Šta je novo?

Google Chromecast / Streamer

Nemojte me razapeti, ali meni to sve deluje isti djavo. Znaci sustina je da imas cast opciju i da mozes da instaliras aplikacije kao sto su: netflix, hbo, disney, eon itd.

To bukvalno podrzava svaki taj uredjaj, sve ostalo su tako neke finese.

Onda se nisam dovoljno udubio u temu, ali bacio sam pogled na par ovih sto se provlace kroz temu.
  • Chromcast with google TV
  • Chromcast with google TV 4k
  • Amazon Firestick
  • Onn with tv 4k pro
  • Nvidia Shield.

Ja imam ovaj prvi, i verovatno cu poruciti onn 4k pro, samo zbog 4k i sto mi treba jos jedan za roditelje, pa da njima dam ovaj prvi :)

Zna li neko koji brend televizora treba odabrati u Chromecast za kontrolu zvuka, isključivanja i izvora ako je u pitanju Fox televizor? Na Samsungu je radilo kao sat.

Google-TV-Streamer-4K-review-t001.jpg

Google-TV-Streamer-4K-review-c007.jpg

Google-TV-Streamer-4K-test-eng-06-GeekBench.jpg

GTVS.png

Poslednja izmena:
Фино сам се охладио око куповине, можда ако буде на дебелом попусту, или ако меморија постане баш тесна на претходнику.

Nažalost, ništa.
Probao sam praktično sve najpoznatije brendove kod nas i, od dosta kodova za svaki, nijedan ne funkcioniše.

Ja cu zadrzati moj Onn 4k pro, on je svakako pobednik za pola cene u odnosu na ovaj novi chromecast za koji sam razocaran koliko kosta i jos dolazi bez zvucnika.

Sve ono sto Onn 4k pro ima, bukvalno je google mogao da napravi uredjaj kome niko ne moze da parira niti da napravi nesto slicno a oni to jednostavno preskoce.

Da odgovorim sam sebi, pošto sam isprobao sve kombinacije ir kodova. Trajalo je prilično dugo. Chromecast ne može da nađe ir kod za non-smart Fox televizor.
Znači, uz hdmi cec, daljinski od Chromecasta može da kontroliše paljenje i gašenje. Glasnoća se kontroliše preko tastera Chromecasta i to njegovu a ne od televizora. Taster Input na Chromecast daljinskom je beskoristan.
Ono što je zanimljivo da daljinski od televizora može da kontroliše Chromecast kao da je njegov daljinski. Sve funkcije rade osim, naravno, glasovne pretrage.
Nadam se da sam bar nekome pomogao.

Ima li neko 4k streamer i EON app?
Meni nikako ne radi, instalira se normalno al kod pokretanja se nista ne desava.
Probao reinstall ali sve isto. Sve ostalo sto sam probao normalno radi.

I mene interesuje bas, imam chromecast 4k i rado bih ubacio nesto malo jace a ovaj mi je bas legao.

Stigao mi Google Streamer 4K prošli mjesec. Za sada još uvijek istražujem
ako sam dobro razumeo, ti imaš ovaj novi Google Streamer uređaj. u tom slučaju bih zamolio za utiske iz prve ruke
I ja sam uzeo prije nekih mjesec dana Streamer 4K. Uz neki google popust tipa 112eur.

Koristio sam Chromecast 3, koji sam proljetos poklonio starcima.
Na Chromecast 3 sam imao EON i radio je stvarno dobro.
Trenutno sada imam Sony KD-50X81J na kom imam EON i sve dole navedene apps, i radi sve savršeno.
Streamer 4k sam uzeo zbog starog LG tva koji imamo u Banjaluci, pa mi je bilo jeftinije da uzmem google streamer 4k nego da uzimam neki pametni android tv.
E sada nakog malo dužeg uvoda da pređemo na utiske.
Na Streameru 4k koristio sam sledeće apps:
  • Netflix UHD
  • Disney+
  • YT
  • Razne igrice što su klinici instalirali + džojstik koji super radi
  • tvtogo (mtel republika srpska) i ako je loše integrisan i nije za tv nego za mobilni, solidno radi.

Gledao sam filmove sa netflixa, diznija, jutuba, sve u UHD rezoluciji i stvarno je vidno brži u odnosu na Sony KD-50X81J.
Možda mi se čini, ali je i slika nekako više življa, više boja na streamer 4k nego na Sony tvu? Ili sam samo umislio???
Lično meni najbolja stvar od svega je to što na streameru imam još 57gb slobodnog prostora za instalaciju tone aplikacija i igrica.
Nisam ograničen kao na Sony tvu!!!
Koristio sam google streamer 4k na Sony KD-50X81J a i na starom LG 4K tvu, model iz 2016. godine.

Pošto imam EON nalog koji dijelim sa nekim likovima i limitiran sam sa uređajima, moram prvo da uzmem ponovo pretplatu da mogao EON da testiram na Streamer 4k.
Ako je neko voljan, vrlo rado bi mu dao jedan od tvtogo naloga u zamjenu za EON.
Ovaj tvtogo je full paket, sa HBO kanalima, svim arenama i brdo kanala.

hvala na utiscima
za razmenu postoji tema u podforumu "on-line servisi"

Ima li neko 4k streamer i EON app?
Meni nikako ne radi, instalira se normalno al kod pokretanja se nista ne desava.
Probao reinstall ali sve isto. Sve ostalo sto sam probao normalno radi.
Uključi developer mode na Streamer-u, odobri sve opcije za EON u sistemu i radit će.

Eon ne radi na Google TV streamer
Nema šanse da instaliram Smart tube i Siptv aplikacije
Plex ne može da pusti audio truehd - piše mi unable to play media

Eon ne radi na Google TV streamer
Nema šanse da instaliram Smart tube i Siptv aplikacije
Plex ne može da pusti audio truehd - piše mi unable to play media
Jesi isključio "scan apps with play protect"? Iako je trueHD podržan ne radi u Plexu koliko sam čitao. U Kodi-ju će pustiti lpcm5.1.

Instalirao sam sve što mi je potrebno
Eon nema šanse da pokrenem
Google TV streamer dobro radi, čini mi se da je brži od Nvidia shield 2019
Kodi je brži u Google TV streameru nego u Nvidia shield
Na daljinski nikako da se naviknem , moraće se uzimati neki drugi daljinski

Izbaci li neku gresku, ili se samo pravi kao da se nista nije desilo?

Nazad
Vrh Dno