U poslednjih par meseci aktivno sam uporedjivao Gemini,ChatGpt i Grok.
Kupujem polovan 3008 neko 2019-2020 godiste.
I brda problema ima sa tim modelom u 1.2b i 1.5d varijanti sa njihovim motorima.
Grok mi je od pocetka pravio problem zato sto sam pisao cirilicom na telefonu tako da sam ga izbacio iz uporednog testa vrlo brzo.
Od starta mi je Chat davao bolje i kvalitetnije odgovore i smernice tako da je posle desetak dana i Gemini ispao iz svakodnevnog koriscenja.
I onda se valjda azurirao na neku noviju verziju valjda i od tad sam skroz presao samo njega da koristim.
Chat sam izbrisao iz telefona.
Sva ona pitanja koja sam postavljao u ChatGpt sam ubacio u Gemini i sve mi je bolje i detaljnije oobjasnio nego Chat...
Pitanja za motor su zamenili pitanja oko rikverc kamere,ova fabricka je onako,pa me zanimalo kako da se ubaci bolja,sa boljom rezolucijom.
Dosli smo do toga gde mi je napisao formu mejla koju da posaljem u neki servis koji se bavi kamerama za rikverc.
I prezadovoljan sam kako se ponasa. Platio sam onu PLUS verziju i to je sad bas lepa pomoc za sve sto me zanima.
Ono gde se slabo snalazim to su slike i klipovi.
Posto ovde u firmi pravimo novu zgradu sa magacinom i proizvodnjom,slikao sam prazan prostor koji je predvidjen za proizvodnju i napisao
sam sta sve treba da se nalazi tu. I rezultati su bili bas onako... Previse mi je pisao gde sta treba,pozivao se na neke institute kako to treba sve da izgleda,ali slikovito nije znao da se izjasni.
Tu mi je Grok odvalio. Bas je dao dobre rezultate. Brda i brda slika predloga. Koji mogu da se primene u praksi.
Ako neko ima neki tutorijal za Gemini koji je prosao i koji mu je dao dobre rezultate oko pravljenja slika i kliova neka okaci.
Vidim u temi
https://forum.benchmark.rs/threads/artificial-intelligence-art.488292/page-11 da se kace lepe slike,ja nikako da dodjem do takvih rezultata.
Svaki savet je dobrodosao za ovaj deo sa saljivim slikama i klipovima.