Šta je novo?

Google Nexus One

Poslednja izmena:
Evo da javim da je Nexus preziveo i prvi crash test - prekjuce mi je sa ~1.5 metra visine pao na parkingu pravo na beton (i to na one kocke). Ostecenja ima samo u gornjem levom uglu (par tackica) ali telefon i dalje radi :D

Ako sam dobro pratio na času, jedina razlika je to što Desire ima HTC Sense UI, a N1 nema, kao i malo više RAM-a kod Desire-a.
A pored toga, meni je Desire mnogo ljepši. :)

Imas port Desire ROM-a na Nexus... tako da ni Sense UI nije prednost neka ;)

Daj neke slike, da vidimo posledice pada :)

osecam da ce sad da ga stavi u oglas i da napise ocuvan :)

Da, upravo sam planirao :)

Znači ništa od slika :(

Jel mrzovolja, ili je ipak pokušaj da se "proda" bez dizanja neke velike prašine oko tog pada :) ?

Danas se pohvalio kolega kako mu je stigao Desire. Odmah sam mu ga oteo na minut i brzo mu ga vratio, otisao sam odmah pravo za komp i narucio ga :) Stice nadam se do petka.

nije lose ali kao da fale LightMape ili nesto slicno...

Android 2.2 dostupan prvi na Nexus One...razumljivo i zasto. Vec od danas se moze naci update i manuelno instalirati!!

[youtube]lLmTZL8KBKE[/youtube]

Joj mrzi me da ga fleshujem sada... nema ni 2 nedelje kako sam stavio custom rom...

nije lose ali kao da fale LightMape ili nesto slicno...

Odlično izgleda. Ne bih rekao da išta fali pošto sam skoro (3 meseca) probao QIII Arena i nisam primetio razlike. Bolje izgleda nego po igranicama gde je sve na low.

Izgleda da Nexus One definitivno ima GPU. Nema šanse da Snapdragon može sam terati Q3.

Ajde neka neko sa Nexusom/Desire-om javi koliko ima otprilike fps-a u ovom Quake portu, ja cu da probam na svom Milestone-u (PowerVR GPU) pa da uporedimo, bas me interesuje.

Snapdragon ima gpu koji tera nesto vise poligona nego powervr, ali ima dosta manji fill rate. Tako da, kome je do igranja na telefonu mozda bolje da ga zaobidje.

Juce sam instalirao Froyo na Nexusa. Prvo sto sam primetio je cinjenica da je su sve stvari nekako vise smooth. Takodje je primetno ubrzanje, ok mozda ne 4 puta ali ubrzanje svakako postoji. Cak je brze i od custom Eclair ROM-a koji sam koristio a koji je u odnosu na stock verziju bio munja. I za sve one koji se tripuju da je seckanje ikonica prilikom scroll-a najvaznijna stvar na svetu, jedna novost - cak i da je toga bilo ranije, sada ga definitivno vise nema.
Primetno je i duze trajanje baterije. Settings panel se malo izmenio, neke stvari su izmestene ili se dugacije zovu. Market je ostao isti, GMail je malko drugaciji. Generalno aplikacije su ostale iste, vizuelno sve je dosta slicno, jedni je brizna rada mnogo veca.

Proboa sam flash. Zanimalo me je kako radi i to na Benchmarku koji obiluje SWF banerima. I na moje iznenadjenje (odavno nisam video flash na telefonu, thanks to iPhone) ovo radi jako lepo. Nema nekog preteranog seckanja kod zumiranja, ima malo problema sa skrolovanjem ali mi se cini da je to vise problem do samog dizajna Bencha nego do flasha (flash baneri ispadaju malo sa svog mesta). Svejedno, flash je potpuno funkcionalan i mnogo je lepo videti kompletnu stranicu sa svim animacijama (na stranu kakve su) umesto gomile upitnika :)

Poslednja izmena:
Taj što se žalio na seckanje je video Desire, a istina je, Sense je na nekim mestima daleko od optimizovanog. Stock Android na Snapdragonu je silky smooth, a posebno na 2.2. Ovom beta verzijom flasha ipak nisam zadovoljan, flash lite na Desireu radi daleko bolje, mislim tamo gde radi :)

