Šta je novo?

::GOOC 2009:: Gigabyte Overclock Event and contest! Regionalno takmičenje!

Postoje vodena hladjenja koja mnogo bolje rade kad publika nije prisutna ;)
Mada je mozda i los primjerak proca u pitanju?

lik je stavljao led da bi hladio vodu .... to vise nije konvencionalno vodeno hladjenje to je chiller :D i opet samo 4GHz.
proceori cenim da su bili slicni .... misko , dekara po 3.9 *******i na ledenoj vodi 4.0 ghz

@Space

Rece li ti da i7 moze na 5GHz pod LN2 ? :D A ja ti rekoh najbolje probaj sam jer kingpinovi , guatamovi i slicnih primerci nisu prosek
Stari vidis ni 32m nije prosao na 5GHz sobzirom da je frikvencija bila 4.8Ghz cenim da bi vam eventualno veliki WPrime prosao na 4.7GHz

Poslednja izmena:
Moglo je lako biti da ti dobijes i u finalu jer si imao prednost pri hladjenju cenim nekih dobrih 100MHz u taktu na CPU'u i 50MHz na GPU vrati se par stranica ranije pa vidi sta sam napisao.

Tvoji protivnivnici su pored veceg znanja i iskustva imali srece sto im je Volterra Regulator bio na GTX260OC kartici (noviji 55nm modeli nemaju taj chip) inace bi veoma veoma tesko uspeli sa tvojim hladjenjem da se nose nebi im ni bolji 32m pomogao jer se Vantage vise broji.

Drukse receno od starta si bio u prednosti ..... mozda sad razumijes bolje zbog cega sam ja kritikovao mogucnost donosenja licnog hladjenja.

Da sam kojim slucajem odredjivao pravila svako bi imao isti sistem hladjenja.

Kako objasnjavas da si u kvalifikacijama za Ventage imao CPU frikvenciju od 4250MHz isto na vodi a u finalu samo 4.0GHz isto na i7 940 ?

Sve je na mestu sto si rekao. Jedno je sigurno, ja sam upravo jurio tih 4200mhz i izgubio skoro celo vreme koje smo imali na raspolaganju pokusavajuci to da postignem, da nebude da ja samo to mislim, ali generalno gledano procesori sa kojima smo radili su losiji od primerka koji ja imam a moj primerak je po meni isto tako los.

Mogao si da primetis da su cpu ES, memorija nije mogala nikako da se setuje preko 1600 u idealnim uslovima blkc200. Prosto kada sam video da nemogu da napravim slicen klokove sa istim sistemom smorio sam se i to je to. Ja ne znam da podignem napon karte na nacin na koji su to oni radili tako da tih 100 poena razlike meni je trebao klok od najmanje 4150mhz da bi mogao da stignem razliku u gpu scoru, mada sam i pored toga do skoro samog kraja imao za nekih 10 poena bolji rez u vantage testu zbog 100mhz veceg kloka procesora, bilo je napeto do samog kraja, bas je bila ekstra atmosvera:) Vantage rez je inace i jedini koji sam napravio, prosto sam bio uporan da izvucem iz procesora vise da bih nadoknadio razliku u GPU scoru ali jedostavno nije moglo. M32 da se imalo vremena sigorno bi bio bolji, ali u zadnjih 30min jednostavno nije se dalo da sistem napravim stabilnim i izvrtim taj rez koji je u prvih nekoliko krugova bio prilicno bolji, da ironija bude veca misko mi je cak i cestao na boljem rezu koji se za to vreme vrteo ali nije uspeo da se zavrsi.

Sve u svemu bilo je ekstra a ja nisam ni bio takmicarski nastrojen u toj meri da moram nesto da uradim po svaku cenu, prosto nije mi bio cilj da pobedim i ta pobeda nebi bila tako slatako kao recimo pobeda da smo svi radili na istim sistemima.

