nadjem par njih koji su mi se pre 4-5 dana smejali da ce PŠ u prvom krugu imati podrsku za Gpay.
Da trazim ili ce se sami javiti sa izvini🤣🤣🤣?

Pretraži malo unazad, ja sam se prvi javio i priznao da sam pogrešio. Evo, ako treba ja ponavljam: Svaka čast Poštanskoj Štedionici što je prva uvela Google Pay, pre mnogih drugih banaka, i izvinjavam im se što sam ih nepravedno i unapred potcenio.

@Aki

Nasmeja me lepo od rane zore :D
Sad jel se jos uvek smejes ili si tuzan? Druze
Jeste, odmah će da uvedu i GPay i Apple Pay i beskontaktnu Dinu i novu mBank/eBank aplikaciju i multifunkcionalne bankomate poput onih Raifeissen-ovih.

Bez ljutnje ali da si rekao bukvalno bilo koju drugu banku pa da se i slozim. Inace sam i sam silom prilika korisnik iste.

Ja bih izrazito voleo da Štedionica konačno shvati da joj je potreban ozbiljan pristup modernim tehnologijamani ozbiljan ribredning da bi bila konkurentna na tržištu. I iako mi ideja uvođenja GPay kod njih deluje kao Sci-Fi, prvi ću priznati grešku i čestitati im ako to urade u utorak.

Sam ulazak Google Pay na naše tržište je revolucionarna stvar (makar za naše uslove) i nadam se da će ga što više banaka uvesti.

A kad smo kod toga, @wifininja ima li informacija koje bi još banke mogle da uvedu Google Pay u neko skorije vreme, ili utorak ili do kraja godine eventualno?
Dobro "drugari" neverne tome, I STA CEMO SAD?

Nista, uzivaj GPay-u. :)

Steta. Eurobank nije na listi podrzanih. A tako sam se "radovao" ovom feature-u :D

• Like
Reagovanja: uji
Pa velika je verovatnoća da to budu UniCredit i Aik. Ja sam od Mobi digao ruke. Imam tamo ljude ali mislim da i oni polako gube nadu u banku u kojoj rade.

• Like
ja tek sad saznajem da gpay kod mene na poco f2 pro nece da moze za xeu romom. CFL u safetynet ne prolazi. Ostale banke sa svojim aplikacijama rade normalno prilikom nfc placanja. Dakle za gpay samo fabricki rom ili nista?

Za Unicredit nagađanje ili ima neko tip?
Dali su neko saopštenje skoro da se neće prodavati i „planiraju dodatna ulaganja u nove usluge" gde bi se moglo naslućivati da je reč o GPay
ja tek sad saznajem da gpay kod mene na poco f2 pro nece da moze za xeu romom. CFL u safetynet ne prolazi. Ostale banke sa svojim aplikacijama rade normalno prilikom nfc placanja. Dakle za gpay samo fabricki rom ili nista?
Jedino neke peripetije vezane za safetynet da se odrade uz root i Magisk.

Mislim da su samo Google servisi neophodni, ne znam što ne bi mogao custom rom (sa GMS naravno)

ma kakvi, koristim ovaj rom vec godinu i po dana. Prezivecu i sa kucanjem pina u app banke :) @Davidson imam sve google servise, nije rootovan ali je otkljucan bootloader zbog xeu roma, a to izgleda pravi problem

@Davidson safetynet je taj neki sigurnosni sloj kao što mu samo ime kaže, zbog sprečavanja zloupotreba i čega već. Najčešći problem je kada aplikacije za NFC plaćanja prepoznaju da je telefon rutovan, ali to se npr. za RaiPay i Kombank Pay lako rešava sakrivanjem istih u Magisku (hide apps).

ma kakvi, koristim ovaj rom vec godinu i po dana. Prezivecu i sa kucanjem pina u app banke :) @Davidson imam sve google servise, nije rootovan ali je otkljucan bootloader zbog xeu roma, a to izgleda pravi problem
A jel mozes da ga zakljucas sad?
Ako mozes resice ti to problem.
Rootuj ga i sakri u magisku i trebalo bi tad bez problema da radi.

iskreno malo sam zaboravio kako se sve to radi, a ne bih baš da se zezam da mi ne pobrljave ove mbanking aplikacije koje funkcionišu (otp i intesa). Nemam ni magisk ni root. Hvala svakako:)

NLB banka:
Zadovoljstvo naših klijenata predstavlja najvažniji prioritet u našem poslovanju, pa NLB Komercijalna banka planira da u budućnosti bude još veća podrška i da prateći navike i potrebe korisnika digitalnih proizvoda i usluga adekvatno reaguje na iste, uvodeći neke od najsavremenijih usluga za upravljanje ličnim finansijama, te Vas uveravamo i da će Vaše interesovanje za uvođenje Google Wallet usluge biti razmotreno u narednom periodu.

Sve novosti i inovacije uvek objavljujemo na društvenim mrežama i sajtu, i pozivamo Vas da nas pratite.

• Like
Malopre uplaćivao Uniqa životno osiguranje (karticom) ali vidim da ima ponuđeno i Gpay. Raiffaisen je procesor ako je to bitno.
Nisam obraćao pažnju da li je to bilo ranije.

Raiffeisen već duže vreme prihvata plaćanje putem Google Pay-a

Raiffeisen već duže vreme prihvata plaćanje putem Google Pay-a
Naravno za one koji su na foru ovu ili onu sredili da imaju Gpay i pre zvanicnog pustanja u rad u Srbiji.
Inace malopre u Maxi-ju odradio prvu kupovinu preko Gpay-a i uspesno proslo milina za mene koji nikad ne nosim kes ni kartice sa sobom a tel je uvek uz mene.

Pravo čudo da RF nije među prvima za GPay. Srećom, imam drugi račun u Intesi.

Vrh Dno