Šta je novo?

God Of War 2

presao sam konacno.zaista je tesko opisati ovako dobru igru.maltene je nemoguce naci mane.prica je fenomenalna.na momente malcice plitka (kao sto je uostalom i cela grcka mitologija),ali neverovatna.zaista ostavlja utisak kao da je igrac deo najveceg grckog mita ikada.

e sad,mozda big mogao da navedem kao manu to sto postoji jedan deo igre koji bas i nije na nivou ostatka.malcice zna da smara na momente (ali bas zanemrljivo malo,posto ipak poredim sa ostatkom igre koji je savrsen).mane keca su otklonjene.ima dosta vise bosova,lokacije su raznovrsnije,pokreti prirodniji,zagonetke interesantnije etc.
e sad,igra se bas i ne pridrzava vec napisanoj mitogiji,vec na momente ima dosta improvizacije da bi se sve uklopilo u jednu celinu.
na primer,persej je predstavljen kao teska budala,sto mi je poprilicno besmisleno.prometej,koji je i sam titan,je vezan za ruku drugog titana i predstavljen je u ljudskoj velicini (trebaolo bi je vezan za kavkaz valjda).atlas (koji bi trebao da drzi celu zemlju na ledjima) je u nekoj pecini/planini.
i uopste,svi titani ne bi trebali da budu razbacani po svetu vec se nalaze u tartaru (ovo sam mozda lupio),najdubljem delu podzemnog sveta.i tako,ima dosta primera.vidim da nisu ni stavljali akcenat na to da budu verodostojni,tako da to nije ni mana.

onda,blade of olympus je mogao da bude malo mocnije oruzje.ipak je zavs pobedio titane maltene jednim zamahom maca...a blades of athena nije maltene nista slabiji od doticnog.

takodje mi je zao sto nije bilo malo vise delova gde se leti pegazom.

igra takodje na momente ima fenomenalan smek.bas sam se ismejao kada sam ubio opet onog kapetana sa pocetka keca.super fora.
jos uvek nije razjasnjeno ko je onaj lik koji kopa rupu u kecu.verovatno je to ostavljeno za trojku.

e sad,kraj govori da ce sigurno biti trojke,tako da cu ja vec morati polako da pocnem da skupljam pare za ps3.mogu samo da zamisljam kakav ce biti dozivljaj igratu igru te velicini sa savrsenom grafikom na nekom velikom hdtvu.

na momente malcice plitka (kao sto je uostalom i cela grcka mitologija)

onda,blade of olympus je mogao da bude malo mocnije oruzje.ipak je zavs pobedio titane maltene jednim zamahom maca...a blades of athena nije maltene nista slabiji od doticnog.
Da, naročito je plitka kada se bistri preko igara, iz kojih ispada da je Zevs koristio nekakve mačeve...:) A i Atina...

pa imas takvih primera koliko oces i u mitologiji.mislim,ja sam bio bas klinac kada me je to zanimalo,ali se jos uvek secam...
pa samo u ilijadi imas gomilu bitaka izmedju obicnih ljudi i bogova (sa macevima:)),u kojima cak ljudi odnose pobede.a i zevs je na otprilike slican nacin i pobedio kronosa.a koliko se secam,kronos je ubio urana tako sto ga je kastrirao:D.toliko o dubini.ali je za lozenje nikad jaca.

pa imas takvih primera koliko oces i u mitologiji.mislim,ja sam bio bas klinac kada me je to zanimalo,ali se jos uvek secam...
pa samo u ilijadi imas gomilu bitaka izmedju obicnih ljudi i bogova (sa macevima:)),u kojima cak ljudi odnose pobede.a i zevs je na otprilike slican nacin i pobedio kronosa.a koliko se secam,kronos je ubio urana tako sto ga je kastrirao:D.toliko o dubini.ali je za lozenje nikad jaca.
Tako je u svakoj mitologiji, kada su u pitanju dubine priča, ali je problem što danas postoje tendencije da se sve zamišlja kroz čovekolike oblike. Moja poenta je samo bila da nikada Zevs nije nikoga pobedio mačevima u bilo kom mitu. Isto tako, u Ilijadi ama baš nigde se smrtnici i bogovi nisu direktno tukli a da su smrtnici pobedili. Dešavalo se ili da smrtnik pogine (npr. silni Grci kada Hefest krene da divlja vodeći Trojance) ili da bogovi inspirišu ratnike (Apolon Hektora a Atina Ahila, na primer), pa da onda u dvoboju smrtnika "prevagne onaj bog koji inspiriše pobednika". To je prost način da se kaže "moj bog zaštitnik je jači od tvog". Jedini ko je uspeo da pobedi boga je Herakle. Ali udaljismo se od teme...:) Anyway, svaka mitologija sucks. Jedino je bezveze po svaku cenu objedinjavati mitove koji se razlikuju i za po nekoliko stotina godina i gde su karakteri odavno riknuli, na primer poginulo biće iz mita o Kastoru i Polideuku koje se pojavljuje u nekim igrama u događajima svrstanim u vreme Odiseje, koja se odvija i po priznanju mitologije kada su Kastorovi čukunčukununuci vladali Spartom.

