Šta je novo?

Google Nexus 7 - model 2013.

Shvatam :)
Factory reset je često potreban nakon ota updatea, naročito velikog kao skok sa 4.4.4 na 5.0/5.0.1.
Još jedna stvar protiv čekanja "vazdušnog" apdejta.

A možda sam i ja u pitanju, ni jedan jedini update na Nexusima nisam želeo čekati.
Odmah po izlasku factory imagea bi obavio prelazak na novo i video šta ima.

Ни ја нисам чекао већ одма убацио. Сада сам добио Ота али неће, иако сам вратио сток кернел и рикавери. Али пошто ме зеза одрадићу опет.

Не знам да ли и вама као да се заглупи, успори после неког времена. Мора да се рестартује или неподношљиво споро ради. Исто се дешавало и пре било каквог чепркања по рому. Одрсдићу данас фактори 5.0.1. па ћемо видети онда.

Ja ni faktori nisam odradio.Baterija me bas iznenadjuje.
I cini mi se da je wifi jaci.

Па ако си флешовао директно без Ота, фактори не треба, брише се све при инсталацији.

Ne, ota.Doduse bekapovao sam sve za slucaj da moram, ali za sada sve radi ok.

Shvatam :)
Factory reset je često potreban nakon ota updatea, naročito velikog kao skok sa 4.4.4 na 5.0/5.0.1.
Još jedna stvar protiv čekanja "vazdušnog" apdejta.

A možda sam i ja u pitanju, ni jedan jedini update na Nexusima nisam želeo čekati.
Odmah po izlasku factory imagea bi obavio prelazak na novo i video šta ima.
Na Nexusu i ne bi trebalo ista da se "ceka", zato što je to Nexus. Očigledno Google više boli uvo da updatuje kao što je nekad radio [emoji22] [emoji22]

Kao što sam napisao, neću ništa da flasujem, romovisem [emoji23] [emoji23] [emoji23] i ostalo. 5 godina imam Samsunge i bole me prsti od stiskanja dugmića za ulazak u Download mode ili recovery. Kupio sam Nexus da bi prvi dobio Update [emoji22]

Očigledno to više nije politika Google-a

Pa kako ne, prvi smo opet dobili pre svih...samo sto ide u etapama, kad se desi da ima problema povuku update(kako se desilo sa 5.0).
Ja npr nisam ni dobio 5.0, al sam zato odmah 5.0.1. Ako ne dobijes dve nedelje nakon objave image-a, znaci da su ga povukli.Tako da ne mogu svi odmah da dobiju update u isto vreme.

@Vertumus
Kupio si Nexus u nezgodno vreme :)
Šala na stranu, "petica" je krupan zalogaj i google se pomalo "zagrcnuo" te stvari ne idu uobičajenom brzinom.
Ni ranije ota nije svima kretao u isto vreme te je uglavnom trebalo čekati neko vreme, a sada je bila dodatna situacija sa povlačenjem 5.0 verzije.

Ни мени није стигао опуштено:).

Evo ga, upravo stigao update :).....nakacio sam ga na komp, obzirom da ima trenutno samo 25 % baterije....kazite mi please, hoce li to biti dovoljno za instalaciju?

Ja sam dobio OTA 5.0.1, ali sam već imao 5.0 ubačen preko image-a.

Punim ga samo preko kompa, punjac nisam nikad imao.....sprava stigla iz USA :)

Upravo odradio OTA update.....na prvi pogled, smoooooooth, svakako bolje od KK. Zaista bez greske....imam trenutno jednu zamerku.....e sad, ne poznajem Android uredjaje previse, pa mozda i propustam nesto, ali povecao sam brightness na maximum i sve je jos uvek tamnije nego ranije ??? Jel i vi imate takav utisak ili mozda ja negde gresim?

ko zna koliko treba da čekamo. Meni je 5.0 relativno brzo stigao a update ko zna

Imam 5.0.1 od petka, 5.0 mi nije stizao. Ovaj mi radi fenomenalno, ja prezadovoljan.
To sto se tice brightnessa, moras da u opcijama iskljucis "adaptive brightness" a ne samo da odvrnes slajder na desno ☺ Slajder je tu da taj adaptive dodatno prosvetli ili stamni tj njegov prag osetljivosti.

Instalirao sam 5.0.1 i prezadovoljan sam kako radi. Imam jedno pitanje, pošto sam čitao da će sa verzijom 5.0 po difoltu biti sifrovan uredjaj, da li je to u 5.0.1 isključeno, pošto imam utisak da mi nisu enkriptovani podaci. Da li to treba sam da uključim i kakva su vasa iskustva?

Po defaultu je enkriptovan samo Nexus 6, nisam siguran za Nexus 9, ostali nisu.

Instalirao sam 5.0.1 i prezadovoljan sam kako radi. Imam jedno pitanje, pošto sam čitao da će sa verzijom 5.0 po difoltu biti sifrovan uredjaj, da li je to u 5.0.1 isključeno, pošto imam utisak da mi nisu enkriptovani podaci. Da li to treba sam da uključim i kakva su vasa iskustva?
Imaš dodatna čula za koja smo uskraćeni mi ostali benčmarkovci?
Kako to misliš "imaš utisak" da ti nisu enkriptovani podatci? :p

Settings - security - encryption

Uključi je ako želiš i pripremi se na pad performansi tableta, google je (za sad?) to loše odradio i enkripcija ako je verovati raznim izvorima na internetu značajno usporava Nexuse.
A ni google je nije po defaultu uključio kao što je nameravao i razglasio što je samo po sebi simptomatično.

http://www.anandtech.com/show/8725/encryption-and-storage-performance-in-android-50-lollipop

Hvala na odgovoru. A o dodatnim čulima ne bih ovako javno, ako me razumes ;-) :-D :p

Nazad
Vrh Dno