Šta je novo?

Google Chromecast / Streamer

Možeš da se registruješ preko vpn, a Premium licencu da kupiš na eBay (ili nađeš narodnu verziju i opet koristiš vpn za registraciju). Mada, čini mi se da sam negde pročitao, imaju u planu da dodaju i našu zemlju za svoje usluge.

@ljubimci

Za muziku probaj AllCast aplikaciju sa Play Store.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Možeš da se registruješ preko vpn, a Premium licencu da kupiš na eBay (ili nađeš narodnu verziju i opet koristiš vpn za registraciju). Mada, čini mi se da sam negde pročitao, imaju u planu da dodaju i našu zemlju za svoje usluge.
To "imaju u planu" već godinama.
Ne bakće mi se sa tim ilegalama i VPNom, probaću ovaj Allcast ili ću morati da pravim library na PlayMusic. Ili da jednostavno prodam CC i kupim Soundbar [emoji2955][emoji28]

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Ja imam i CC i LG soundbar koji nije baš idealno rešenje za kvalitet zvuka što se tiče muzike, ali je po meni sasvim ok i prilično komforno rešenje... mada sam ga ja uzeo zbog filmova i serija pošto u sobi nisam mogao zbog prostora da razvučem kablove za 5.1
Opet zavisi i koji soundbar planiraš...

Poslednja izmena:
zna li neko da li se moze preko chromecasta omoguciti "portovanje" slike sa telefona na tv kad je u pitanju gledanje recimo sbb eon televizije na mobu?

ili su samo odredjeni servisi podrzani na chromecastu?

recimo imam opciju gledanja tv kanala na mobu preko njihove eon aplikacije a nalazim se u vikendici gde nije uvedena nikakva kavlovska pa bih da taj sadrzaj sa moba pustim na veci TV uredjaj.

Može. Zbog toga sam ga svojevremeno i kupio. Samo CC i telefon moraju da ti budu na istom netu. Pošto verovatno nemaš net u vikendici, onda bi morao CC da koristi Telenor net.

Poslednja izmena:
^ odlicna stvar. imas li neki malo blizi info oko povezivanja, tj. koju aplikaciju koristis i da li je potrebna?

prvi put nesto povezujem sa TV-om a nisam nikada koristio chromecast niti gledanje tv-a na mobu...

imamo net u vikendici pored ovog sbb unifi neta.

ok, znaci povezani su mob i cc na istom netu, sta treba dalje da se radi? hoce li cc portovati sliku sa same sbb eon aplikacije ili je potrebna neka treca koja ce da radi taj miroring (ovo me najvise i zanima)?

Poslednja izmena:
Instaliraš samo Home aplikaciju od Googla, na telefonu i samo prati podešavanja. Vrlo jednostavno. Kada to odradiš u samoj eon app na telefonu, kada pustiš neki kanal, pojaviće ti se ikonica za cast. Kada se prebaci slika na TV, slobodno možeš da izađeš iz eon app i da telefon koristiš za druge svrhe.

odlicno, tako sam i zamisljao da ce u praksi da radi ali sam morao da proverim pre kupovine da li je sve bas tako...

jedini problem moze da napravi ako guglova home aplikacija ne postoji za iOS...

mada sad vidim da je ima i za iOS pa verujem da isto radi.

hvala puno na odgovoru.

Sad, što se tiče iOS + CC sigurno radi. Ipak proveri sa nekim ko ima iOS kako radi cast sa eon app. Pretpostavljam da nema razlike u odnosu na android.

ma verujem da ce moci cim postoji ista aplikacija i za iOS.

mozda uzmem sad jedan cc i za sebe :)

Ja imam i CC i LG soundbar koji nije baš idealno rešenje za kvalitet zvuka što se tiče muzike, ali je po meni sasvim ok i prilično komforno rešenje... mada sam ga ja uzeo zbog filmova i serija pošto u sobi nisam mogao zbog prostora da razvučem kablove za 5.1
Opet zavisi i koji soundbar planiraš...
Pa da, onda gubim u kvalitetu zvuka zato mi je primarno i zapao CC za oko kao nakpraktičnije rešenje. Samo sam mislila da ima više mogućnosti za cast, prilično je ograničen izbor aplikacija ako se ne koristi Pixel i sl. Neshvatljivo mi je da nijedna Samsung aplikacija nema cast...

