Zar je moguce da Chrome jos uvek ne podrzava color management !?!
Koji krs .....
http://www.binaryturf.com/enable-color-management-google-chrome/
Zar je moguce da Chrome jos uvek ne podrzava color management !?!
Koji krs .....
Bloatware bi bio kada bi uz browser ubacili funkionalnost skidanja torrenta, ne mozes da kazes da postaje bloatware zato sto ubacuju podrsku za poslednje web standarde. A od svih browsera bas si za Chrome nasao da kazes da je bloatware, prvi browser koji je uveo i ostao pri minimalisticnom GUI.Pa nije ali kad se setim da je pre samo par godina Firefox imap npr. 7 ili 8 MB i da je imao sve što prosečnom korisniku treba ne vidim svrhu izmišljanja dodatnih funkcija koje prosečnom korisniku ne trebaju a koji postaju sve glomazniji i gutaju memoriju.
I Chrome je u prvim verzijama imao oko 8 MB a zadnja verzija je skoro 4 puta veća od početne verzije.
Polako postaju bloatware i u dogledno vreme će imati sve više funkcija koje će na kraju samo početi da smetaju ili zbunjuju korisnike.
Chrome je za samo 4 godine promenio 21 verziju a od proleća 2011 Firefox je promenio preko 10 verzija i mislim da je to glupost kod oba browsera.
Dobro je jedan lik prokomentarisao da je glupo da izlaze nove verzije kad ni stare nisu stabilizovali.
Konkretno Chrome ima u sebi flash koji mu dodaje preko 10MB, vise AV codeca od kojih je svaki po par MB... mozda bi i mogao da bude manji od 30MB, ali mislim da je to mizerna cifra u poredjenju sta jedan browser mora sve da radi u danasnje vreme.Kada sam rekao bloatware nisam mislio na GUI nego na veličinu mesta koji zauzima na HD-u prilikom instalacije.
Ne koristim Chrome pa ne mogu da sudim kakav je browser, isto kao i Safari koji takođe ima preko 30 MB a mislim da ni jednom web browseru ne treba toliki instaler.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari