Šta je novo?

Google Nexus 10

Zato sto je manja potraznja za 10" tablet uredjajima?

Zato što ne postoje aplikacije koje bi lepo radile na 10? Tj nema više od 20. :D
Na 7" može da se izdrži phone app, ali na 10 sa WQXGA rez, samo ako si krajnje tolerantan.

Zaista ne znam o čemu pričaš, imam 10'' tablet i ne vidim tako nešto, ti "neiskorišćeni kapaciteti" postoje u mnogim aplikacijama, ali kakva tu tolerancija treba, jedino mi B92 izgleda previše čudno na tabletu... I drugo, lepše je surfovati i gledati filmove na većem ekranu ?

Pogledaj na iPad-u aplikacije, pa pogledaj na nekom android tabletu aplikacije... Videćeš o čemu priča Tetsuo.

i kako su sada nex7 mogli da prodaju u toliko primeraka a nex10 ne mogu?

Zato što je Nexus 7 puno atraktivniji uredjaj od Nexus 10, mislim u smislu performanse / novac / izgled / potreba?
Meni je odmah bilo jasno da se 10ka neće prodvati sjajno, jer ima stvari koje verovatno nikome ne trebaju a samo mu podižu cenu ...
Takodje ne treba zanemariti "Time to Market" tj, ASUS Nexus 7 se pojavio u buno boljem trenutku i imao je svetski "push" od obe kompanije, a 10ka je nekako samo "levitirala" na google play-u.

Vec duze vreme niko nista ne pise o Nexusu 10. Posle dosta pregledanja sajtova, foruma, misljenja drugih odlucio sam da nabavim Nexus 10. Posto su ovde sulude cene, mogu misliti koliko ce kod nas kostati. Ja imam sansu da ga dobijem direktno iz USA, posto imam prijatelje tamo koji dolaze u Srbiju tokom aprila. Narucio bih Nexus 10 od 16GB, trenutno moze da se nabavi na Google Play-u i cena mu je 399$. Sa svim troskovima isporuke cena mu je 430$ (sto je po danasnjem kursu oko 36.000din).

Razmisljao sam o iPad Mini-u, ali meni vise treba tablet vece dijagonale, imam mnogo e-knjiga koje svakodnevno koristim, posao mi prilicno zavisi od neta... Za ozbiljniji rad, naravno, tu je nezamenljivi PC, ali za uredjaj koji se lako moze nositi na posao i nazad mislim da je Nexus pun pogodak. IPad Mini me ne privlaci zbog zatvorenog sistema, Nexus ce imati uvek najnoviju verziju Androide (barem u narednih nekoliko godina). Nexus 10 prilicno hvale, izgled je mozda za neke diskutabilan ali meni sasvim odgovara. Ima primedbi na probleme sa WiFi konekcijom, na neujednacenost osvetljenja ekrana...dosta problema izgleda da je otklonjeno najnovijim 4.2.2 Androidom koji je na njemu azuriran pre nekoliko dana.

Razmisljao sam i i Asus-ovim tabletima, jeftiniji Transformeri imaju slabije karakteristike a kod nas kostaju zaista previse. Mislim da cu napraviti pravi izbor sa Nexusom?
Da li neko mozda vec ima iskustva sa ovim tabletom?

ne brini, nećeš pogrešiti sa nexusom, jedino ako ti zapadne neki falični primerak :D. Anand ga hvali nenormalno, a, ja bar, njima poprilično verujem...
Asus sam imao, i nisam bio nešto preterano zadovoljan, ne kažem da je loš, ali u poređenju sa note 10.1 koji trenutno imam, druga klasa...

Hvala na komentaru. U pravu si, znam da se desava i to...No, licno nikada nisam bio naklonjen Samsungu, mozda bi ovaj Google-ov tablet bio jos bolji da ga proizvode Asus ili LG (cujem komentare da ce sledeci Google-ov tablet raditi Motorola)...

Zbog patenata ;)

iz istog razloga kao i nexus 4. zasrali su, samo ko ne znam. po onoj ceni sa gp isao bi ko lud cak i u srbiji. ocigledno im je bio cilj da izbace naj uredjaj po dobroj ceni da bi se o tome pricalo i to je to

Hvala na komentaru. U pravu si, znam da se desava i to...No, licno nikada nisam bio naklonjen Samsungu, mozda bi ovaj Google-ov tablet bio jos bolji da ga proizvode Asus ili LG (cujem komentare da ce sledeci Google-ov tablet raditi Motorola)...
Да га производи Asus била би гомила примерака са хардверским проблемима као са Nexus 7, а да га производи LG нико га не би могао купити због премале произведене количине као са Nexus 4 :d

Можда Samsung мало дере са ценама и имитира Apple и на неким другим стварима, али прави веома квалитетне и заокружене таблете :)

Da li ce se poboljsani Nexus 10 pojaviti na MWC 2013 ili ne?

Hvala unapred!!!:)

А како ми да знамо??? Питај Милана Тарота ;)

Da li neko moze ukratko da mi kaze kako radi,posto sam citao da cim se malo optereti on laga?
I kad se ocekuje poboljsana verzija?

Hvala!!!

jeste cim se malo optereti dual a15 on laguje... kako da ne... dodji kod mene da vidis kako rk3066 fercera, a kamo li ovaj nex

Lag se javlja na pojedinim aplikacijama koje nisu optimizovane za visoku rezoluciju N10 display-a.
O poboljsanoj verziji N10 za sada nema vesti, licno mislim da je suvise rano za to, tablet je tek poceo da se prodaje u novembru prosle godine!

iz istog razloga kao i nexus 4. zasrali su, samo ko ne znam. po onoj ceni sa gp isao bi ko lud cak i u srbiji. ocigledno im je bio cilj da izbace naj uredjaj po dobroj ceni da bi se o tome pricalo i to je to

Ili jednostavno, ni oni sami ga ne bi prodavali ovde po toj ceni, jer znaju da ne mogu ništa da prodaju na play store-u.

Ljudi, danas je h/w manje bitna stvar. /captain obvious :)

Kod nas sigurno ne za sada...! A i ako se pojavi negde osecam da nece biti ispod 50.000din. U USA je 399$ (16GB) i 499$ (32GB) preko GooglePlay Store-a!

Da li cu moci da ga koristim bez problema ako je donesen iz US! I da li mu vazi garancija i ovde?

Da li se zna nesto o poboljsanoj verziji, u cemu ce se razlikovati od "standardne"?
Mozda 3/4G i slot za karticu... :rolleyes:

[QUO TE=djurkash;3297630]Moći ćeš, pošto za isti ne postoji još uvek 3g varijanta. Garanciju zaboravi...
I daj boze 12000mAh bateriju kao sto ipad 4 ima...

Verovatno, a nadam se i da će ubaciti neki QC A15[/QUOTE]

Vrh Dno