Šta je novo?

Google Nexus 7 - model 2013.

Jel neko uspeo da spoji tablet sa smart tv-om koji podrzava wireless display odnosno widi? Imam lg smart tv koji ga prepozna ali pri konekciji izbaci da ga ne podrzava. Koliko sam shvatio, nexus 7 podrzava miracast koji moj televizor ne poseduje. isti problem sam imao sa lap topom koji ima windows 8 i miracast drajvere koje sam morao da obrisem i da snimim stare za widi da bi to radilo. Da li postoji neka fora za android?

Pozzz, kratko pitanjce, da li neko zna gde se u Bgd moze kupiti originalni cover za Nexus 7, nesto me mrzi da ga narucujem sa Amazona :D

LTE verzija i dalje ima staru cenu, 40.990 dinara.

Kupovinu LTE modela je cenovno bilo teško bilo opravdati i sa starim cenama, sada je ~40% skuplji od 32GB WiFi modela koji ima identičan hardver, sa izuzetkom LTE modula.

Čisto sumljam da LTE modul vredi 40% celog tableta.

Sa ovakvim cenama MiFi ruteri sve bolje deluju.

Od januara, zahvaljujuci geniju sa Jejla, ima i najjeftiniji da kosta koliko su sad lte, kad uglave pdv od 20%, muzicki dinar, solidarni dinar za spas trgovaca, porez na napunjenost baterije preko 80%, porez na preko 16 miliona boja, porez na ekrane sa hd rezolucijom i sta sve jos ne osmisle..:(

Ja sadašnji N7 (2013) 32GB WiFi neću menjati u skorije vreme, kao ni bilo šta u računaru.

Ako i budem bilo šta kupovao, trudiću se da mi donesu od preko, gledaću maksimalno da ovoj državi ostavim što je manje moguće para, ne samo kad su u pitanju računarske komponente, nek nađu drugu budalu da im puni budžet potreban za 700K zaposlenih u javnom sektoru.

Presli ste malo na politiku, ali ste u pravu. :D
Slazem se, ne planiram skoro da menjam bilo sta od svojih gedzeta, komp stare 2 godine me odlicno sluzi i dok god bude radio ne planiram zamenu. Doduse koriste ga ostali ukucani, ja koristim laptop star tacno godinu dana. Tablet pogotovo, pre Nexusa 7 5th, ni u snu ga ne menjam. Telefon me jos uvek odlicno sluzi iako ima 512mb rama i procesor od 600Mhz, tu je za hotspot i poruke i pozive. Po malo i za net na njemu, mada obicno gledam da preko tableta koristim net i svu multimediju. Telefon dakle jos nekih 2 godine ne planiram da menjam. Od mene drzava nece skoro kes uzeti u it sektoru.

PS: Ne radi vise Showbox, jel znate jos neku aplikaciju, ili nacin na koji se mogu gledati serije (pa i filmovi), a da nije obican download s torenta?
Bilo koji online sajt, a da moze na Nexusu?

PS: Ne radi vise Showbox, jel znate jos neku aplikaciju, ili nacin na koji se mogu gledati serije (pa i filmovi), a da nije obican download s torenta?
Bilo koji online sajt, a da moze na Nexusu?

Pre bih rekao da je politika sad prešla na nas, tj. da su nas političari rešili dodatno da oglobe.

A za ShowBox, meni najnormanije radi i na Android TV (Measy U2A) i na N7 (2013). Kada sam video tvoj post, probao sam odmah na oba i serije i filmove i radi mi najnormalnije.

Da li vam radi pirate bay apk?.....*****ah se pa uradih update, sad mi stalno network error, a nisam gledao da li je radilo pre azuriranja...ako vam radi, ne radite update.

Sredjeno...samo u settingsu promenite Base url..