Nismo radili na istim sistemima zato sto mije prijatelj dragan ponudio X-COOL vodene blokove i kompletno vodeno hladjenje radi neke vrste promocije proizvoda, meni se ta ideja svidela pre svega zbog njega a iskren da budem nadao sam se da ce i ostali takmicari raditi na vodi posto mi je dule vece pre toga rekao da ce doneti vodeno hladjenje za njih. Tako da sam ja sa draganom sve dogovorio i iskren da budem nije mi se svidelo to sto je sistem hladjenja bio neravnopravan ali ja sam to znao tek kada sam tamo dosao i nisam mogao prekrsim dogovor sa draganom. Samim tim njihova pobeda je veca i meni je drago zbog toga, ovo nije moj sport iz tog razloga nije mi krivo zbog poraza ali ni najmanje, cak sta vise drago mije sto su momci pobedili jer su jednostavno zasluzili da pobede na jednom ovakvom takmicenju iz mnogo razloga:)

Ja imam prilcno poslovnih obaveza privatno pa se nisam seto da nekom od njih na vreme predlozim da se sve radi sa LN2, ja bih se sa tim slozio i publika bi imal sta da vidi ali sam zaista smetnuo sa uma tu misao zbog svakodnevnih obaveza i zao mije zbog toga, posto su pravila dozvoljavala da uz dogovor tako nesto moze da se uradi:(

Ako se ukaze neka druga prilika za tako nesto i sastav bude isti a ja opet budem bez ambicija za neku pobedu ili bolji plasman, to jes ako ne resim malo da prostudiram M32 i ostale forice koje se koriste za postizanje dobrih rezultata, obecaam ovom prilikom da cu se sloziti ako oni hoce da se radi sa LN2, stim da bih ja radio sa nekom vodom ili tako nestu u promotivne svrhe nekog od mojih prijatelja koji se bave veleprodajom i uvozom takvih komponeti.

Svi koji su bili tamo videli su da sam dosao praznih ruku, kompletan setup je odradio dragan, ja sam samo seo i dao sve od sebe da napravim sto bolje rezultate, cak sta vise, vise sam vremena prove sa komercijalistima altija i drugih firmi nego za stolom. Moram da pomenem i promoterke koje su mi takodje oduzele dosta vremena he he:p

Nadam se da ti sad mene malo bolej razumes i moje ucesce u celoj ovoj prici, prosto sticajem nekih okolnosti sam bio u mogucnosti da izvrtim rezove u kvalifikacijama na vodi koji su bili prilicno dobri, jednostavno imam ne ogranicen pristup hardveru samo ako se nalazi u bilo kom magacinu uvoznika koji posluje kod nas, takv mi je posao i ima dosta licnih poznanstava ljudi koji mogu da mi omoguce tako nesto. Hteo sam da okusam srecu u najtezoj kategoriji posto sam imao sve uslove za tako nesto a dobrim rezultaime je kumovao X-COOL vodeni blok koji je bio na visini zadatka.

Da pomenem jos jednom da mene pre svega zanima maksimalni klok 24/7 za tako nesto imam vremena i tomije u opisu posla, sve sto je ekstremnije od toga iziskuje ucenje nekih stvari koje meni ne trebaju i nemam vremena da se tome posvetim, mada sam se ozbilno zinteresova za oblast ekstrenijeg klokovanja nakon ovog takmicenja, valjda me ponela atmosvera u SKC-u koja je bila fantsticna!!!

