Šta je novo?

Google Nexus 7 - model 2013.

Hvala na odgovorima. Preneću onome ko me je pitao.

Čisto sam radoznao. Da li je to softversko (Gugl voli pare) ili hardversko ograničenje?

Što se tiče SMS-a naravno da je softversko, kada može instalacijom fix-a da se vrati opcija primanja i slanja poruka kroz bilo koju za to predviđenu aplikaciju.
Kada su pozivi u pitanju ne znam kako ti stvari stoje, da li samo nedostaje dialer app ili je problem dublji.

Pominjali su da je google sklonio ovu opiju sa nexus7 da ne bi ulazio u sukob sa drugim proizvođačima...

Pre par dana sam pozajmio bratu nexus 7 i napravio sam mu novi profil uz moj da moze normalno da koristi tablet. Medjutim kada mi je vracen tablet i kada sam obrisao njegov profil, imam battery drain. Kad udjem na bateriju pise da mi removed user trosi bateriju najvise od svih procesa. Kako da ga ugasim i na sta se to odnosi?

Što se tiče SMS-a naravno da je softversko, kada može instalacijom fix-a da se vrati opcija primanja i slanja poruka kroz bilo koju za to predviđenu aplikaciju.
Kada su pozivi u pitanju ne znam kako ti stvari stoje, da li samo nedostaje dialer app ili je problem dublji.

Pominjali su da je google sklonio ovu opiju sa nexus7 da ne bi ulazio u sukob sa drugim proizvođačima...

Kupio sam danas nexusa :) pa me interesuje na koji nacin prima sms kad nema sim?

Pa kupio si pogrešnu verziju :)
Postoji verzija sa sim opcijom, ima oznaku lte.

I sto mi android jedee ovoliko bateriju?

Prilozi

• uploadfromtaptalk1389146726892.jpg
    uploadfromtaptalk1389146726892.jpg
    51 KB · Pregleda: 181
Igrica brze jece bateriju, ali 62% i 3 sata nije lose nimalo.

Nakon instalacije igo-a, ukljucih lokaciju koju je trazio i bam......android os je poceo da skace sa 5% na vise od 30%.E sad da li je lokacija pokrenula odredjene aplikacije koje crpe, tipa google play servisi, ili je pak ona sama kriva, ne znam, ali definitivna je veza.

Ne znam ali mi cudno da ovoliko android resursi pojedu bateriju, koliko vam u proseku izdrzi surfovanja?

od 7 do 10 sati Screen on time, sa citanjem ide i do 11. Ako pikas igrice stalno, sprzis je i za 6 sati, mozda cak i brze, a ovde ti je igrica pojela.Klikni na screen pa vidi koliko ti je time on,
mada ti i android sistem trosi vise, ja sam trenutno na dan i po i potroseno je 7%

Baterija zna da ode i za 4-4.5h ako su u pitanju 3D igrice.

Ipak, tablet je vrh sto se baterije tice, na starom 2012 jedva 5h SOT sa gledanjem klipova, doduse godinu dana sam ga koristio svakodnevno pa mozda baterija otisla malo.

Nakon instalacije igo-a, ukljucih lokaciju koju je trazio i bam......android os je poceo da skace sa 5% na vise od 30%.E sad da li je lokacija pokrenula odredjene aplikacije koje crpe, tipa google play servisi, ili je pak ona sama kriva, ne znam, ali definitivna je veza.

Skontao sam da neki ljudi imaju problem sa lokacijama i to bas bas problem. Ja sam isti slucaj imao na S2... Ludnica u lokacijama, a baterija samo gledam kako padaju procenti. Sad kad sam presao na G2, popaljene sve moguce lokacije i nikakav problem. Hvala Bogu, pa sam se otarasio te bede.

Ne znam sta bih ti rekao... Reflash, pa onda full wipe, pa menjaj, pa ovo, pa ono dok se ne resis toga. Clear cache google servisa i data takodje, restart itd itd.

Ma jok, meni su lokacije inace pogasene...e a najzanimljivije od svega, android os jeste skocio, ali drasticnog trosenja baterije nema, kako su se ljudi zalili, znaci definitivno se paljenjem lokacije aktivira neki google play servis, za koje si pomenuo da u stvari trose .Ovo cisto probao iGo, pa obratio paznju na status.
Inace kako sam ugasio, sledeci ciklus, android os se vratio na normalnih 4/5%.

Pale se Google play servisi tj. tacnim imenom da ga nazovem Nlplocationwakelockcolector :) Mozda je bug neki, pa skace android OS, cisto samo u prikazivanju.

