Šta je novo?

Google Chrome

Ja bi mu dao i 30GB da zauzme, ali da sve radi... Doduše skoro od samog početka od kad se pojavio koristim Chrome, pre sam bio na Operi, mozda mi je pukao par puta za sve ove godine... Većinom je bio problem Flash, tako da Chrome i ne krivim puno...

Imam jedan problem.Instalirao sam speed dial i adblock plus,ali cini mi se kao da je chrome posle ovih instalacija malo usporio.Da li to ja umisljam zbog novog izgleda ili moze stvarno da se desi da koci?

AdBlock tip ekstenzija sigurno moze da koci, oni natrpaju bas dosta toga u CSS.

Moze da koci adblock, ista stvar kao kod ff ili ie...

Sad vidim da imam adblock i adblock plus!Koji da odstranim?

Pojavio mi se problem sa Chrome-om, naime Youtube mi od juče nema zvuka uopšte i secka odnosi skroz ukoči. Mašina je iz potpisa tako da komp nije slab, brzina download-a je sasvim dovoljna a i u principu taj problem mi se od juče pojavio a do sada je sve radilo savršeno. Kada pustim neki Youtube klip na IE9 sve radi normalno. Probao sam da instaliram neku stariju verziju Chrome-a ali opet je sve isto bilo, tražio sam i po netu ali nisam našao rešenje za ovakav problem. Ima li ko ideju?

Buzzdock

Nedavno mi se pojavilo, kad odradim search na googlu u chromu, nakon sto mi izbaci reultate, nakon djelic sekunde mi izbaci iz buzzrok ad, iznad svih rezultata, i zauzme neka 2 rezultata pretrage, sto prilicno iritira, a vidim i na nekim slikama mi se pojavljuju addovi. Sad, pokusao sam da ga odstranim, u extenzijama ga nema. Pokusao sam i adblockom, nece. U add/remove programs, izguglao sam da bi trebalo obrisati program yontoo, koji se kod mene uopste ne nalazi, tj. nemam ga instaliranog, a nije se ni sam instalirao.

Ima li ideju kako da se rijesim ovog smeca?

Poslednja izmena:
Verovatno ti se zavaljao uz neku instalaciju ili neki malware ;)

za vas sto imate problema sa yt, i zvukom ....meni je ovo pomoglo
chrome://plugins i postaviti ovako

Prilozi

• Capture.JPG
    Capture.JPG
    57.7 KB · Pregleda: 74
Sto se tice zvuka, probajte poslednji update. Posto je u listi ispravki izmedju ostalog navedeno "more of the choppy and distorted audio issues".

Hvala na savetima, koristio sam i poslednju verziju kao i neke ranije ali problem je ostao, teška srca sam prešao na Firefox gde sve radi normalno.

Kako da mi pri pokretanju Chroma uvek bude otvoren ceo ekran? Sad kad pokrenem pojavi se mali prozor, pa onda moram na desni gornji ugao (maximize) i tako uvek. Probao sam da "razvucem" prozor kursorom misa, klasicno kako se povecavaju prozori i to uspem ali kod izlaska i pononvog pokretanja opet je isto.

koji ti to sistem koristis kad ti ne pamti dimenzije i lokaciju prozora?

u windows 7 bi moralo da radi

evo sa mozilom sam probao i tamo radi ok, otvara prozor preko celog ekrana, ako ga razvucem/smanjim kursorom pamti tu velicinu prozora. ali kod chroma nece.

Probaj da staviš za prečicu za Chrome da radi Maximize:

Prilozi

• ScreenShot00073.png
    ScreenShot00073.png
    2.5 KB · Pregleda: 77
Napravi prečicu na Radnoj površini, otvori njen Properties, izaberi Shortcut karticu, tu imaš Run: Normal Window. To promeni u Maximized. Posle program pokreći preko te prečice i trebalo bi da upali.

Ko što napisa kolega iznad :)

Deinstalirao sam chrome i instalirao ponovo i sad je pri otvaranju skoro maximalna velicina prozora. I dalje klikom na maximize prozor u potpunosti prekrije ekran, kao kod mozille. Sad sam probao i ovo sto ste napisali ali i dalje otvara skoro pa maximalno, onako kako je valjda sam chrome podesio, nakon ponovnog instaliranja.

evo sad je ok, valjda mom kompu treba koji minut da registruje naredbu :) Hvala na pomoci!

ako moze jos jedna pomoc oko chroma. Kako da mi pri pokretanju uvek otvara stranicu www.google.com? Probao sam u podesavanjima tamo gde se navodi koju stranu da otvara pri pokretanju, naveo google.com ali iz nekog razloga nece vec uvek stoji ikonica Chrome web store?

Verovatno nisi dobro uneo sajt, pa ti prikazuje prazan tab. Pokušaj ponovo.

Kako mogu da namestim da mi na Chrome-u bude home stranica na engleskom i da pretrazuje na engleskom, a ne na srpskom samo?

Na lap topu imam ukucano google.com/ncr i radi normalno, a kuci na kompjuteru imam isto to ukucano ali mi stalno otvara Google srpski. Ne znam kako mogu da ga prebacim na engleski? :wall:

Što se praviš Englez? Jel živiš u Srbiji? :p

Imaš mislim u dole desnom uglu da prebaciš na .com ;)

A lakse mi tako da pretrazujem kada mi nesto treba sa stranih site-ova. :)

Znam i za to. Ali fora je kad prebacim na .com opet mi pise Google srpski tj. otvori mi taj Google. Inace ima dole da se prebaci na .rs i .com. I nije mi jasno sto uvek otvara srpski? :wall:

Mislim da google tako finksionise,isto je i na firefoxu po ip adresi zna da si iz Srbije.
Da li postoji adon koji otvara flash video u novom prozoru,nebitno da li je za chrom ili firefox?

Ali fora je sto je pre update-a normalno sve radilo. I posle kada se sam Chrome update-ovao pojavio mi se ovaj problem i nikako ne znam kako da ga resim.

A i fora je isto sto kad nakacim lap top na ovaj moj ruter kuci kod njega Chrome normalno posle update-a otvara google.com i ne prebacuje na srpski. To mi se samo desava na kompjuteru...

Ja sam to nameštao pre par dana. Ugasio sam komp, tako da ne znam tačno, ali čini mi se da ideš na advance search i tu namestiš da hoćeš rezultate pretrage na engleskom i jezik chrome-a da bude engleski.

postavis home na google.com, zatim u settings, manage search engines i unesi sledece i postavi za default search engine
Kod:
http://www.google.com/search?q=%s
kod mene to zavrsava posao

Vrh Dno