Šta je novo?

GoClever Tab R105BK (RK3066 Dual Core Cortex A9 + Mali400)

evo mali update...

povezao sam zezanja radi neki usb gamepad preko ovog otg kabla i gamepad radi ko iz topa! usao sam u dead trigger cisto da vidim da li moze nesto da se uradi, i igra ga uredno prepoznaje i mozes da podesis sta ces na kom dugmetu da ti bude :) sve to out of the box i bez root-a... potom sam povezao misa i tastaturu da vidim hoce li raditi sa tim, ali nece... :(

steta sto nemam analogni kontroler inace bih se naigrao :) haha

moracu da probam da nadjem neki jeftini usb kontroler koji ima analog da probam da li ce raditi... :) najbolje bi bilo bt kontroler ali to skuuupo :)

evo, ovo sad kucam sa njega :) mnogo je upotrebljiv malisa :)

evo mali update...

povezao sam zezanja radi neki usb gamepad preko ovog otg kabla i gamepad radi ko iz topa! usao sam u dead trigger cisto da vidim da li moze nesto da se uradi, i igra ga uredno prepoznaje i mozes da podesis sta ces na kom dugmetu da ti bude :) sve to out of the box i bez root-a... potom sam povezao misa i tastaturu da vidim hoce li raditi sa tim, ali nece... :(

moracu da probam da nadjem neki jeftini usb kontroler koji ima analog da probam da li ce raditi... :) najbolje bi bilo bt kontroler ali to skuuupo :)

Имам gamepad са аналогним палицама, још један без њих, волан, џојстик, екстерни хард диск, "docking station" за хард дискове, PS3 eye web камеру...

У преводу ако будеш ових дана у пролазу близу Вука слободно сврати да истестирамо шта год ти воља од наведеног, таман и да га ја испипам да видим је ли вредан куповине :D

evo da prijavim... sad sam probao skye video call i radi savrseno. koristio sam slusalice bez mikrofona i integrisani mikrofon, rade i prednja i zadnja kamera... menjanje izmedju pogleda je bilo malo sporije, sad da li je to do skajpa, do taba ili do moje bedne konekcije ne znam...

druga stvar... max payne! sve na max, prosto leti :D sad instaliram dead space :) pa cu posle gta vice city... predlozite neku graficki intenzivnu igru, zasad sam probao max payne i dead trigger, a sad cu i ove dve... real racing 2 nisam uspeo da pokrenem, moram da nadjem bolju verziju... generalno mislim da trenutno ne postoji igra koju ovaj tab ne moze da poveze...

Може ли се ова тастатура постоље користити за куцање ћирилицом или барем нашом латиницом?

moz da kucas i svahili, to android ili os na koji je konektujes odredjuje.... ja kad je povezem dole kod sata mi izadje: tap to choose language, al ja nikad nisam tapno tu :D

Sta se desava sa baterijom, koliko traje, na wirelessu, recimo?

moz da kucas i svahili, to android ili os na koji je konektujes odredjuje.... ja kad je povezem dole kod sata mi izadje: tap to choose language, al ja nikad nisam tapno tu :D
Ма знам да на андроиду нема шта нема :D ал' сећам се да су људи имали проблема око тога на првом Asus Transformer-у па ти тапни ако ти није проблем, мени пуно значи да будем сигуран :)

ja stvarno ne mogu da procenim koliko traje baterija, i u to nikad ne verujem kad procitam na netu... moras sam da probas da vidis kako ti odgovara... ja ga ne drzim konstantno na wifi-ju da bih znao koliko moze da izdrzi... meni gura dan-dva u zavisnosti od koriscenja punim ga svako ili svako drugo vece....

kad tapnem na ono odvede me tamo u podesavanja tastature, pa se tu valjda menja jezik... uglavnom sve to zavisi od os-a, ako povezes tastaturu bice drugacije...

evo mali update...

