Za novi shield jedini logican momenat moze da bude sledeca godina kad se predstavi i novi Switch sa kojim ce da deli hardver. Naravno da im nije bitan takav uredjaj, ranije je mozda i bilo vise smisla da kroz to poguraju geforce now na televizore ili tako nesto, sada kad to radi svaki uredjaj (a i sve ostalo), ostaje samo da ga naprave onako usput, ako zele.
Ima dosta toga sto bi mogli da poguraju i na takvom uredjaju u svom novom fazonu, neki stvarno dobar AI upscaling i jos poneka AI video fora.
To ih prakticno nista ne kosta, cak mogu da se lako oslobadjaju cipova koji ne prodju do kraja za switch, recimo.
Ipak nije bas da su odustali, i dalje se prodaje, cena mu je cak skocila. Moze da se desi da ne vidimo novi shield, mada ja mislim da postoji neka sansa da ga ipak najave sledece godine.
Novi google streamer ce sigurno biti dobro utegnut uz android (tj google) tv 14 koji sam po sebi donosi neke stvari koje se vide, brze startovanje aplikacija i poboljsano skrolovanje. Uz bolji hardver, verujem da ce biti ok, mada je meni generalno razocaravajuce sto nisu isli na nesto jace.
Google izgleda nije kompanija od koje cemo dobiti tako nesto, moze da se desi Homatics sa s905x5 ili (ako Bog da), s928x jer su ga "najavljivali" jos krajem 2022.