Ako ti je samo do muzike, onda imaš i audio CC. Njega povežeš direktno na pojačalo, risiver ili aktivne zvučnike.

Poslednja izmena:
Sad' je gotovo, otišle pare u WinWin [emoji51]

^ odlicna stvar. imas li neki malo blizi info oko povezivanja, tj. koju aplikaciju koristis i da li je potrebna?

prvi put nesto povezujem sa TV-om a nisam nikada koristio chromecast niti gledanje tv-a na mobu...

imamo net u vikendici pored ovog sbb unifi neta.

ok, znaci povezani su mob i cc na istom netu, sta treba dalje da se radi? hoce li cc portovati sliku sa same sbb eon aplikacije ili je potrebna neka treca koja ce da radi taj miroring (ovo me najvise i zanima)?
Instaliraš samo Home aplikaciju od Googla, na telefonu i samo prati podešavanja. Vrlo jednostavno. Kada to odradiš u samoj eon app na telefonu, kada pustiš neki kanal, pojaviće ti se ikonica za cast. Kada se prebaci slika na TV, slobodno možeš da izađeš iz eon app i da telefon koristiš za druge svrhe.
Cak i za cast necega iz tel, sto nema opciju cast mozes iskoristiti Mirror device iz Google Home app.
Doduse onda tel, ne mozes koristiti za nesto drugo.
baf42a6b8dbbe67275a0cc4d2d56bc23.jpg

Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk

hvala na pomoci i pojasnjenju, nisam nikada imao potrebu da bilo sta castujem sa telefona na tv. nemam ni sada nego treba mojima da omogucim da gledaju kad su tamo.

porucio sam CC 3, stize do kraja nedelje pa cu da se poigram i vidim sta sve moze.

Džabe si uzimao 3, praktično nema razlike između 2 i 3 ako ne koristiš 4k

Sent from my MI 8 using Tapatalk

nema dvojke a koliko sam video skoro pa je nikakva razlika u ceni tako da je sve jedno.
cc ultra je sa podrskom za 4k.

Tačno, mada nebitno za većinu ljudi
Al' dobro, ako je razlika u ceni mala, onda ok

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Velika većina YouTube sadržaja npr. je u 60 fps, pa onda dobiješ stream niže rezolucije iako ti nije bitan frame rate.

Kod mene pušta autoplay,
Od pre par dana vlasnik CC2, uzet kod nas u WinWin-u iz radoznalosti i najviše zbog YouTube i muzike. Koliko vidim, muziku sa telefona strimuje samo Google Play Music koji traži upload library preko kompjutera što me užasno smara. Jel' postoji neka aplikacija koja može da kastuje muziku iz memorije telefona, S9 je u pitanju, pošto vidim da Samsung Music nema opciju cast na CC što je baš smor i već razmišljam da ga šaljem na oglase [emoji849]

Bubble Upnp, samo skini pro apk, castuje sve

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

Postoji li neka varijanta da kontrolisem kvalitet na YT dok strimujem sa laptopa/racunara a ne da mi CC sam bira?

Neka ekstenzija za Chrome?

Ma nema placanja, pro verzija bez reklama se skine sa nekog apk sajta

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

Hvala puno.
Nisam neki ljubitelj skidanja "narodskih" verzija sa tih apk sajtova ali ovo se isplatilo. Konačno aplikacija koja kastuje sve... i ima podešavanja za prevod! Bravo!

stigao je CC3 danas, super spravica ali je Home aplikacija za iOS osakacena bas za ono sto nam treba - mirror device.
instalirali smo par aplikacija za iOS ali ni jedna ne radi ni upola dobro kao Google Home kod mene na androidu, medjutim radi ono najvaznije, casting sa mobilnog na tv kad je u pitanju sbb eon aplikacija.

zna li neko neku dobru i proverenu iOS aplikaciju za chromecast miroring?

Jel može da se postavi neka zaštita da ne castuje ko kako hoće,neki pass ili slično?Dohvatili unučići telefon,napraviše ludnicu,hoće da izginu.Ova hoće ovaj spot,ona hoće onaj,mali nešto treće..Šou:lupko:

Kroz Home aplikaciju isključi Guest mod.
Kad se otvori Home aplikacija, klikni na uređaj, pa gore u desnom uglu na točkić za podešavanja.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno