Šta je novo?

Google Nexus One

Ma kad mu iPhone 4 izađe sa istim takvim ekranom na leto onda će da mu valja.

sta je sad?

hvalim ja android, super je! u svakom slucaju je bolji od onog skrdelja od M$a i WMa.

ostavio sam link jer se i ovde diskutovalo o okranu a clanak na Ars tehnici lepo objasnjava o cemu se radi ;)

mislim da tebe ne treba pushtati van apple podforuma ...samo hejtujesh....

MOTO Labs

MOTO Labs je uz pomoc preciznog robota napravila komparaciju touch ekrana. Posto su nedavno objavili rucni test, kritika je upucena na faktor ljudske greske prilikom testiranja

Da bi zadovoljili kritiku, napravili su skriptu za MOTO laboratorijskog robota i poovo napravili poredjenje kako bi videli rezultate touch ekrana kada linije pravi spira i precizna rucica masine.

Stari video: ručna tehnika
[YOUTUBE]kbIi-HDwFXI[/YOUTUBE]

Novi video: robo tehnika
[YOUTUBE]xoG-v_39PdI[/YOUTUBE]

Preuzeto sa:http://ianatomija.blogspot.com

P.S.: Ne razumem baš šta ovaj test donosi, osim toga što je moguće uočiti preciznost ekrana - koja služi za ??? Koliko znam, iPhone ima zaista vrh ekran, ali sam isto tako ubeđen da NexusOne ekran može da radi isto toliko kvalitetno isto to što radi i iPhone... Imam utisak da se AppleFan-ovi, trude da na sve moguće načine, postojeće proizvode učine "boljim" od drugih... s obzirom da Apple izbacuje telefone jako retko, a poboljšanja su mizerna i sramotna !
Posedujem iPhone3g, ali bih uvek mogao da pričam o njegovim mana, i rado bih probao N1 !
Ovaj test mnogo govori onima , koji žele da umesto što mogu da uslikaju pejzaž kamericom, (camera 2mp = đubre), znaju da imaju i sledeću mogućnost - crtanje pejzaža ! Verovatno bi tada kvalitet slike bio mnogo veći negoli samim klikom na app Camera...

Poslednja izmena:
E ajde da ne spamujete... ja bih voleo kada bi mi neko (ko se razume) objasnio ovaj test koji sam postovao, jer me živo zanima razlika između iPhone-a i N1, s obzirom da se vidi razlika u kvalitetu ekrana.. Ono što me zanima jeste, koliko je presudna ta razlika, da li se oseti na N1 da nešto "ne štima", "nedostaje", "prekida" prilikom korišćenja samog touchscreen-a..
Drugim rečima, KUTIJA JAVI SE :D

Kao sto vidis i sam ne prekida nista, jedino je preciznost bolja na iPhone ali ako ne radis nista toliko precizno na telefonu ne bi trebala da ti smeta ta razlika.

Poslednja izmena:
Vidim da ne prekida na slici... Da, ali hoću da kažem sledeće... koliko to utiče na kvalitet korišćenja samog telefona.. ne znam da li me razumeš... Ja imam iPhone, i super radi, ali sa pogledom na rezultate testa, interesuje me koliko znači ta preciznost ? Koliko je primenjiva u svakodnevnom korišćenju telefona, i da li utiče na generalni utisak prilikom korišćenja.. Postavljam ova pitanja jel me izuzetno zanima prelezak na N1 (sa iPhone)...

razlika je bitna samo u testu... u realnom koristjenju je prikticno isto... netjes ti da slazes puzzle od 10 000 delova pa da bodes bez zooma... meni stvarno nije jasno kako neko moze da se uvati na ovaj marketing apple-a...

a pri tom je ako se izuzme ta osetljivost n1 ekran je za 2 klase bolji...

AMOLED je ludilo :) samo je mali problem kad izadjes na jako sunce - nista se ne vidi.

Samo nešto... Koliko znam iPhone nema taj AMOLED ekran, a ja kad izađem na sunce nije baš da vidim isto kao u nekoj prostoriji !
Kod iPhonea ima auto adjust brigthness, tako da automatski podešava osvetljenje. Iako sam podesio osvetljenje na 4 od 10 (4/10) kada izađem na sunce on ga automatski stavi na 10/10, ali džabe kad sunce direkt bije.. E sad, verovatno je onda mala razlika između iphone i N1.. Hoću reći, možda ja malo bolje vidim, ali to bolje nije spektakularno !!
Elem, kada smo već kod AutoAdjust, da li to ima i N1... ?

Ima to je default setovanje. Iskren da budem nikad do sad nisam poterao N1 na max brightness.