Ajd molim te, pogotovo ako je neki jeftiniji model stavi kao se zove tačno. Mislim na gamepad.

ma neka glupost, nema ni analognu palicu.... pise samo speedlink hornet usb game pad SL-6512-SBK-A

probao sam malopre dead space i radi savrseno... grafika je stvarno kul za android....

Ovo?
Hvala.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1361556614347.jpg
    uploadfromtaptalk1361556614347.jpg
    53.7 KB · Pregleda: 80
Pozdrav drugari.

Sam uređaj deluje impozanto.Kako nikada nisam imao tablet molim za savet :

Može li se na ovakvom uređaju raditi servisiranje kad izađe iz garancije, mislim na to dali se može menjati ekran ako crkne , baterija i ostali delovi uređaja . Velika bi šteta bila za ovakav uređaj da nemože . Jako sam zainteresovan za ovaj uređaj .
Hvala vam na odgovoru

verujem da moze... u stvari sigurno moze... ali isto tako verujem da ne moze kod nas... generalno za uredjaj koji platis 25000 je skroz kul da ti traje dve godine koliko je u garanciji, posto ces tada verovatno zeleti da uzmes neki bolji... generalno verujem da je najbolja stvar koja moze da se desi kad kupis ovako nekog kineza da ti se pokvari negde par meseci pred istek garancije, a kako oni sigurno ne mogu da ga poprave ili da ti daju drugi isti, dace ti nesto ekvivalentno tome sto ce tada biti bolje... ljudi su sada dobijali dual core tablete kad su im crkli njihovi single core... kome ovo crkne kroz godinu dve, dobice quad u zamenu :D

u sustini, ako ti radi prvi dan radice jos x godina... ako dobijes neispravan onda se ganjas sa njima dok ti ne daju ispravan... :)

aaaaa!!!Al ste me zafrknuli sa ovim!Pošto nema ništa od onog naručenog GC...sad polako ulećem u dilemu.Da li da uzimam ovaj ed-ov ili Samsung GT 2 ili iPad 1 eventualno da se nategnem za 2-ku???Od prilike svi su u ceni od oko 200-240e osim iPad2-ke koja je skuplja koju desetinu evra...

galaxy tab 2 je najverovatnije najbolji izbor, ali... hmm... on kosta 38000 dinara + 10000 za tastaturu, gledao sam pre neki dan u samsung prodavnici, to je 48000 dinara, a ovde kod goclevera dobijas to za 25000. a isto je... skoro pa isto jak soc, mozda je u gocleveru cak i jaci (goclever = 2 x a9 1.6ghz, quad core mali 400 vs galaxy tab 2 = 2x a9 1ghz + power vr 540)

ja bih izmedju galaxy tab 2 i ovog goclevera izabrao goclever jer je tacno duplo jeftiniji... ipad2 je druga kategorija, verovatno je on i najbolji izbor, ali to je ios = :wc:

goclever je odlican za te pare, ali meni je zapao, los, probijala je svetlost iz uglova. Rekli su mi da se desavalo i drugim ljudima. Ali ostalo je ok.

heheh a ništa mi nisi pomogao...mislimo isto :D ajd videću šta mi upadne pre...

hahahaha ljuuuudi ja sam odusevljen :D sad sam probao epsxe emulator za soni keca, ubacio sam need for speed 3, prepoznao mi je gamepad, provozao sam jedan krug, radi savrseno!!! fps je zakucan na 50 :D ohohohohohohoho ala cu da se igram kad budem isao nekad van grada :D napunim 20gb igara i cao zdravoooooo

aaaaa!!!Al ste me zafrknuli sa ovim!Pošto nema ništa od onog naručenog GC...sad polako ulećem u dilemu.Da li da uzimam ovaj ed-ov ili Samsung GT 2 ili iPad 1 eventualno da se nategnem za 2-ku???Od prilike svi su u ceni od oko 200-240e osim iPad2-ke koja je skuplja koju desetinu evra...