Postoje vodena hladjenja koja mnogo bolje rade kad publika nije prisutna ;)
Mada je mozda i los primjerak proca u pitanju?
Svaka cast na komentaru, ja sam sigurno taj koji radi tako nesto na sta si ti aludirao, stvarno imam potrebe za tim, to inace znaju tvoji bliski prijatelji da sam ja jedan od takvih likova.
lik je stavljao led da bi hladio vodu .... to vise nije konvencionalno vodeno hladjenje to je chiller :D i opet samo 4GHz.
proceori cenim da su bili slicni .... misko , dekara po 3.9 *******i na ledenoj vodi 4.0 ghz
Ti mislis da time nesto stvrno moze da se postigne? Objanio sam u prehodnom postu odakle vodeno u celoj prici i iz kog razloga. Ako ti je cilj samo da prozivas i podbadas kao sto ti to umes slobodno nastavi ja sam iz najbolje namere pokusao da objasnim nesto sto si me pitao. Prozivas me za neke rezultate overkloka a ja pritom uopste nisam u tom fazonu da me tako nesto zanim niti sebe pretstavljam kao nekog overklokera tog tipa, dali si ikada video negde moje rezultate u necemo na nekim velikim klokovima i da sam se tu kao nesto proseravo kako sam ja neka faca u toj oblasti? ne razume sta je smisao tvoji insinuacija i prozvki u nekoj uvijenoj formi ako imas neko konkreto pitnje ili te nesto zanim vrlo rado cu ti odgovoriti samo ne razumem zasto pokusavs da me podjebavas a pritom nemas nikakvu osnovu za tako nesto?

Ljudi stvarno extra event!Vladala je fina pozitivna energija sa dobrom organizacijom onog ko je zasluzan za sve ovo a svi znamo ko je to ;)!Svaka cast gigabyte-u na volji i velikodusnosti da se ovoliko otvore na te silne nagrade.Ljudi bre,nije ovo bila mala stvar,mnogo hw-a je dato!Ja sam sa svojim nagradama zadovoljan,to je ono sto sam i ocekivao tako da mogu samo reci da je svako ko je iskulirao ovaj event blago receno ispao glup jer se ovakve stvari ne propustaju!
Ono sto mi je najdraze je to sto su ostvarena nova poznanstva i sto je to sve zajedno bilo jedno veliko druzenje!

Poslednja izmena:
Momci bilo je extra.
OKI svaka cast i sve moje cestitke, zasluzio si to napajanje, a ako budes hteo da ga prodajes, glavu cu ti polomiti :smash:
Moje cestitke SXT-u na novom rekordu! :type:

Ja bih zeleo da pohvalim organizatora...

Unapred sam znao kako bi sve trebalo da izgleda a na moje zadovoljstvo stvarno je i bilo tako...bas lep skup!

Nidza tochi za WR :)

nikolas.jpg

Old school :)

dekiistax.jpg

Misko comeback :)

mv.jpg

Rista brute force - sam protiv svih :)

rista.jpg

Ovde se Nenad, na poslednjoj slici, konacno predao, posle duge borbe:p

Poslednja izmena:
A ti sto nisi snimio onaj rez, zamalo da te Misko dezintegrishe. :D

Sve je na mestu sto si rekao. Jedno je sigurno, ja sam upravo jurio tih 4200mhz i izgubio skoro celo vreme koje smo imali na raspolaganju pokusavajuci to da postignem, da nebude da ja samo to mislim, ali generalno gledano procesori sa kojima smo radili su losiji od primerka koji ja imam a moj primerak je po meni isto tako los.

Mogao si da primetis da su cpu ES, memorija nije mogala nikako da se setuje preko 1600 u idealnim uslovima blkc200. Prosto kada sam video da nemogu da napravim slicen klokove sa istim sistemom smorio sam se i to je to. Ja ne znam da podignem napon karte na nacin na koji su to oni radili tako da tih 100 poena razlike meni je trebao klok od najmanje 4150mhz da bi mogao da stignem razliku u gpu scoru, mada sam i pored toga do skoro samog kraja imao za nekih 10 poena bolji rez u vantage testu zbog 100mhz veceg kloka procesora, bilo je napeto do samog kraja, bas je bila ekstra atmosvera:) Vantage rez je inace i jedini koji sam napravio, prosto sam bio uporan da izvucem iz procesora vise da bih nadoknadio razliku u GPU scoru ali jedostavno nije moglo. M32 da se imalo vremena sigorno bi bio bolji, ali u zadnjih 30min jednostavno nije se dalo da sistem napravim stabilnim i izvrtim taj rez koji je u prvih nekoliko krugova bio prilicno bolji, da ironija bude veca misko mi je cak i cestao na boljem rezu koji se za to vreme vrteo ali nije uspeo da se zavrsi.

