Šta je novo?

Google Chrome

Imam jedan mali "problemcic" sa Chromom pa ako neko moze da mi pomogne bio bih zahvalan :). Imam GTX 560 Ti i kad koristim Google Chrome klokovi su konstantno u 3D, ode na 950/2300 i nikako ne mogu da provalim kako da karta radi u 2D kad koristim Chrome. Trebalo bi valjda da ima nesto oko hardware acceleration, ali ja ne mogu to nikako da nadjem. Sa Operom i Firefoxom nemam tih problema, tacnije karta radi u 2D modu kad ih koristim. Inace browser je dobar, jedino me ovo nervira, jer sad u ove tople dane mi nikako ne odgovara da mi karta radi u 3D modu dok surfam, odmah se i grije, pa samim tim i cuje vise.

I meni deluje malo sporije u nekim akcijama, konkretno prikazivanje most visited sajtova pri otvaranju novog taba (sto, jelte, cesto koristim) mi se cini da se usporilo.

Kako mogu da namestim u Chrome-u da mi ne otvara neke stranice automatski odmah na srpskom, vec na engleskom tj. da mi otvori njihovu internacionalnu stranicu? Npr. kad ukucam htc.com on me automatski prebaci na htc.com/rs, isto vazi i za logitech i jos neke...

Sajtovi prepoznaju po IP adresi odakle dolazis i automatski te prebace, to nema veze sa browserom. Jedino resenje ti je da bookmarkujes http://www.htc.com/us/ ili koji vec zelis.

Bas bzvz... :S:

U svakom slucaju, hvala na pomoci... cheers

noname.jpg

Instalirao sam onaj vidget za yahoo mail.E,sad jel sam ja lud ili ne mogu da nadjem gde da upisem moju mail adresu i lozinku da bi on,jelte proveravao moj mail!Kako to da uradim?

Ne znam o kakvom widgetu (ekstenziji?) se radi, ali za predpostaviti je da samo trebas biti ulogovan na svoj Yahoo nalog i ekstenzija ce automatski moci da pristupa tvom mail nalogu.

Ima jedan problem sa Google chrome browserom, naime koristim ga vec 2 godine, ali od nedavno na Windows 7 ultimate.
Javio se problem kada zelim da se prebacim na neki drugi prozor u Windows-u(alt+tab ili preko taskbar-a).
Chrome se ponasa kao da je 'always on top'(A ta opcija i ne postoji).
Ako neko moze da pomogne hvala unapred.

Probao sam i double F11, ali ne pomaze..

Poslednja izmena:
Kako natjerati Chrome da malo ljepse skroluje kroz strane sa dosta slika? Recimo theverge.com radi katastrofalno, jos par slicnih sajtova takodje...Probao sam sa chromium wheel i sa chrome://flags (smooth scrolling) ali djavola radi...ponekad mi se cini da sajtovi skroluju jos gore sa upaljenim podesavanjima.

Ne pratim uopste koji je update i kad izasao, ali mi se cini da je ranije ljepse radilo sve...

Lap top iz potpisa je u pitanju, probao sam i sa integrisanom i nezavisnom grafikom i isto je.

u chrome 20 nije radio smoothsctoll flag sa skrolom na misu, sad u chromu 21 radi x]

Ja već dva dana koristim verziju 21. final i ne vidim neke velike dobitke u odnosu na ranije. Kod Firefoxa 14 i 15 beta 3 vidim daleko veći napredak nego kod Chrome-a.

Da li je to Chrome development upao u kolotečinu i bezidejnost ???

to sto ne vidi ne znaci da nema poboljsanja ;p

21 je doneo hardversku akceleraciju za css animacije, smoothscroll napokon radi, Media Stream API, nekoliko novih stvari u developer tools, bolju css 3 i html 5 podrsku, i dosta bug fixova i security patcheva

ne moze chrome nesto mnogo da se manja, kad su dosta toga vec uradili kako treba :)

edit: a ako te zanima dal je upao u kolotečinu i bezidejnost, idi u about:flags stranicu i vidi :p

Poslednja izmena:
Pa ajde da vidimo i to čudo...sudeći po tome kako je hardverska akceleracija bila bagovita, nešto sam sumnjičav po tom pitanju, tj. ko zna da li su najzad uspeli da je urade kako treba.

HWA bila bagovita? ne znam za to, kod mene radi bez ikakavih problema

Ne koristim Chrome ali vidim da postaje sve veći i veći. Verzija 20 je imala 26 a ova ima 30 MB. Očekujem da verzija 25 bude oko 50 MB :)
Da ne pominjem što ova verzija zahteva preko 100 MB za instalaciju.

@Zvezdas: Da to je bas problem ako imas hdd od 1GB :)

Pa nije ali kad se setim da je pre samo par godina Firefox imap npr. 7 ili 8 MB i da je imao sve što prosečnom korisniku treba ne vidim svrhu izmišljanja dodatnih funkcija koje prosečnom korisniku ne trebaju a koji postaju sve glomazniji i gutaju memoriju.

