Šta je novo?

Google Nexus 10

Nista jos nije poznato, ali postoji mogucnost da mu uglave Tegru 4, posto se ona koliko se secam najavljuje pocetkom godine, a taj Android 4.2 bi valjda trebalo da bude nesto u rangu JB-a, jako je moguce da ce izaci negde par dana pre iPad 4 sa nekom nizom cenom tipa 400$.

Za SoC, pošto će ga praviti Samsung, vrlo je moguće da će biti neki Exynos sa Cortex A15 arhitekturom. Već imaju svoj Exynos 5 (dual Cortex A15 i Mali-T604 grafika), možda izbace neku quad core verziju.

Price range verovatno negde u rangu sa iPad 3.

Za Tegru 4 mi nekako rano, najavljena je za Q1 2013, ako ne bude odlaganja, a Nexus 10 mi već nekako deluje kao nešto što će u prodaju za mesec-dva.

Poslednja izmena:
Steta sto ga pravi Samsung, zagarantovano plastikaner. Bilo bi super da ga Asus pravi.

Nema veze to ko ga pravi, vec ima veze sa onim sto trazi google da se ispuni.. I nexus 7 pravi Asus pa je plastikaner.. Cak stavise, ja u ovim uredjajima ne vidim prednost aluminijuma, cemu toliko forsiranje gorile i aluminijuma na 10.1 tabletima, to su uredjaji koji se nose u od kuce do posla, a ne od kuce do njive..

Dok oni pokusavaju ljude da ubede kako je plastika optimalno resenje, metalni i elegantni iPad se prodaje kao alva... Umesto sto ubedjuju kupce sta im je bolje, bolje da oni shvate da je kupac uvek u pravu... Ako 90% kupaca hoce metal, onda umesto sto filozofiraju bolje da im i daju metal.

Nije problem samo sto su plasticni, samsungovi tableti jednostavno deluju kao igracke, neozbiljno i nekvalitetno, uvijaju se...

Plastika na Nexusu 7 je odlična, osećaj pod rukom je kao da je gumirana, lepo leži u ruci i ne ostavlja otiske. Transformer je imao velikih problema sa prijemom signala baš zbog aluminijuma. I ipad ima plastiku na 3g verziji koja ima gps baš iz tog razloga

Verujem, nisam drzao Nexus 7 ali kao sto rekoh Samsung tableti su mi jako razocaravajuci kada se uzmu u ruke. Deluju suplje, uvijaju se i izgledaju neozbiljno.

Koji si ti to samsung tablet drzao koji se uvija, ja sam imao Galaxy tab 7 P1000, P6200, Galaxy tab 10.1 P7510.. Nijedan se ne uvija i ne deluje suplje, cak sta vise plastika je odlicna.. Jedino takve zamerke su se cule za Note 10.1 sad kad je izasao...

Verujem, nisam drzao Nexus 7 ali kao sto rekoh Samsung tableti su mi jako razocaravajuci kada se uzmu u ruke. Deluju suplje, uvijaju se i izgledaju neozbiljno.

Da je od aluminijuma verovatno bi izgledao lepše, delovao bi skuplje, ali nema šanse da bi bio prijatniji za dugo držanje.

Ja sam drzao i drndao Nexus 7 i, veruj mi, Samsungovi tableti su boljeg kvaliteta, mislim na samu izradu, kao sto, ako se dobro secam, Johnny jednom rece, nesto kao "Samsung Tab kao da je izliven od granita"... ja posle Tab-a koristim bas ProMasterov Tab Plus (bivsi), i potpisujem to sto je on rekao.

Sto da ne... Ja Prime cesto znam duze da koristim kada citam nesto i da li zbog navike - ali mi nije problem.

Nisam rekao da je problem citati sa tableta koji ima aluminijumsku pozadinu, vec da je prijatnije kada je on od neke kvalitetne plastike koja nije glossy. Jednostavno je bolji, sto bi englezi rekli, grip.

Sad, to je moje misljenje, ne mora svako da se slozi sa tim.

Koji si ti to samsung tablet drzao koji se uvija, ja sam imao Galaxy tab 7 P1000, P6200, Galaxy tab 10.1 P7510.. Nijedan se ne uvija i ne deluje suplje, cak sta vise plastika je odlicna.. Jedino takve zamerke su se cule za Note 10.1 sad kad je izasao...

Note 10.1 ne deluje šuplje, potpuno je zategnut, a plastiku možeš da osetiš samo po zvuku kad kuckaš po poleđini.

Tapatalk2 i ja

Ovo za plastiku se slazem, gumirana kakva je kod Nexus 7 je savrsena za drzanje. Aluminijum je klizav a pogotovo hladan zimi pa ti se ohlade ruke pogotovo ako si napolju. Prvi iPad je bio ok sto se tice dizajna, zaobljen i prijatan za drzanje. iPad 2 ima toliko ostre ivice da je neprijatno drzati ga duze, bar je meni bilo.

Dok oni pokusavaju ljude da ubede kako je plastika optimalno resenje, metalni i elegantni iPad se prodaje kao alva... Umesto sto ubedjuju kupce sta im je bolje, bolje da oni shvate da je kupac uvek u pravu... Ako 90% kupaca hoce metal, onda umesto sto filozofiraju bolje da im i daju metal.

Nije problem samo sto su plasticni, samsungovi tableti jednostavno deluju kao igracke, neozbiljno i nekvalitetno, uvijaju se...

Ja imam iPad 3, i u mojoj sobi non stop gubim wifi. Dok telefon i laptop nikad ne gube isti. Kao ni Galaxy tab 7mica koju sam imao.

NEXUS10 Manta, Android 4.2, EXYNOS 5250, 2560x1600, 16/32 GB

Ako stave Exynos 5250, ubili su ipad 4 bez muke...

Note 10.1 ne deluje šuplje, potpuno je zategnut, a plastiku možeš da osetiš samo po zvuku kad kuckaš po poleđini.

Tapatalk2 i ja

Nisam ja imao Note jos uvek, tako da ne znam.. Samo kazem ono sto sam procitao iz testa.. Mada Note pored mocnog hw ima jadnu rezoluciju..

Pominjalo se nesto oko 400-450$ cini mi se, verovatno za 16GB model.

Ko je spominjao retinu na GN 10.1 ?? Fala Bogu pa nemaju iOS.. :D

da, nažalost nema ios, ali to nije bitno toliko pošto mi os nije važan, ali nema ni apple logo, pa nije za pokazivanje :/

pa kako ću da vatam ženske na njega ako nema jabuku, džaba sam ga platio 400 evra kad ljudi ne znaju da je skup, ne znači mi ništa... ovako lepo kupim apple i svi mi se dive što imam skup uređaj. ionako mi ne treba ni za šta...

Vrh Dno