Šta je novo?

Google Chromecast / Streamer

ea9edf93634b7584da80dfd217f6944b.jpg

Jesam li ja dobro video da komunikacija sa CC može i preko ethernet kabela ili samo preko WiFi ?

Šta bi ovim dobio? Recimo dobar ruter koji radi kao download filmova povezan sa hdd, sa koga bi kablom šerovao flm na chromecast umesto preko wifi?

Poslednja izmena:
Zanimalo me, ništa više od toga za sada. Sada mi na WiFi ruteru bude zakačeno i po 4-5 uređaja, nisam baš siguran da bi sve sa njim radilo savršeno.

Sa dobrim ruterom svakako, ali nemam baš "vremena" za takve stvari...

Moze - bitno je da su samo svi na istoj mrezi. Uredjaji komuniciraju preko routera sa chromecast uredjajom - ne uspostavljaju direktnu komunikaciju sa CC. Evo ti moj primer - Imam dosta uredjaja spojena preko AirportExtreme. CC je spojen na 2.4 wifi mrezu i vide ga svi na istoj, a takodje i svi koji su na 5GHz, a i kompovi spojeni preko etherneta.

Razmišljao sam o Google Chromecast, posto sam kupio Nexus 5X, pa mi sada slimport, koji sam koristio, ne radi. E, sada, video sam, da postoje i neke kopije, kao npr. Ez cast. Da li se isplati dati novac za to, ili je chromecast ipak jedini izbor?

ja imam CC,a imao sam i neki od onih Miracast uredjaja od 2500 din...po meni nema to stabilnost kao CC,na Marketu je vec dosta aplikacija koji rade sa CC,takodje Youtube radi savrseno i sa Android-a i sa GoogleChrome browsera....
uparivanje sa tim drugim uredjajima nekad traje vecnost....a eno zena kupila sebi neki Prestigio sa Androidom 5...odmah vidi CC,i nema da trzne....
ovo je moje misljenje,mozda neko ima bolje iskustvo...
jos uvek imam jedan,koji i radi i ne radi,kako mu se navrne....ako neko hoce snjim da se igra..Crvena:)

Poslednja izmena:
Поздрав, купио бих cc 2.. Где се набавља у срб по ок цени? Јел има неко, како сте задовољни?
Имам течу у швици, каква би њему процедура била да наручи преко gp-a и колико би то коштало?

Poslednja izmena:
ima CC2 na KP...kako kad 40..50..55 eura....skoro je neko prodavao CC1 za 25-30 eura...

Само о двојка долази у обзир..

Имам течу у швици, каква би њему процедура била да наручи преко gp-a и колико би то коштало?

Šta ima on da poručuje?!? Neka ode u MediaMarkt, Saturn ili sličnu radnju i kupi. U Nemačkoj je 39€ u takvim radnjama (kupio ja u petak), stoje nabacani u onim korpama. U CH je verovatno i jeftiije.

Poslednja izmena:
Šta ima on da poručuje?!? Neka ode u MediaMarkt, Saturn ili sličnu radnju i kupi. U Nemačkoj je 39€ u takvim radnjama (kupio ja u petak), stoje nabacani u onim korpama. U CH je verovatno i jeftiije.
Наручио је већ, 39chf директ од гугла.. Нема времена човек да само због тога мени иде у продавницу..

Da li ima neko da je presao sa prve generacije Chromecast -a na drugu? I ako jeste da li je primetna razlika u radu i da li vredi prelazak?

Ok,hvala.
Mislio sam da uzmem chromecast, ali, iskreno, mrzi me da se zezam, sa svim ovim podešavanjima.
Tako da, tražim neko drugo rešenje.

Андроид ТВ једино слично колико ја знам. Ал је CC 10 пута практичнији..

Pa da, Ali, tek tu nisam u toku, šta je dobro, šta ne... Mada, ja ne mislim da dam, nešto puno para, tako da, baš sam u nedoumici.

Најјефтиније за уређај попут овог ти је управо CC 2.. Узми и не брини.. Сви га хвале

Stiglo konačno.

CC2.jpg

Mada mi stari radi lepo, uzeo novi da vidim da li će biti neke razlike (a i da mi konačno svi uređaji rade na 5GHz).

Radiće još bolje i brže :)
Meni prestao da radi Airflow, izbacuje neka slova na TV. Ima li sličan program?

ima Beamer,ali ako imas Mac....nista drugo mi ne pada napamet,ili kombinacija Telefon+ komp,pa na CC

i meni prestao airflow (isto neka sitna tamna slova na TVu) .. a baš je bio zgodan :(

https://www.reddit.com/r/Chromecast/comments/4au8vc/airflowapp_trouble_connecting_to_chromecastv1/

Airflow je prestao da radi pre neki dan, sa najnovijim FW updateom.

S druge strane videostream radi bez problema, samo mi je Airflow bio nekako više user friendly. Jedino što Airflow izgleda odavno nije updateovan, pitanje da li još uvek aktivno rade na njemu.

Za CC2 me brinulo što je adapter koji se dobija uz njega od 1A, međutim lepo radi preko USB porta mog TV-a, kao i stari CC, tako da izgleda daće adapter moći da ostane u kutiji :)

Poslednja izmena:
takodje slova....meni se cini da je to nesto Google smuljao ispod haube..:)
@*** napisao si pre mene post...pa sad znam da je to googla...:)

Poslednja izmena:
Pozdrav, ne znam da li sam ubo pravu temu za svoj problem, ali se nadam da mi neko moze dati savet. Radi se o sledecem.
Ovako, vec vise od nedelju dana imam problem ga Google Chrome-om. Ranije je sve bilo u redu, kada otvorim nekoliko kartica sve se normalno i istovremeno ucitavaju, a sada pocinje kartica da se ucitava tek kad kliknem na nju. Dalje, ulogovan sam na nekom sajtu i ako ga za dva minuta ne posetim, dobijam informaciju da ponovo ucitam podatke koje sam uneo. Zna li mozda neko u cemu je problem?
Unapred hvala na svakom odgovoru.

Vrh Dno