Sve u svemu bilo je ekstra a ja nisam ni bio takmicarski nastrojen u toj meri da moram nesto da uradim po svaku cenu, prosto nije mi bio cilj da pobedim i ta pobeda nebi bila tako slatako kao recimo pobeda da smo svi radili na istim sistemima.

Nismo radili na istim sistemima zato sto mije prijatelj dragan ponudio X-COOL vodene blokove i kompletno vodeno hladjenje radi neke vrste promocije proizvoda, meni se ta ideja svidela pre svega zbog njega a iskren da budem nadao sam se da ce i ostali takmicari raditi na vodi posto mi je dule vece pre toga rekao da ce doneti vodeno hladjenje za njih. Tako da sam ja sa draganom sve dogovorio i iskren da budem nije mi se svidelo to sto je sistem hladjenja bio neravnopravan ali ja sam to znao tek kada sam tamo dosao i nisam mogao prekrsim dogovor sa draganom. Samim tim njihova pobeda je veca i meni je drago zbog toga, ovo nije moj sport iz tog razloga nije mi krivo zbog poraza ali ni najmanje, cak sta vise drago mije sto su momci pobedili jer su jednostavno zasluzili da pobede na jednom ovakvom takmicenju iz mnogo razloga:)

Ja imam prilcno poslovnih obaveza privatno pa se nisam seto da nekom od njih na vreme predlozim da se sve radi sa LN2, ja bih se sa tim slozio i publika bi imal sta da vidi ali sam zaista smetnuo sa uma tu misao zbog svakodnevnih obaveza i zao mije zbog toga, posto su pravila dozvoljavala da uz dogovor tako nesto moze da se uradi:(

Ako se ukaze neka druga prilika za tako nesto i sastav bude isti a ja opet budem bez ambicija za neku pobedu ili bolji plasman, to jes ako ne resim malo da prostudiram M32 i ostale forice koje se koriste za postizanje dobrih rezultata, obecaam ovom prilikom da cu se sloziti ako oni hoce da se radi sa LN2, stim da bih ja radio sa nekom vodom ili tako nestu u promotivne svrhe nekog od mojih prijatelja koji se bave veleprodajom i uvozom takvih komponeti.

Svi koji su bili tamo videli su da sam dosao praznih ruku, kompletan setup je odradio dragan, ja sam samo seo i dao sve od sebe da napravim sto bolje rezultate, cak sta vise, vise sam vremena prove sa komercijalistima altija i drugih firmi nego za stolom. Moram da pomenem i promoterke koje su mi takodje oduzele dosta vremena he he:p

Nadam se da ti sad mene malo bolej razumes i moje ucesce u celoj ovoj prici, prosto sticajem nekih okolnosti sam bio u mogucnosti da izvrtim rezove u kvalifikacijama na vodi koji su bili prilicno dobri, jednostavno imam ne ogranicen pristup hardveru samo ako se nalazi u bilo kom magacinu uvoznika koji posluje kod nas, takv mi je posao i ima dosta licnih poznanstava ljudi koji mogu da mi omoguce tako nesto. Hteo sam da okusam srecu u najtezoj kategoriji posto sam imao sve uslove za tako nesto a dobrim rezultaime je kumovao X-COOL vodeni blok koji je bio na visini zadatka.