Pa vidi ovako, što se tiče iPhone, ja NE ŽELIM da ga teram na MAX, jer je to NEIZDRŽIVO ! Ja u životu nisam video tako "jak" ekran ! Noću, ako čačkaš telefon, ne možeš da izdržiš bol u očima :) koji dolazi kao rezultat "šljaštećeg" ekrana ! Stvarno savija ! A druga stvar ne koristim ga iz razloga uštede baterije ! I onako nisam zadovoljan trajanjem baterije, mada s obzirom na veličinu ekrana, full 3d igre, internet (WiFi+Edge), nije ni čudno !
Kako je kod N1 ? Koliko ti traje baterija, kada samo razgovaraš i šalješ sms ? Tu i tamo net ?
P.S. Imao si ovakvih dana, zar ne ? :)

Meni je telefon uvek online jer je wifi nonstop ukljucen (sem kad vozim onda ga zameni Bluetooth). Pored toga obavim dosta razgovora tokom dana i posaljem bar 10tak SMS poruka - 1.5 dan izvucem sto je dobro imajuci u vidu da ga ne stedim mnogo.

Hmmm, tako je i kod mene... 1.5 do 2. A ako ga slabije koristim, može i tri. To slabije znači, ne koristim ga uopšte :)
Par sms, par poziva i to je sve ! Tada može tri dana.. Efektivno, 1.5 ! :(
Mislio sam da je GN1 po tom pitanju jači...

AMOLED je ludilo :)

superAMOLED je ludilo... posle njega sve je smesno... :)

nema telefona koji moze da izdrzi vise od 2 dana malo jace upotrebe, pogotovo ne kod nas gde je 3G signal smesan... pa cak i GSM...

Pa koji telefon ima SuperAMOLED ?

samsung wave...

Hmm, to znači da će verovatno sledeća generacija iPhone-a kao i N1-a, imati taj ekran.. Živo me zanima razlika između iPhone, N1 i Wave ekrana ... :)
Eh, kad bih mogao to negde LIVE da vidim...

Meni je telefon uvek online jer je wifi nonstop ukljucen (sem kad vozim onda ga zameni Bluetooth). Pored toga obavim dosta razgovora tokom dana i posaljem bar 10tak SMS poruka - 1.5 dan izvucem sto je dobro imajuci u vidu da ga ne stedim mnogo.

Koliko ti traje iPhone sa istim rezimom?

Hmm, to znači da će verovatno sledeća generacija iPhone-a kao i N1-a, imati taj ekran.. Živo me zanima razlika između iPhone, N1 i Wave ekrana ... :)
Eh, kad bih mogao to negde LIVE da vidim...
Za sada samo samsung ima tehnologiju a proci tje vremna dok ih ostali ne stignu... kao sa AMOLEDOM...

razlika je ogromna... ono sto je bila najvetja mana u osnosu na iphone je prevazidjena s obzirom da je jednoslojan ekran pa je osetljivost fenomenalna... a da ne pricamo o bojama i crnoj i ostrini... a takodje, na suncu je fenomenalan... ma 2 generacije ispred... :)

bilo je live na prezentaciji samsunga u Londonu i na MWC-u...

Poslednja izmena:
Vidiš nisam znao da "niko" osim njih, ne poseduje tu tehnologiju.. Samo šteta što nije bar android... :(

dobar je BADA OS... a bitje android Galaxy S ali nesto kasnije... ;)

al da ne idemo dalje u off...

Kada se moze ocekivati dolazan HTC Desire-a na nase trziste?

Video sam da se cene kreću oko 650€ što je poprilično visoka cena, s obzirom da se za te novce uveliko može uzeti iPhone 3gs32gb (da ne govorim o 3g)... Mislim da ću sačekati da se cene koriguju malo u odnosu na tražnju ! Ovo je nepodnošljivo za današnji standard u Srbiji... :)
Uf, al bi menjao ovaj moj 3g16gb za N1 :D
Ima li interesenata ? :))

Sve u svemu, HTC Desire je istovetan telefon, razlika je u nesto drugacijem dizajnu i rasporedu/vrsti tastera i sto Desire ima nesto vecu internu memoriju
Ovo je Nexus al' za worldwide trziste :d

Poslednja izmena:
Hoćeš da kažeš da je Desire i N1 jedno te isto (veoma slično) ?
Moram sada da proverim karakteristike oba...
jer jako mi se sviđa N1, a kapiram da ga neće biti "ni za lek" narednih godinu dana (prepostavka), a ako je Desire to isto (po karakterstikama) da ne čekam N1 :)

Da telefoni su skoro istovetni po specifikaciji, razlika je u dizajnu pre svega
Nexus se pojavio "samo" za trziste USA, UK i Singapur-a tako da Desire izgleda predstavlja verziju istog za ostatak sveta...i sire :d

Pa dobro, verovatno je tako... Ali zar neće biti moguće nabaviti ga "obilaznim" kanalima, kao što smo svi to radili sa iPhonom... ?!
Meni je mnogo lepši i nekako bolji N1... Ako bih mogao, pre bih njega kupio...
Pitanje je samo cene.. s obzirom da neće biti standardan u nabavci kod nas, pa bi eventualno mogao da košta više od Desire-a...
Mada ni Desire ne vidim da može igde legalno da se kupi, osim u VIP-u...?

Nazad
Vrh Dno