Juce sam instalirao Froyo na Nexusa. Prvo sto sam primetio je cinjenica da je su sve stvari nekako vise smooth. Takodje je primetno ubrzanje, ok mozda ne 4 puta ali ubrzanje svakako postoji. Cak je brze i od custom Eclair ROM-a koji sam koristio a koji je u odnosu na stock verziju bio munja. I za sve one koji se tripuju da je seckanje ikonica prilikom scroll-a najvaznijna stvar na svetu, jedna novost - cak i da je toga bilo ranije, sada ga definitivno vise nema.
Primetno je i duze trajanje baterije. Settings panel se malo izmenio, neke stvari su izmestene ili se dugacije zovu. Market je ostao isti, GMail je malko drugaciji. Generalno aplikacije su ostale iste, vizuelno sve je dosta slicno, jedni je brizna rada mnogo veca.

Proboa sam flash. Zanimalo me je kako radi i to na Benchmarku koji obiluje SWF banerima. I na moje iznenadjenje (odavno nisam video flash na telefonu, thanks to iPhone) ovo radi jako lepo. Nema nekog preteranog seckanja kod zumiranja, ima malo problema sa skrolovanjem ali mi se cini da je to vise problem do samog dizajna Bencha nego do flasha (flash baneri ispadaju malo sa svog mesta). Svejedno, flash je potpuno funkcionalan i mnogo je lepo videti kompletnu stranicu sa svim animacijama (na stranu kakve su) umesto gomile upitnika :)
i ja razmisljam da stavim FroYo na Desire, jeste da mi se svidja Sense UI :) ali ima dosta novina koje su dosta korisne. jeli komplikovana procedura? vidim da su skoro ispeglali DeFrost ROM za Desire (verzija 0.9b) i jos malo pa ce biti full (mislim da za sada jedino pravi problem video recording, sto bas i ne koristim). sve cekam da se pojavi neki official info od strane HTC, mnogo mi je lakse da odradim FOTA update :)

Flešuje se za maksimalno deset minuta, a i za dosta manje ako si uvežban ;) i skroz je trivijalno. Probaš, ako ti se ne svidi nandroid restore i gotovo.

@ivanhoe
Ti koji se zale na seckanje se zale bez obzira na telefon :) ali to cemo ignorisati nije redno gubljenja zivaca

@illidan
Ma jok, procedura je prosta ko ubacivanje krompira u dzak. Prvo fleshujes radio (to je najgori deo, ako ti nestane struje ili nesto krene po zlu, cao telefon, 5 minuta straha i to je to); nakon toga stavis ROM po zelji i idemo :) Ja sam "rizikovao" i isplatilo se :)

Hm, ja nisam video da je iko trajno upropastio telefon. Bilo je USB brickovanih Desirea dok se recovery pokretao preko usba, ali je i to postalo relativno jednostavno rešivo. Za Defrost ROM ili bilo koji drugi ne moraš ni radio da menjaš, samo izabereš i flešuješ. Snimanje videa još uvek ne radi, ostale stvari su više-manje sređene. Mislim, i root je praktično riskfree, ako to već nije obavljeno :)

Mi koji imamo Nexusa smo ipak srecnije ruke jer smo prvi dobili Froyo. Ostatak ekipe bolje da saceka zvanicni update od strane HTC-a pa onda da stavlja ROM-ove.

ja nisam primetio da duze traje baterija... koliko je povetjanje kod tebe?

U odnosu na Eclair jedno 15% duze traje. Moguce je i da je ovaj Froyo ROM malo bolji po tom pitanju od prethodnog koji sam koristio.

a koji si tacno skinuo? s obzirom da bas bas zvanicni jos nije dostupan?

A new version of Android 2.2 Froyo for the Google Nexus One has emerged, the FRF72 build, seemingly another beta version of the more widely available FRF50 build.
If you’re feeling brave and experimental, however, you can download it yourself from http://android.clients.google.com/packages/passion/signed-passion-FRF72-from-FRF50.bc033f9e.zip we’re not sure how long that link will last, though there are mirrors linked here.
Instructions for installing the new beta are here. As ever, installing beta software can leave your phone less than stable, though there are multiple people who have tried FRF72 and supposedly experienced no issues as yet.

Nazad
Vrh Dno