Šta je novo?

Google Chrome

Ja imam brdo problema sa chrome-om kada udjem na fb,bas dosta laguje dok je na drugim sajtovima relativno oke...konfiguracija iz potpisa

Ovako :)

Chrome mi je sinhronizovan sa gmail nalogom (sve se sinhronizuje ukljucujuci browsing history).
Treba da preinstaliram sistem.
Da li ce kada ponovo instaliram hrom i sinhronizujem ga, biti obelezeni linkovi koje sam kliknuo pre preinstalacije.
To mi je veoma vazno da ne klikcem ponovo na iste linkove koje sam vec posetio.
Ako je odgovor negativan, mogu li nesto da uradim po tom pitanju?

Hvala :)

Kad kazes "obelezeni linkovi", na sta tacno mislis?

U smislu da linkovi koje sam kiknuo promene boju pa znam da sam vec kliknuo na njih.

capture.jpg

Mislim da ne, sinhronizuje samo history kao takvu.

Kako mi ide na živce hrom zadnja 2 dana. Na poslu mi se non stop izloguje Gmail. Kada pokušam da ulogujem više naloga ne da.

@Tetsuo
Kao vorkaraund, više naloga možeš ulogovati kroz više juzer pofila u okviru hroma. Ako zadovoljava rešenje...

Već imam 2 profila, jedan poslovni i jedan lični.
Čišćenje cookieja i historyja nije pomoglo.

Našao sam šta je problem, uključio sam bio pre par dana onaj fancy profile switcher u flags. Sada je sve ok.
Valjda će ga ispeglati, jer je odličan. Sa njime možete I zaključati profil.

Pozdrav! Ne znam da li je problem do Chroma, ali u zadnje vreme imam problem pri otvaranju pojedinih stranica (Blic, Mondo i sl.). Stranice se jako sporo ucitavaju i mnoge slicice koje stoje uz linkove se ne otvaraju, vec samo stoji oznaka da je tu slika, ali se ne vidi. Pored toga kada hocu neki dr. link na sajtu da otvorim, npr. sekciju sport na sajtu Blica uvek mi izbaci sledecu poruku "Упс! Google Chrome није успео да се повеже са сајтом www.b92.net Покушајте поново да учитате: www.­b92.­net/­biz/­" . Malo je bolja situacija sa explorerom, ali isto sporo ucitava stranice. Nek druge strane tipa fejs, youtube itd. otvaram skroz ok. Brzina neta je negde oko 2 Mbit/s, ponekad varira jel je wireless internet. Probao sam sa deinstaliranjem chroma i ponovnom instalacijom i opet isto. Ako neko ima neki predlog, unapred hvala !!!

Da li moze neko da mi kaze kako mogu da blokram Ads na Youtube-u? Svaki put kad pustim neki klip pojavi mi se neka glupa reklama koju moram da odgledam 5sec. Ne znam zasto se sad to pojavljuje, pre mi uopste nije izbacivao nkikakve reklame kad pustim klip...

Da li još neko nema opciju da gleda 4k u youtube-u kad koristi raspali chrome?
U Mozili imam tu opciju...

Ne salis se? :D
Kakav net treba inace imati da bufferuje normalno takav video?

Što bi se šalio, imam sbb...
Pušća skoro odmah, ali samo u mozili, pošto Chrome misli da je i 1080p dosta :d

A imaš li ti u opcijama 4k?

A na cemu gledas taj 4k video? Na ekranu sa max rez 1920x1080?

Ma isto ****** kao 1080p. Bar na monitorima sa takvom rez.

Pa nije isto, mnogo više detalja ima kad staviš na 4k.

Imam 2 Chorme-a.
1 je portable, stariji je, drugi je instaliran, noviji je.

U ovom portable imam i stariji Adobe Flash plugin pa mi neki fleš sadržaj ne radi dok na ovom novijem radi.

Kako da "upgrade"-ujem ovaj portable (stariji) Chrome? Jel mogu samo da prebacim fajlove iz novog u direktorijum starijeg i jel zna neko koje tačno fajlove?

:wave:

A probao si da nadjes neki noviji portable?

Pitanje za Chrome-ovce:
Jel drzite onaj Flash koji dolazi uz Chrome (onaj njegov integrisani) ili njega gasite i koristite normalno posebno Flash?

U zadnje vrijeme, kad idem na net preko hot spot-a sa telefona pojavljuju mi se ovakve gluposti kad god kliknem na neku stranu ili link u Chrome-u....

Jel ovo nekakvo cudo u PC-u ili sta je vec? Kad sam na wifi mrezi nekog kafica, ili na poslu nema nista od ovih gluposti.

Kako mogu da resim problem sa DNS server-om i Nod32? Svaki put me zeza kada hocu se ulogujem na facebook ili kupujem prodajem, kao i na jos nekim site-ovima... Probao sam da ugasim u Chrome ˝Predict network actions to improve page load performance˝. Jel ima neko resenje i sta da radim?

Zamalo sam hteo ovde da pitam za savet, ali sam rešio problem, pa da podelim to sa vama, možda će nekom značiti.

Drugarica je imala problem da Chrome nije hteo da otvori ni jednu web stranicu, čak ni settings ni about stranice. Imala je instaliran avast. Nisam probao da skeniram sa njim, nego sa Malwarebytes Anti-Malware i on je našao i stavio u karantin neke ključeve iz registrija i sve ostalo što je našao jedno 11 stavki. Problem rešen!

Nazad
Vrh Dno