I Chrome je u prvim verzijama imao oko 8 MB a zadnja verzija je skoro 4 puta veća od početne verzije.
Polako postaju bloatware i u dogledno vreme će imati sve više funkcija koje će na kraju samo početi da smetaju ili zbunjuju korisnike.

Chrome je za samo 4 godine promenio 21 verziju a od proleća 2011 Firefox je promenio preko 10 verzija i mislim da je to glupost kod oba browsera.
Dobro je jedan lik prokomentarisao da je glupo da izlaze nove verzije kad ni stare nisu stabilizovali.

ne valja kad ima puno funkcija ne valja kad ima malo :)

najvaznije je da chrome radi jako brzo, 2-3 crasha u zadnje 2 godine sam imao snjim

ima puno verzija al dodaju po malo...stvarno ne vidim problem u tome...

@Zvezdas - Opterecujes se nebitnim stvarima koje su za tebe kao kranjeg korisnika nepotrebne :)

Pa nije ali kad se setim da je pre samo par godina Firefox imap npr. 7 ili 8 MB i da je imao sve što prosečnom korisniku treba ne vidim svrhu izmišljanja dodatnih funkcija koje prosečnom korisniku ne trebaju a koji postaju sve glomazniji i gutaju memoriju.

I Chrome je u prvim verzijama imao oko 8 MB a zadnja verzija je skoro 4 puta veća od početne verzije.
Polako postaju bloatware i u dogledno vreme će imati sve više funkcija koje će na kraju samo početi da smetaju ili zbunjuju korisnike.

Chrome je za samo 4 godine promenio 21 verziju a od proleća 2011 Firefox je promenio preko 10 verzija i mislim da je to glupost kod oba browsera.
Dobro je jedan lik prokomentarisao da je glupo da izlaze nove verzije kad ni stare nisu stabilizovali.
Bloatware bi bio kada bi uz browser ubacili funkionalnost skidanja torrenta, ne mozes da kazes da postaje bloatware zato sto ubacuju podrsku za poslednje web standarde. A od svih browsera bas si za Chrome nasao da kazes da je bloatware, prvi browser koji je uveo i ostao pri minimalisticnom GUI.

Obicnog korisnika uopste ne treba da brine koja je verzija Chrome browsera, napravljen je da se azurira bez pitanja. Sta ti nije stabilno kod bilo kog od ta dva browsera?

Kada sam rekao bloatware nisam mislio na GUI nego na veličinu mesta koji zauzima na HD-u prilikom instalacije.
Ne koristim Chrome pa ne mogu da sudim kakav je browser, isto kao i Safari koji takođe ima preko 30 MB a mislim da ni jednom web browseru ne treba toliki instaler.

Koristim Firefox i njega ću uvek da iskritikujem kada ne valja, znači nije ovde reč o tome da sam došao u ovu temu da isprozivam Google Chrome ili njegove korisnike već da iskritikujem činjenicu da treba preko 100 MB za instalaciju Chrome-a.
Koristim staru mašinu i pri instalaciji Firefox 14 je dobro radio do trenutka dok nisam otišao na Youtube kada mi se Firefox zablokirao do te mere da sam morao da koristim Task manager. Koliko sam video nisam jedini koji se žalio na rad flasha u Firefoxu 14 i zato sam se vratio na verziju 3.6

Ova 21 verzija jos gore radi sa 720/1080p klipovima...Evo sad update-ovah radi tog smooth scroll-a (i neke jade radi, ali nije to to) ali zato nemoguca misija odgledati video na yt u full screen-u bez sjeckanja.

Nije to sjeckanje da video snimak stane potpuno pa posle pola sekunde nastavi, vec nekako "uspori" na trenutak pa se opet vrati u normalu. To sam jos prije vise od mjesec dana primijetio kad sam gledao neke trejlere na imdb....Pomislih, nesto sa netom ne valja, probam na lap top-u isto. Probam na trecem kompu, isto. Posle probam Firefox, Operu pa na kraju i IE i svi bez greske pustali iste trejlere preko istog neta.

Probao sam i ciste instalacije na tri kompa, ma kakvi, "sjecka" i nakon toga.

Kada sam rekao bloatware nisam mislio na GUI nego na veličinu mesta koji zauzima na HD-u prilikom instalacije.
Ne koristim Chrome pa ne mogu da sudim kakav je browser, isto kao i Safari koji takođe ima preko 30 MB a mislim da ni jednom web browseru ne treba toliki instaler.
Konkretno Chrome ima u sebi flash koji mu dodaje preko 10MB, vise AV codeca od kojih je svaki po par MB... mozda bi i mogao da bude manji od 30MB, ali mislim da je to mizerna cifra u poredjenju sta jedan browser mora sve da radi u danasnje vreme.

Vrh Dno