offtopic:
koliko se opet secam,u iliajdi se spominje bitka izmedju aresa i ajaksa.odnosno ,ares silazi na zemlju i biva primoran da bezi posle sukoba sa ajaksom.naravno,i ja se slazem da je sve to metafora i da se odnosilo na obican sukob smrtnika,ali da bi jedan mit (igra) bio interesantan,potrebno je ubaciti i takve detalje.

ontopic:
pa bas i nije bezveze.nema ova igra neku edukacionu svrhu da bi morala da se pridrzava svega vec napisanog.50% ljudi koi igraju su jedva culi i za grcku.45% mozda znaju da je postojala neka religija davno,negde u evropi i da se pominju neki bogovi i da je glavni baja zevs.ovih ostalih 5% znaju malo vise,ali ce oni samo na sekundu,dok igraju,da pomisle "hej,pa to bas i nije tako bilo" i onda ce sve da zaborave i da nasteve da se kolju sa svakom kreaturom koju je grcka mitologija ikada izrodila.

dakle,moja je poenta da to bas ni malo ne utice na ukupan gameplay i utisak koji ostavlja igra (dakle,jos uvek pokusavam da joj nadjem barem jednu manu).

2'ka je brooka kao i cek ali zaglavio sam u 'temple of euryale' pogledaj ovde ne mogu da prodjem kroz vrata,stavim onaj lesh na onom krugu u sredini i ja odem na drugom krugu desno ali mi se kapija zatvori cim krenem prema vratima(onaj lesh ne mogu da prebacim na drugom krugu jer imaju neke resetke dole koje ne dopustaju da odnesem telo tamo:mad: :wall: vrtim se vec 30 min po sobi i nikako da provalim...SINTER vidim da si prosao kraj...mala pomoc bi dobro dosla:d

@fain2daniel
*SPOILER*

pa zapravo je i poenta da les prebacis na taj drugi krug.primetices da se ona recica vrti u krug.ubacis les u vodu tamo gde si ga i nasao i sacekas ga na suprotnoj strani.

*** kralj si:eyebrows: provalio sam tu recicu ali nisam mislio da moze lesh da se provuce tuda:wall: 10x

E ljudi, jedno pitanje, koja je to verzija igre sto vi prelazite? Moj sestric ima PSTwo (slim verzija dvojke) pa posto na netu kruze samo NTSC verzije igre zanima me da li ce neka od tih verzija raditi na njegovoj PAL konzoli, prevashodno mislim na Echelen DVD9 i Hursty DVD5 NTSC verzije ove igre?

Poslednja izmena:
hursty provereno radi.echelon je meni radio do polovine (borba sa ikarom),onda sam se prebacio na hursty.

husty radi, ali je greota nemati DVD9 verziju, jer su u DVD5 totalno usrali kvalitet filmova..

pomoc

:mad: mucim se da predjem ovu zagonetku vec dva dana.
treba da pomerim one dve stene,i verovatno preko njih da se popnem na drugu platformu.
ako je neko to presao,molo bih da mi kaze kako:banana:

evo slike :

Prilozi

• DSC00187.jpg
    DSC00187.jpg
    479.7 KB · Pregleda: 166
@tibby.junior
fora ti je da stavis jednu stenu preko druge.gurnes jednu na vrh onog uzvisenja (gore levo na tvojoj slici),a drugu ispod.onda ovu gore na ovu dole i obe zajedno dovuces do uzvisenja.jednu ostavis dole,a drugu dovuces do one platforme i preskocis vec sta treba.
znam da je malo konfuzno ovo sto sam napisao,ali vec ces se nekako snaci...

@SINTER

car si.............
nemogu da verujem....hahahahhaah
a vrteo sam se tuda ,ali nikako da je stavim tamo...

Uspeo sam ,,havala ti @SINTER!!!!!:D

pozzzz

Pitanje za sintera ili nekog ko je presao GOW2

:wall: Vrtim se vec dva sata i neznam sta treba da uradim, nalazim se u THE TEMPLE OF EURYALE to je onaj deo gde je kao mocvara ustvari ona lava, sve sam presao samo onaj deo kad mi onaj tip ukrade palicu za okretanje onog lifta i kaze mi da ga nadjem, sve sam pretrazio i neznam sta treba da uradim. Pomoc bih mi dobro dosla:cigar:

hajde ljudi pomagajte

:alo: Hoce li mi neko pomoci :crash: nemogu da verujem da nemogu da provalim u cemu je fora

:wall: CEKAM!!! :crash:

:banana: uspeo sam, kakva glupost!!! Bas sam ispao glup. a jos je gluplje to sto se ovde dopisujem sam sa sobom!!!:-devil-:

Jedno pitanje, da li su God of War i God of War 2 igre pogodne za klinca od 12 godina, s obzirom da su po ESRB i PEGI dobile M i 18+ ocene? Po ESRB-u: Blood and Gore, Intense Violence, Nudity, Sexual Themes, Strong Language.

