Šta je novo?

Google i duplirani sadrzaj

Maestro

Cenjen
Učlanjen(a)
23.02.2013
Poena
169
Da li je tacno da google kaznjava sadrzaje sa sadrzajem koji vec postoji na vebu. Naime jedan od mojih sajtova ima naslovnu stranu na kojoj se nalaze iskljucivo izvodi sa drugih strana sajta. Znaci bukvalno za svaku stranu po 4-5 recenica i link do nje. Sadrzaj na sajtu jeste orginalan ali stvar je u time da se na naslovnoj strani koja nije namenjena za Google vec da olaksa navigaciju posetiocima sajta nalaze delovi tog sadrzaja. Da li google kaznjava sajtove koji imaju takvu naslovnu stranu i da li bi trebalo da je promenim. :type:

Ne bi trebao da imas problema ako si linkovao do strane gde je originalni tekst...

Ako ti je 90 posto unikatnog sadržaja mislim da nije problem, ali ako imaš dosta copy/paste tekstova naravno da je problem.

Kako se tretira sadrzaj koji je vec bio na Internetu ali je sajt na kome je bio ugasen. Naprimer, ako bi vlasnik promenio adresu sajta, sa stare adrese obrisao sadrzaj, iskopirao ga na novi domen i sa starog sajta uradio redikciju na novu adresu, da li bi google ceo novi sajt tretirao kao kopiju iako sadrzaj starog sajta ne bi vise postojao na Web-u.

Pa nije kopija ako original vise ne postoji.

Ali kako onda ovi sajtovi koji imaju 99% c/p sadržaja drže prve pozicije i imaju PR5+? Meni to nema nikakve logike...

Odrade c/p sadržaja, na dnu postave izvor i to je sve.

Nazad
Vrh Dno