Da pomenem jos jednom da mene pre svega zanima maksimalni klok 24/7 za tako nesto imam vremena i tomije u opisu posla, sve sto je ekstremnije od toga iziskuje ucenje nekih stvari koje meni ne trebaju i nemam vremena da se tome posvetim, mada sam se ozbilno zinteresova za oblast ekstrenijeg klokovanja nakon ovog takmicenja, valjda me ponela atmosvera u SKC-u koja je bila fantsticna!!!

kad bi poceo moje postove malo objektivnije da razumes a manje licno nebi bilo potrebe kilometarskog opravdavanja . Licno nisi nigdje optuzen za izazivanje
nejednakog uporedjenja. Takva su pravila postavljena a najmanje takmicari imaju uticaj na to. Bilo ko drugi da se nasao u finalu isto bih rekao i napisao.
Na prste se mogu ljudu nabrojat u celoj Srbiji koji imaju vodene komponente takodje nazalost se mogu isto nabrojati na prstima ljudi koje ti nazivas "pametnjakovicima" koji poznaju gradivo detaljno.

Mozda ti je ovo lekcija da ubuduce ovakve postove izostavis :

http://www.sx-team.com/forum/index.php?s=&showtopic=2875&view=findpost&p=16104

Price da ti nije bio cilj da pobedis ti neverujem stvarno koliko sam te upoznao putem dopisivanja nebih rekao ni blizu da ti je svejedno .....

Nema sta tu da se prica *******i , fakticki si deklasiran jer si imao ladnu vodu na raspolaganju nema opravdanja za takvo nesto. Svi komentari su suvisni.
Cestitaj momcima i zavrsimo polemiku.

Poslednja izmena:
kad bi poceo moje postove malo objektivnije da razumes a manje licno nebi bilo potrebe kilometarskog opravdavanja . Licno nisi nigdje optuzen za izazivanje
nejednakog uporedjenja. Takva su pravila postavljena a najmanje takmicari imaju uticaj na to. Bilo ko drugi da se nasao u finalu isto bih rekao i napisao.
Na prste se mogu ljudu nabrojat u celoj Srbiji koji imaju vodene komponente takodje nazalost se mogu isto nabrojati na prstima ljudi koje ti nazivas "pametnjakovicima" koji poznaju gradivo detaljno.

Mozda ti je ovo lekcija da ubuduce ovakve postove izostavis :

http://www.sx-team.com/forum/index.php?s=&showtopic=2875&view=findpost&p=16104
Nema tu nikakve lekcije niti se ja pravdam veca sam samo napisao ono sto jest.

Trebao sam biti jasniji i definisati na koju grupaciju ljudi mislim. Znaci to nikako nije bio neko od prisutnih na samom dogadjaju, vec oni koji se ubise pisuci razne filozofije i deleci razne saveta a kada su mogli sa onim sto imaju da postave rezove i ukljuce se u sve ovo nigde ih nije bilo inace mislim na aktivne clanove bench foruma, neke opste poznate likve od kojih se ocekivalo da budu deo cele ove price, po meni je to ruzno i makar su trebali da dodju i dozive onaj osecaj i atmosveru u SKC-u.

Samo si ti te moje reci shvatio (zakljucujem na osnovu tvog komentara) kao nesto upuceno upravo onima sa kojima sam imao cast da ucestvujem u svemu tome. Ne to mi nije bila namera da kazem i ja prosto nisam takva covek, moje postovanje ima svako ko ga zasluzuje isto tako prekor i kritiku ako smatram da je tako nesto potrebno, u mojim recima se sve svodi na dobru nameru ili neko zezanje (podbadanje u tvom stilu, mada tu ne mogu da te nadmasim
;)) sta god da napisem.

E ljudi jeste trolovi znaci nemam reci xD. Nisam stigao na event u SKC zbog zdravstvenih problema, ali bice nesto poput ovoga jos dosta puta, bar se nadam :) Vidim po slikama da su se svi ekstra proveli i druzili i veoma mi je drago da je organizator skupa uspeo da ostvari cilj ;) I naravno, nadam se da ce sledeci put biti dozvoljena upotreba ln2 i DI jer nema ozbiljnijeg OC takmicenja bez ove dve navedene stavke..

Nema tu nikakve lekcije niti se ja pravdam veca sam samo napisao ono sto jest.