Jedno pitanje, da li su God of War i God of War 2 igre pogodne za klinca od 12 godina, s obzirom da su po ESRB i PEGI dobile M i 18+ ocene? Po ESRB-u: Blood and Gore, Intense Violence, Nudity, Sexual Themes, Strong Language.

Mislim tj. pretpostavljam da je mnogo gorih stvari video na TV i u tom smislu bi mogao. Opet, sa druge strane, ako sam ne trazi onda mu treba nuditi. Na kraju krajeva mozda ga igra odvede u pozitivnom pravcu, npr. zainteresuje se malo za grcku mitologiju, istoriju i sl. Ako bih morao da se izjasnim onda bih bio za blago DA ali samo ako sam insistira da je igra.

Bas otkidanje ruku, cupanje ociju i jos sijaset igrarija sa telima protivnika i nisu neko stivo za klinca od 12 godina. Lepo vreme napolju, grehota da sedi u kuci uz bilo koju igru...

Bas otkidanje ruku, cupanje ociju i jos sijaset igrarija sa telima protivnika i nisu neko stivo za klinca od 12 godina. Lepo vreme napolju, grehota da sedi u kuci uz bilo koju igru...

Nista onda, hvala na svetima, dobice onda Shadow of the Colossus umesto God of War...

God of war je sav u krvi od pochetka do kraja igre, pa teshko da je prigodan za klince. Shadow of Colossus sa druge strane nema toga, ali je skill potreban za prelazenje igre mnogo iznad klinaca..

Da ne zapocinjem novu temu, ako se neko seca da mi pomogne. God of War 1, hram pandore, pronasao sam dva stita, hadov i zevsov, prosao sobu sa secivima i pokupio rucicu atlasa i vratio se u sobu sa secivima, tamo se nalaze dve rucice koje otvaraju resetke, problem je sto nikako ne mogu da stignem da prodjem korz vrata. Da li tu postoji neka caka ili je problem u mojoj brzini?

Poslednja izmena:
Davno je to bilo, vishe se ne secam. Pogledaj ovde.

Da ne zapocinjem novu temu, ako se neko seca da mi pomogne. God of War 1, hram pandore, pronasao sam dva stita, hadov i zevsov, prosao sobu sa secivima i pokupio rucicu atlantide i vratio se u sobu sa secivima, tamo se nalaze dve rucice koje otvaraju resetke, problem je sto nikako ne mogu da stignem da prodjem korz vrata. Da li tu postoji neka caka ili je problem u mojoj brzini?

Problem je u tvojoj brzini! :)

Da ne zapocinjem novu temu, ako se neko seca da mi pomogne. God of War 1, hram pandore, pronasao sam dva stita, hadov i zevsov, prosao sobu sa secivima i pokupio rucicu atlasa i vratio se u sobu sa secivima, tamo se nalaze dve rucice koje otvaraju resetke, problem je sto nikako ne mogu da stignem da prodjem korz vrata. Da li tu postoji neka caka ili je problem u mojoj brzini?

Ne znam da li je to onaj deo kada ti non stop izlaze oni likovi sa macolama? Ubijas ih ubijas ih, stanes na onaj kamen, resetke se otvore, a ti ne stignes da prodjes?
Ako je to, resenje je da nateras jednog od njih da stane na taj kamen kad radi onaj njegov potez koji dugo traje, znaci ti stanes malo ispred kamena, on stane na kamen, i dok on odradi taj potez, ti prodjes kroz vrata..

Ne znam da li je to onaj deo kada ti non stop izlaze oni likovi sa macolama? Ubijas ih ubijas ih, stanes na onaj kamen, resetke se otvore, a ti ne stignes da prodjes?
Ako je to, resenje je da nateras jednog od njih da stane na taj kamen kad radi onaj njegov potez koji dugo traje, znaci ti stanes malo ispred kamena, on stane na kamen, i dok on odradi taj potez, ti prodjes kroz vrata..
Ili ga skamenis sa meduzinom glavom dok on stoji na tom kamenu! :) Ali nije se on tu zaglavio...

Uh, uspeo sam da predjem one testere posle nekoliko pokusaja, nisam se setio da ih preskacem sa duplim skokom, hvala u svakom slucaju.

To je na pocetku igre, malo posto se dobije meduzina glava, tu sam se bio malo zaglavio ali sva sreca pa sam se setio skamenjavanja sa gore pomenutom i okamenio minotaura na tasteru.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno