U kuci primarni tablet je iPad 3 i na njemu se radi sve sto i na desktop racunaru, ali se retko iznosi iz kuce. Za prenosive potrebe i posao koristim Samsung Tab 2 7'' koji od pocetka nije zadovoljavao, ali zavrsava posao. Sada je u kuci Nexus 7 2013 32GB koji bi trebalo da ispravi sve ono sto mi je nedostajalo kod Samsunga.
Iako je pakovanje siromasno, sadrzaj je premium. Prvi put posle Apple familije da me je neki tablet zadovoljio po kvalitetu ali i izgledu, cak i kada se ne koristi

. Moj primerak nema nikakvih problema, po ukljucivanju ceka update za sistem i touch reaguje odlicno. Multi user opcija mi ocajnicki fali na iPadu pa makar na Nexusu mogu da se odvojim od zene i deteta u buducnosti. Format uredjaja mi pomalo ne odgovara u portrait modu zbog velikih ''prazniza'' ispod i iznad ekrana, ali dobro lezi u dzepu. Brz je i zivahan, tu nema potrebe trositi reci. Za ekran takodje sve pohvale, ali sam vec navikao na Retina ekran pa nema necim specijalno da se odusevim.
Upotreba
Prva zamerka koja mi se javila je polozaj Volume tastera sa desne strane jer mi je nekako prirodnije da su sa strane ruke kojom drzim tablet, a mozda je i navika sa telefona. Takodje Power/lock dugme je previsoko postavljeno , cak i za moje povece sake. Kamere su prosecne ali zadovoljavajuce. Sto se tice internet konzumacije, landscape mod moze da prodje ali nije idealno, posebno meni posle koriscenja iPad odnosa stranica i sadrzaja koji moze da izbaci. Portrait je citljiv ali za knjige. Zagrevanje u desnom gornjem uglu je primetno , pomalo nezgodno u landscape-u jer su vam prsti direktno tu. Ekran se musavi za sve pare prilikom koriscenja, vise i od Samsung Tab-a. Za sada baterija obecava ali sacekacemo pravo praznjenje pa da saberemo utiske.
Zakljucak
Stvarno premium uredjaj, nece se svakome svideti glista izgled, ali upotrebljivost i mobilnost su tu. Steta sto nisu probali sa velicinom od 8'', jer novi Samsung modeli su itekako upotrebljivi i jednom rukom.