Нисам више могао да издржим... рутовао сам га, инсталирао рикавери. Зезао се мало са дуал бутом.

Добар је онај алат за чачкање по нексусу све је у пар кликова.

Ovo mi je prvi tablet koji sam kupio i veoma sam zadovoljan sa njim. Jedini problem je na koji sam sad naisao je prebacivanje(kopiranje sa racunara na tablet. Prebaciovao sam slike koje sam imao u telefonu na tablet slike sam kopirao na racunar pa sa racunara na tablet, tablet jednostavno zaglupi pre kopiranju izgubi se sa racunara pa moram da vadim usb kabal i ponovo vracam. Probao sam nekoliko puta i do sada nisam uspeo ni jednom da prekopiram ceo folder sa slikama, dok sve ostale fajlove kopira najnormalnije. Uspeo sam da prebacim jedino kada sam taj folder sa slikama zipovao pa na tabletu raspakovao. Folder je bio oko 5GB i u njemu slike ni jedna manja od 1.5mb. Dali se to nekome desavalo?
Hteo bih da pitam jos dali mogu na tablet da nakacim 3G modem preko otg kabla?

Danas mi stigao ovaj sticker, nije loše :)
uhy8amab.jpg
ury6upas.jpg

Sad ga još samo stavi na perket na neko prometno mesto:-devil-:

Obzirom na značajnu razliku u ceni, da li se po vama isplati kupiti tablet sa opcijom za mobilni internet?

Obzirom na značajnu razliku u ceni, da li se po vama isplati kupiti tablet sa opcijom za mobilni internet?

Isključivo zavisi od potrebe. Ovako na ler, bez nekog razloga, čisto kao da se ima kad zatreba mislim da se ne isplati... Uglavnom svi imaju Wi-Fi kod kuće, na poslu, kafići i hoteli su pokriveni... Kad baš zatreba tu je mob za hotspot i to je to ;)

Jedino sto je prednost ako putujes. Ako ne putujes, ne opravdava cenu, kao sto kaze Zare, svuda sad ima WIFI.

Ako se ne varam, razlika LTE i WiFi varijante je sada >12K, što je već bezobrazno.

Ako planiraš svakog dana da koristiš 3G i stalno si u pokretu, onda plati razliku.

Ako več imaš WiFi kući, na poslu i većini mesta gde se krećeš i planiraš samo povremeno da koristiš 3G, ne isplati se.

U većini slučajeva WiFi verzija + hotspot na mobilno sasvim lepo završava posao (ja imam n7 WiFi i koristim hotspot sa S2 po potrebi i sasvim mi odgovara ta kombinacija).

Takođe, za 10K možeš da kupiš (ili da uzmeš uz ugovor sa pretplatom za net) MiFi ruter sa baterijom (tipa TP-Link M5350) i da ga koristiš sa bilo kojim uređajem koji ima wireless, ne samo sa tim tabletom.

Hvala svima na odgovorima. Ovako nešto sam i ja razmišljao,ali čisto da proverim ;-)

Drug je uzeo 32GB najvise za klince i malo sam cackao tablet. (Ubacio par crtaca i igrica)
Pozitivno sam iznenadjen, mislim ocekivao sam ovako nesto ali tablet leti. Ekran je fenomenalan.
Sto se hardvera tice nema nikakvih problema sem kad se tablet ukljucuje dakle kad nema apsolutno nista na ekranu i samo se osvetli ekran primetio sam na jednom mestu plavu tackicu velicine 2-3 pixela ali kad krene animacija i tokom koriscenja apsolutno nista se ne primecuje, gledao sam i crnu i svetlu pozadinu, sigurno je sitni light bleed u pitanju.

Jos jedna stvar koja mi se ne svidja je glossy ram oko stakla, glossy tasteri i poklopac iza. Previse je klizav i mislim da je sve ovo sto sam nabrojao bilo bolje uradjeno kod prvog modela, ona tekstura iza je bila fenomenalna kao i tasteri i ram.

Razmisljam da uzmem jedan i za sebe, odlican uredjaj za 220e.

Poslednja izmena:
Da li neko moze da uporedi koje koristio oba nexus 7 tableta, mislim na 2012 i 2013 model... koji je bolji, brzi, koji je bolji za igrice?
I da li vredi dati 100 e vise za ovaj nexus 2013 model u odnosu na 2012 model?

Ja sam sa prvog N7 prešao na N7 2013. Mnogo bolji displej, ne usporava vremenom u radu, u igricama je sjajan. Godinu dana je noviji sam po sebi. Mislim da vredi

Vrh Dno