Šta je novo?

Google otkrio novi Android 16 dizajn, odvažniji izgled interfejsa u iPhone stilu

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Google-Material-3-Expressive.webp

Google otkrio novi Android 16 dizajn, odvažniji izgled interfejsa u iPhone stilu​

Novi izgled Androida 16 donosi odvažniji interfejs i iPhone-stil obaveštenja uz još više personalizacije i interakcije

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/softver-...n-odvazniji-izgled-interfejsa-u-iphone-stilu/

Koliko god se trudili opet mi je iPhone interfejs za par nijansi bolji, a zašto je to tako ne bih znao. Verovatno ne smeju da naprave identičan izgled da ih ovi ne bi tužili, ne vidim drugi razlog.

Koliko god se trudili opet mi je iPhone interfejs za par nijansi bolji, a zašto je to tako ne bih znao. Verovatno ne smeju da naprave identičan izgled da ih ovi ne bi tužili, ne vidim drugi razlog.
Све је ствар навике.
Рецимо, брат се оженио девојком из Аустралије. Тапацирунг на возачком вратима изгребала је ноктима док није запамтила да је код нас мењач са десне стране.
Сада, када отпутују у Аустралију, гребе лева врата.
То је то, ствар навике.

Evo presao na android posle 10 godina na iOS, one ui7 galaxy s25. Pokupili milion stvari od iOS-a. Ali, primecujem da vecina stvari koje su ukrali, nije dobra implementacija. Pa cak i neke osnovne stvari kada su u pitanju, tipa swipe back i fw u samoj aplikaciji, biometrija (al ajd ovo i nema veze sa iOS-om, al opet faceid iOS jede za dorucak face id na galaxy), galerija krs na iOS a jos gori krs na one ui7, task manager i cards na iOS rade savrseno, one ui7 veoma losa implementacija kopije, da ne nabrajam dalje, spisak je podugacak. Dobar je novi android i one ui7 ali jos ovek je 3 koraka iza iOS-a. Ko kaze suprotno, laze sam sebe

Ево, никада нисам користио ајфон и андроид ми је тако логичан. Има неких андромоља које ми се не свиђају али, генерално, немам примедби. Тренутно користим Honor magic 7 pro и телефон је бомба. Наравно, има неких ситница које би могле бити другачије, по мојој логици али оне нису пресудне.
По хардверу, бољи од ајфона. По софтверу, не знам, нисам никада користио ајфон, андроид ми све завршава без проблема.

Суштинска разлока између андроида и ајоса је у концепцији. Код андроида, корисник прилагођава систем себи а код ајоса, корисник се прилагођава систему.
Тотално дава различита концепта!

Kako to misliš dobar je ali 3 koraka je iza ios-a? I zašto uopšte koristiš nešto tako inferiorno, prinuđen si?
Brate, realno, ios je utegnutiji, narocito kad su u pitanju detalji, fluidnost i responsivness. CLS na androidu je jako vise izrazen u aplikacijama u odnosu na iOS. Na iOS gotovo pa nema CLS u aplikacijama. Mozes mi reci da je to do aplikacije, i slazem se da jeste, ali ta ista aplikacija na iOS radi savrseno, jer je apple mnogo rigorozniji sto se tice dokumentacije i pravila, samim tim i kontrole kvaliteta.

Responsivness ekrana (sad uporedjujem 2 mainstream najveca konkurenta na svetu - s25 i iphone), na iOS je dosta bolji, narocito kada je rec o swipe navigaciji. Biometriju ne zelim ni da komentarisem. Diseblovao sam faceid na s25 jer je neupotrebljiv. Citac otiska prsta jos uvek na nivou 2016 (isto mi je ovako radio na iphone 6s). Da ne smaram dalje, ima puno detalja koje primecujem da su losiji na one ui7 tj anrdoid koji koristim u odnosu na ios.

Zasto koristim android trenutno? Koristim oba zapravo. Android sam kupio jer volim da imam uredjaje iz razlicith eko sistema, iz licnog nekoh hira, moze mi se, a i zbog posla kojim se bavim gde mi je potrebno da imam oba operativna sistema pri ruci. Android mi je trenutno daily driver, jer volim i promene.

Da se razumemo, ovo je objektivna observacija, nije android vs. apple fan boi mambo jumbo shit.

Колико знам, једини faceid, који је сигуран, од андроида, има Honor са TOF3D камером.

Ne znam, ali meni ovaj novi UI kod Samsunga nikako ne leži za oko. Sve posle verzije 5 mi je nekako krenulo u smeru ,,bljak,, Čemu to da kopiraš neke stvari? Budi svoj i guraj, a onaj kome se to sviđa ok, kome ne ide na drugi model. Prvo su krenuli sa kamerama, a onda sa operativnim sistemom. Jer, kakav je to sistem kada moraš da pališ dev opcije i gasiš animacije na procesoru da bi telefon brže radio? Smešno ali istinito.

Ne znam, ali meni ovaj novi UI kod Samsunga nikako ne leži za oko. Sve posle verzije 5 mi je nekako krenulo u smeru ,,bljak,, Čemu to da kopiraš neke stvari? Budi svoj i guraj, a onaj kome se to sviđa ok, kome ne ide na drugi model. Prvo su krenuli sa kamerama, a onda sa operativnim sistemom. Jer, kakav je to sistem kada moraš da pališ dev opcije i gasiš animacije na procesoru da bi telefon brže radio? Smešno ali istinito.
Sve od oneui pet je kopija iosa ali uradjeno tako da izgleda kao ios 15 sa ikonicama i uiem androida osam :/

Nazad
Vrh Dno