Šta je novo?

Google Nexus One

naravno, server je vec pao od mora ljubitelja koji ga kupuju iz te 4 zemlje :)

Sigurni da je dostupno u UK ?
Koja je cena za UK?

330 funti navodno....

324 i 111 uz ugovor...

Videcemo kakva ce da bude cena kada dodje kod nas malo mi mnogo da dam 500-600 evra za telefon.

da, bas je cudno sto su testirali svoj sajt :d

mora da pravis sajtove :d

bitno je da sajt radi, a radi sto pokazuju milioni poseta dnevno... a kako radi je totalno nebitno sem ako nisi neko ko se time bavi pa tjes da citas code.. :)

Nije tačno da 99% sajtova nije validno.

Može i android da izrenda engadget kao što je prikazano na snimku i slažem se da posetiocima sajta nije bitno da li su stranice validne ili ne, ali je poenta u tome da test ne može imati validne rezultate ako test subjekat nije validan. Poenta testa je da izmeri brzinu rendanja browsera, a sa preko 1000 grešaka, jedino što se može uporediti je snalaženje browsera u moru grešaka.

Vrlo moguće da bi nexus one sporo rendao i validne sajtove, ali to se iz ovog testa ne može videti a to je ono što mene i verujem većinu čitalaca interesuje. Da li je browser jednostavno toliko loš ili se samo ne snalazi dobro sa greškama? Ako je ovo drugo, to meni ne predstavlja toliki problem, jer problem nije u browseru već u dotičnim sajtovima.

S obzirom na broj grešaka na većini sajtova koje posećujem, sposobnost browsera da se snađe sa njima bi trebalo da bude značajan faktor u rangiranju kvaliteta browsera.

Naravno, da bi ovaj test imao težinu, trebalo je da otvore bar nekoliko sajtova,...

Slažem se, upravo to je i poenta. Browser koji renderuje samo potpuno validne sajtove koji su bez i jedne greške i nije neki browser, ali sa preko 1k grešaka na engadget-u, vrlo verovatno da je jedna od tih grešaka kritična za nexusov browser pa se zaglupi. Valjda su žurili da završe test što pre da bi imali status prvog sajta koji je odradio review nexusa :p

-dakis-, jesi li probao neki Android? :)

Koristim Galaxy i evo čekao sam 3m15s da otovori stranicu iz testa. Jeste starija verzija Androida, jeste sporiji CPU, ali činjica, sajt ima neki problem. Opet, od minut ipo, pa do 3 minuta, protoka gotovo da nije bilo tj. ima-nema, ima-nema (mreža trenutno radi OK) i biće da se telefon bori da prelomi stranicu.

Nije sajt najsrećniji pick za testiranje, ali i Android browser ima svoje bubice i daleko je od idealnog. iPhone browser nisam dovoljno koristio da bih dao sud, ali izgleda da stvarno jeste bolji...

Nisam probao, zato i čitam testove :)

Ne branim ja Android, daleko od toga, samo želim da saznam koliko je uznapredovao sa nexusom. Verovatno iPhone browser i jeste bolji, ali bih da vidim merodavan review pa da se uverim :)

Evo probah na 5800xm. Tek sa opera mini lepo i brzo otvorena stranica, inace hard zakucavanje... I to reklo bi se pre zbog malo rama, nego zbog gresaka na sajtu.

diamond2 otvara najnormalnije, hd2 takodje, iphone 3gs, omnia hd i n900 isto...

diamond2 otvara najnormalnije, hd2 takodje, iphone 3gs, omnia hd i n900 isto...

Šta je raskoš ;)

Ja probah na mom Magicu sa kuvanim ROMom i jeste sporo dok se učita ceo, ali prvi čitljiv sadržaj se pojavio posle 15-20 sekundi, što je meni ok. Preko bežičnog otvarah.

Ima li nekih tračeva da će ga neki naš operater ponuditi?

ENo ponudili oglasi na mobilnosvetu...600e :p

Stigao je :)

gde i posto :)

Nije za prodaju vec za devel.

Probao sam ja, kaze nema moje zemlje.

Nazad
Vrh Dno