Poslednja izmena:
Reinstalirao sam aplikaciju i sad radi. Imam samo jedno pitanje:
Ako pronadjem odgovarajuci titl, ladno mogu da ubacim prevod u film ili seriju i da gledam s prevodom preko MX playera? :D

Odlicno. Zahvaljujem. Verujem da je to jedna od najboljih aplikacija za tablet i android uopste, a normalna stvar je da je nema u Google prodavnici. :D
Kad sam vec kod toga, zna li neko kako stoje stvari sa Srbijom i full integracijom Play Store-a u maloj, brdovitoj zemlji na Balkanu?
I placanje me nekad ubija u pojam, igrao sam recimo Angry Birds Go, i uvek me prepoznaje kao Gosta, ne mogu imati profil (iako sam se ulogovao preko fb-a), verovatno jer nije moguce u Srbiji posto nemamo ni mogucnost kupovine aplikacija.
Do sada sam jedino whatsapp mogao da kupim, jer je isao preko paypal-a i nije placanje povezano sa play storom.
Kad je Dacic bio u silikonskoj dolini, ocekivao sam da nam to srede, al' dzabA. :\

Jel uspeo neko sa lte verzijom da napravi primanje i slanje sms-a bez roota, nakon 4.4 updejta?

Ne mogu da verujem da su namerno izbacili podršku za sms... kakva gomila smradova u googlu pa to je neverovatno, don't be evil my ass...

Jel uspeo neko sa lte verzijom da napravi primanje i slanje sms-a bez roota, nakon 4.4 updejta?

Ne mogu da verujem da su namerno izbacili podršku za sms... kakva gomila smradova u googlu pa to je neverovatno, don't be evil my ass...

Jesi li probao kroz Hangouts? Nemam 3G tablet, samo znam da im je to udarni feature u novom HO.

Naravno ali sa najnovijim andoridom je na tabletu potpuno izbačena u podešavanjima opcija "Default sms app" i kad ti neko pošalje sms samo dođe kao notifikacija, može da se vidi ali posle toga ode u ništavilo.
Pre updejta je radilo preko HO ili Go SMS pro sam koristio a sada više ne.

Na kraju sam samo zbog ovoga morao da otključam bootloader i da flešnem fix koji vraća ovu opciju u settings.

Evo ako još nekom zatreba, nek se nađe:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2539407

Ganjam jednog polovnjaka da kupim pa me interesuje da li treba nesto posebno da pogledam sa obzirom da nema garanciju jer je iz USA
Ocuvan je kao bez tacke,nisam upucen sa manama ako ih ima uopste..
Hvala;)

Poslednja izmena:
Ekran ekran i samo ekran :)
Pretrazi ima li sve funkcionalne piksele na broju i manje vise si miran. Bilo je problema s tachem al to je sredjeno softverski.

Lte verzija za evropu ima veci opseg frekvencija i to je to....jedino punjac, tj onaj adapter moras da kupis...e sad ne znam da li je bilo problema zbog voltaze, posto oni koriste manje od 220v, tj 120v, to ne znam kako ide sa novim uredjajima sada, sa starim telefonima nije bilo problema.

Ima on onaj mali dodatak da moze u nase uticnice koristio ga je on par meseci ovde kod nas, nije lte nego obicni wifi od 32gb i daje mi ga za 180e
Pogledacu ekran dobro i kupujem ga sjutra ako bude sve ok..
Hvala puno;)

Poslednja izmena:
jedno pitanje,gde je najbolje i najsigurnije uzeti ovaj tablet ? cenim u gigatronu,ok mu je cena.. ali reko mozda vi znate bolje :D hvala.

p.s. i jedno noob pitanje. da li moze whatsapp da se koristi preko tableta iako broj ne moze da se registruje to jest ionako ne prima kartice(sem lte verzije). verovatno ne, ali aj pitam. :)

Poslednja izmena:
Za WA nzm, a sto se tice kupovine ja sam uzeo u gigatronu.

jedno pitanje,gde je najbolje i najsigurnije uzeti ovaj tablet ? cenim u gigatronu,ok mu je cena.. ali reko mozda vi znate bolje :D hvala.

p.s. i jedno noob pitanje. da li moze whatsapp da se koristi preko tableta iako broj ne moze da se registruje to jest ionako ne prima kartice(sem lte verzije). verovatno ne, ali aj pitam. :)

Ima i u Tehnomaniji, mislim da je model od 32 GB sada 28.490 dinara, što će reći za 3.000 dinara jeftiniji nego pre.

Jel još neko ima problem sa baterijom i Android OS na KK stocku? Ubedljivo je najveći potrošač

Vrh Dno