Šta je novo?

Google Nexus Player

mighty78

Slavan
Učlanjen(a)
05.11.2009
Poena
420
Moja oprema  
CPU & Cooler
i5-14600K / Thermalright Burst Assassin 120 RGB
Matična ploča
Asus TUF GAMING B760M-PLUS WIFI
RAM
32GB (2* FURY Beast 16GB 5600MHz DDR5)
GPU
Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB
Storage
ADATA SX8200NP 2TB / ADATA SX8200NP 2TB / Samsung 860 EVO 1TB / WD Gold 6TB
Zvuk
Marantz SR3001 / Monitor Audio Bronze BR5 / Sony MDR-DS6500
PSU
Seasonic Focus GX-850
Kućište
Antec NX200M
Monitor
MSI G32CQ5P
Miš & tastatura
HP X220 Gaming / BlitzWolf BW-KB2 Gateron yellow optical
Laptop
HP Elite Dragonfly G3
Tablet
Samsung Galaxy Tab S6 lite
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S23+
Pristup internetu
  1. Optički internet
Novi multimedijalni centar by Google.

http://www.google.com/intl/all/nexus/player/

player-overview-1600.jpg

Specs

1.8GHz Quad Core, Intel® Atom™
802.11ac 2x2 (MIMO)
HDMI out
In-box
Nexus Player
Remote with voice search
Power adapter
2 AAA batteries
Quick-start guide
Warranty, Safety and Regulatory booklet

Requirements
TV with HDMI input & HDMI cable
Internet connectivity (Wi-Fi only)

Prilozi

• player-overview-1600.jpg
    player-overview-1600.jpg
    54.3 KB · Pregleda: 265
Meni se sviđa. Samo još da vidimo cenu. :)

Sad videh ovo ASUS na kontroleru, znači da verovatno možemo Player kod nas da očekujemo pre N6 i N9.

Jedino mi se ne sviđa ovo Gamepad for Nexus Player (sold separately). Biće mnogo skuplje ovo od Chromecast-a kad se sabere.

Pa imate cene, 99$ i kontroler 39$.

Nisam video zvanične cene. Znači da sam bio izuzetno blizu što se tiče cene Gamepad-a. :)

Ukoliko ASUS Nexus Player bude dostupan kod nas po sličnoj ceni, biće odlična kupovina.

Svaki kvalitetniji joypad košta više od chromecast :)
Dobra je cena i za player, sviđa mi se sprava samo još neki test da vidimo.

Pa imate cene, 99$ i kontroler 39$.

Cene za USA. Ako je ASUS proizvod, očekujem ga u redovnoj prodaji kod nas, kao i N7.

N7 je u startu kod nas bio kao u USA, lepo bi bilo da to ponove :)

Skup je dzojped, kao i onaj sto ide uz Fire TV. Kada platis 50 dolara za X360 kontroler, ti znas da si platio kvalitet. Asus nikada nece dostici kvalitet izrade kakav imaju Microsoft periferije u poslednjih 20 godina. Hardver je bezveze (Atom wtf) za jednu mini konzolu. Zasto nije Tegra unutra?

Jos jedan Google TV proizvod koji ce svi zaboraviti za 6 meseci.

Šta fali Atom Z3745 (pretpostavljam da je taj unutra)? Pružiće i više nego dovoljno snage. Bolje bi bilo da je K1, ali verovatno nisu hteli kako ne bi ugrozili Nexus 9.

Poslednja izmena:
Jaci GPU.

K1 bi verovatno bio bolji za konzolu, makar i onaj stari 32bit sa 4+1 A15 jezgara, ali je verovatno i skuplji kao SoC.

Atom (QC baytrail, verovatno Z3740) ima odlične CPU performanse, za video, streaming i ostalo je odličan, ali gaming mu nije jača strana (u odnosu na K1, S805...).

A Asus imam dosta iskustva sa Android tabletima sa Intel procesorima, verovatno da je cena razvoja bila mnogo povoljnjija za ovakav Player, nego da su pravili nešto sa K1 ili nekim drugim ARM čipom.

Što bi bilo lepo kad bi na player mogao da se ubaci Windows, mada znam da neće moći, ali bi bio odlična platforma po ceni daleko manjoj od NUC-a.

Poslednja izmena:
Ne vidim potrebu za jačim GPU-om u ovakvom tipu uređaja. Z3745 može da pogura 4K video bez ikakvih problema, a može da pokreće i sve trenutne Android igre. A to je ono što je važno. Uostalom, i sa ovim specifikacijama je najjači Android TV uređaj.

Što bi bilo lepo kad bi na player mogao da se ubaci Windows, mada znam da neće moći, ali bi bio odlična platforma po ceni daleko manjoj od NUC-a.

Da, to bi bilo odlično. Uređaj te snage, te cene i te veličine sa Windows OS... Ali ništa od toga, za sada.

Poslednja izmena:
Mozda bude mogao neki Linux i XBMC.

***. morali su nešto da uka**.

Plasim se da ce ovo biti jedna ozbiljna ringla.

Nit etherneta, nit usb-a... samo wifi, a kad wifi zariba, stvarno ti ostane samo ringla... :(

Šta fali Atom Z3745 (pretpostavljam da je taj unutra)? Pružiće i više nego dovoljno snage. Bolje bi bilo da je K1, ali verovatno nisu hteli kako ne bi ugrozili Nexus 9.

Hmm kako set top box može da ugrozi tablet? :D
Da su stavili Tegra K1 i 2GB onda cena ne bi bila ovako popularna.

Sad ispada da dele dzabe... Ouya je svojevremeno imala nesto stariju verziju Tegra cipa (sto bi iz ove perspektive bio 32-bit Tegra K1) i dzojstik u paketu (doduse jako nekvalitetan) za 99 USD. Taj Ouya je bio startup koji je imao za cilj zaradu na uredjaju a Google ovim uvaljuje svoj servis. Ne vidim zasto bi trebali da zaradjuju i na hardveru kada vec mlate pare na servisima. Postali su gori od Epla i to njihovo delovanje u poslednje vreme dokazuje kao i cene novih branded by Google uredjaja.

Poslednja izmena:
Sad ispada da dele dzabe... Ouya je svojevremeno imala nesto stariju verziju Tegra cipa (sto bi iz ove perspektive bio 32-bit Tegra K1) i dzojstik u paketu (doduse jako nekvalitetan) za 99 USD. Taj Ouya je bio startup koji je imao za cilj zaradu na uredjaju a Google ovim uvaljuje svoj servis. Ne vidim zasto bi trebali da zaradjuju i na hardveru kada vec mlate pare na servisima. Postali su gori od Epla i to njihovo delovanje u poslednje vreme dokazuje kao i cene novih branded by Google uredjaja.

Gori od Apple-a? Teško. N9 košta kao Mini 3, pa ti vidi šta je uvaljivanje :)

A i dalje imaš običan Chromecast koji je za 35$ fantastična naprava.

Player-u će verovatno lošije ići prodaja, pa će mu korigovati cenu brzo. Player sa gamepadom košta kao tablet Asus Memopad 7 (ME176) koji mu je HW najsličniji, oba pravi Asus, s tim da Memopad ima 7inč IPS ekran, touch, zaštitno staklo, bateriju, sd card reader, 16GB flash-a koji ga čine mnogo skupljim za proizvodnju. Verujem da će vrlo bzo Player sa gamepad-om biti 99$ bundle.

Poslednja izmena:
Vrh Dno