Trebao sam biti jasniji i definisati na koju grupaciju ljudi mislim. Znaci to nikako nije bio neko od prisutnih na samom dogadjaju, vec oni koji se ubise pisuci razne filozofije i deleci razne saveta a kada su mogli sa onim sto imaju da postave rezove i ukljuce se u sve ovo nigde ih nije bilo inace mislim na aktivne clanove bench foruma, neke opste poznate likve od kojih se ocekivalo da budu deo cele ove price, po meni je to ruzno i makar su trebali da dodju i dozive onaj osecaj i atmosveru u SKC-u.

Samo si ti te moje reci shvatio (zakljucujem na osnovu tvog komentara) kao nesto upuceno upravo onima sa kojima sam imao cast da ucestvujem u svemu tome. Ne to mi nije bila namera da kazem i ja prosto nisam takva covek, moje postovanje ima svako ko ga zasluzuje isto tako prekor i kritiku ako smatram da je tako nesto potrebno, u mojim recima se sve svodi na dobru nameru ili neko zezanje (podbadanje u tvom stilu, mada tu ne mogu da te nadmasim
;)) sta god da napisem.

budi malo jasniji na koju grupicu ljudi mislis pa ucestvovali si gotovo svi koje overclock interesuje sa srpske scene. Nevidim da je neko falio za koga se zna da gotivi OC.. :)

Evo još mnogo slika :)

P.S
El slikao neko naš set-up jer mi nismo uspeli ? :)

Download LINK

Grupna slika :)

P1030974.JPG

For montoja :)
Stari mante se molim vas ovog vida diskusije, tema dobija negativan luk, daj da pričamo o vedrijim stvarima, a koliko je bilo vedro i dobro nadam se da si skontao na osnovu komentara ostalih :) isto tako nadam se da se ne ljutiš :)
A evo nešto što će te interesovati, nemamo slika sa našeg stola a bilo je toliko kamera i foto aparata, verovatno će biti i koja slika i video uskoro, a pre toga evo sa čim smo uradili to što smo uradili :)

LINK ka prvom SRPSKOM LN2 VGA SETUP-u koji je odgovoran za WR pomenute GIGABYTE karte

Poslednja izmena:
Može malo promoterkica? :)

Prilozi

• IMG_9477.jpg
    IMG_9477.jpg
    313.6 KB · Pregleda: 81
  • IMG_9479.jpg
    IMG_9479.jpg
    326.4 KB · Pregleda: 84
  • IMG_9480.jpg
    IMG_9480.jpg
    183.7 KB · Pregleda: 81
  • IMG_9482.jpg
    IMG_9482.jpg
    128.3 KB · Pregleda: 86
  • IMG_9486.jpg
    IMG_9486.jpg
    143.6 KB · Pregleda: 71
Space Ovaj imam ja jedan kratak snimak glavnog stola, ali gde da ga okacim, na you tube ili?

Alo my friend spejs flomasteru,nisi mi prebacio sliku sa nasom novom ljubaznom prijateljicom koreankom kojoj ime i ne pitah;).U svakom slucaju dobio sam i poslednju torbu..Hehehehe..Sve pohvale za tebe svaka cast za ovakvu organiaciju i sve cestitke timu koji obara sve svetske rekorde!Momci,vi ste pro,dela pokazuju,svi ostali su samo dobri govornici!

Poslednja izmena od urednika:
Jos dve...

Prilozi

• IMG_9493.jpg
    IMG_9493.jpg
    156.8 KB · Pregleda: 368
  • IMG_9499.jpg
    IMG_9499.jpg
    205.7 KB · Pregleda: 595
Alo my friend spejs flomasteru,nisi mi prebacio sliku sa nasom novom ljubaznom prijateljicom koreankom kojoj ime i ne pitah;).U svakom slucaju dobio sam i poslednju torbu..Hehehehe..Sve pohvale za tebe svaka cast za ovakvu organiaciju i sve cestitke timu koji obara sve svetske rekorde!Momci,vi ste pro,dela pokazuju,svi ostali su samo dobri govornici!

Kako nisam, imaš je na linku, poslednja slika :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno