Šta je novo?

Google Chromecast / Streamer

Погрешио си тему, има тема за google chrome. Иначе стигао и мени cc2, само код тече у швицу... Још да стигне код мене кад он буде долазио и супер :D

Da li ima neko da je presao sa prve generacije Chromecast -a na drugu? I ako jeste da li je primetna razlika u radu i da li vredi prelazak?

Da odgovorim onima koji su mozda imali slicnu dilemu kao ja do skoro.
I meni je stigla dvojka nedavno. Primecuje se razlika u radu u odnosu na prvu generaciju Chromecasta, iako nije drasticna opet je primetna. Mislim da vredi upgrade, ako imate povoljne uslove za to.

iz cista mira,ili izasao neki fix,update?...zauzet Tv ,pa ne mogu da probam

Kako puštate avi fajlove sa androida na chromecast? Nedavno sam ga nabavio...Local cast neće da pusti avi, neki mega cast hoće ali ne mogu da podesim titlove.

Poslednja izmena:
Proradio AirFlow ... :)

Radi i kod mene :banana:

A za .avi, mislim da ima nekoliko godina kako nisam pustio ni jedan jedini.

Morao sam da skinem na brzinu neki sa neta da probam, nemam ih na računaru ni na NAS-u uopšte.

Airflow ga bez problema pušta iz Windowsa, za Android nemam pojma.

Poslednja izmena:
proradio i kod mene na Mac-CC..:)...najbolja mi fora sto preko njega nanizem serije,koje sam skinuo,i on pusta redom jednu po jednu..:)
za MegaCas..da li si stavio titl istog naziva u folder gde je film..i imas ovu stavku CC....
2qxt0k2.png

Kako puštate avi fajlove sa androida na chromecast? Nedavno sam ga nabavio...Local cast neće da pusti avi, neki mega cast hoće ali ne mogu da podesim titlove.

avi nisam puštao 100 godina, pre par meseci sam skinuo neki stariji film, bio je u avi formatu, tada sam koristio Google Chrome ekstenziju - "Videostream" (sa mac book pro-a) - i radilo je, ali u nekoj mnogo kvrgavoj rezoluciji i delovalo je kao da je ispuštao frejmove ... (u VLCu je skroz ok)

Nisam probao (nisam imao prilike) od tada više ni jedan pa da probam u AirFlow da li bi bilo bolje

proradio i kod mene na Mac-CC..:)...najbolja mi fora sto preko njega nanizem serije,koje sam skinuo,i on pusta redom jednu po jednu..:)
za MegaCas..da li si stavio titl istog naziva u folder gde je film..i imas ovu stavku CC....
2qxt0k2.png

Pusta on titlove ali nema podesavanja po visini, skroz su pri dnu.

to vec moras autotorima programa da pises...sam ChromeCast nema nikakva podesavanja...

Airflow (64-bit) dobio update, pitao me da li da instalira, skino sa neta i instalirao.

I na sajtu (airflowapp.com) su promenili, iako piše da je beta 6, kad klikneš na download fajl je beta 7.

Da li ti on donji red titlova prikazuje mnogo nisko? Kod mene se neka slova ne vide lepo, tipa J ne vidim donji deo. Može li nekako da se podigne?

ako te opcije nema u AirFlow,onda nista...bas cu da probam malo kasnije da vidim kako kod mene...nisam duze koristio

evo probao...u AirFlow nema tog podesavanja,sem onih osnovnih...
vidi da ti nije do podesavanja rezolucije slike na samom TV...mozda tamo nesto rasireno pa bezi slovo...
fvi7t3.png

Da li ti on donji red titlova prikazuje mnogo nisko? Kod mene se neka slova ne vide lepo, tipa J ne vidim donji deo. Može li nekako da se podigne?

Ја имам исти проблем и нисам га успео решити. Airflow нема то подешавање, пробаћу ово са револуцијом на ТВ - у.

Нисам отишао, криво ми. Али посао....извињавам се за офтопик.

Izgleda Videostream u Premium varijanti ima mogućnost podešavanja titlova (položaj, boja i sl.), ali je 25$ za lifetime, što je više od pola cene CC-a:

videostream.jpg

To sam video, ali mi se ne daju te pare.

Inače probao sam na par filmova i kod mene CC normalno pokazuje titlove (eksterni SRT fajl), tj. nije ih spustio prenisko.

Koja si podešavanja stavio u Airflow za titlove - Soft Subtitles ili Burn in video i koju veličinu?

Soft subtitles, 100%
Burn poboljšava situaciju, diže titl,sad sam probao. Definitivno je do rezolucije TV - a.

Poslednja izmena:
Budući da imamo generacijski iste TV-ove, probaj sledeće:

pritisni na daljinskom input, idi na onaj HDMI na kome ti je CC, pritisni plavo dugme na daljinskom (input label) i izaberi PC, pa zatvori (po potrebi promeni posle na neki drugi ulaz ili ugasi/upali TV).

To bi trebalo da ti sredi tj. isključi overscan i omogući da vidiš celu sliku koju CC daje (makar je kod mene na 37LH5000 tako).

Poslednja izmena:
Evo podešavanja:
f7411f5b595ec17b9e44bb6f1b6c028c.jpg

Koji je TV kod tebe Ivane? Za scouser sam video da je 32LH3000, tu bi overscan trebalo lako da se reši.

Rekao bih da vam je problem do toga, tj. da vam TV malo "širi" sliku, tj. da ne vidite kompletnu sliku koju CC šalje.

Poslednja izmena:
vidi i ova podesavanja u AirFlow stavka 'Video',mozda i tu nesto moze,mada ja nisam nista dirao...
rua251.png

Хвала људи, сутра ћу све ово пробати, па се јављам.
Mighty78, ТВ ми је 42 инча LG 3000, није 32, требало би да је исто?

Poslednja izmena:
Vrh Dno