Ipad 2 uzmi, ipak je to kvalitet. Ne sumnjam ja, ali goclever vs apple, mislim da ne treba ni porediti, a da ne pričamo o aplikacijama za tablet kojih na Androidu ima jako malo tj da su isključivo za tablet, dok na iOS-u ima mnogo mnogo više.

nzm, ja ios ne bi mogao da svarim... probao jednom, ne ide... :( drugo, govorimo vrv o polovnom uredjaju bez garancije, posto nov ipad2 kod nas mislim da nema ispod 50 soma. ovo dobijes za 25 soma sa tastaturom i 2g garancije... sve ima svoje, svako ima izbor :) ja sam izabrao i imam puno razloga zasto sam bas to izabrao.

Ja sam više tablet iOS, a telefon android... Čačkao iPad 4, pa ono je zlo.. Meni bi posao odradio i N7, pošto ja ne gledam da obavljam poslove preko tableta i zato ni ne mislim na tastaturu, meni je to glupost, dok eto ti si kupio sa tastaturom, good for you... :) Različiti smo svi.

ne razumes.... nije ovo tastatura kao kod asus transformersa, da je samo za njega... ovo je bt tastatura koja se moze koristiti sa bilo cime... mogucnosti su neogranicene...

kad imas tastaturu mozes da povezes tab sa tv- om jos bt misa nabavis i imas multimedia centar... mozes da igras online fps igre u god mode-u sa tastaturom i misem... zamisli samo sve njih sto igraju na ekranima i ne mogu ti nista.... kucanje mailova je neuporedivo na tastaturi i na ekranu, skype, bilo sta.... poenta je da sa tastaturom mozes sve... mozes, a ne moras... ako ti nekad zatreba koristices je, ako ti ne treba neces... fora je sto imas mogucnost, ako je nemas nemas ni mogucst.... sa ovim tabom imas sve mogucnosti, a nisi dodatno platio za to... samo ta bt tastatura kosta 5 soma a ti si je dobio za dz i nisi se cimao da je kupujes odvojeno, plus se onako lepo sklapa na tab, sve fino super, nije nakaradno i ne moras fakticki da nosis dve stvari, tastaturu i tab, vec samo jednu, tastaturu sklopljenu na tab...

trece... ipad4... srsly, mesas sad ovde uredjaj od soma evra?

šta znam ja sam imao ios pre koju godinu...ništa spektakularno.Sad razmišljam o tome jer ću tablet koristiti za internet,multimediju itd.Mada čituckam da N7 ima dobru podlogu za razmišljanje ali ga zeki ekran koji je mali...
iPad je uređaj..kupio sam i dobio to i to..i aj ćao...i to savršeno radi naspram Androida koji ima sve što nema ios ali nije posebno pravljen za tablet a i ima bug-ova koji se naravno potiru u allround utiscima :)

prvo sto treba da odlucis je da li hoces sedmicu ili desetku... ako ti je portabilnost najbitnija, tipa putujes po dva sata dnevno i hoces da igras igrice/ gledas filmove u prevozu onda sedmica bez razmisljanja... ako hoces da imas lep uredjaj za citanje digitalnog sadrzaja kuci ili na poslu, ili da imas na cemu da pogledas film, proveris mail kad negde putujes, onda desetka... ima best buy i za jednu i za drugu kategoriju, za 10" definitivno mislim da se najvise dobija sa ovim u cijoj smo temi, a za 7" ja bih iskreno uzeo onaj novi vivax, ima isti hardver (znam da je dobar) a smesno je jeftin...

pazi, sto se hardvera tice, ja jos nisam nasao igru koja ne radi na ovom... to je ogroman plus. ima dovoljno firepower za sve sigurno...

ios ne zelim da komentarisem ovde... verujem da je skroz kul os. nemam nista protiv njega... jednostavno not my cup of tea :( sa androidom imam strasnu slobodu, rade mi sve periferije preko usb-a, radi mi usb flash disk, sve out of the box, imam file manager, sve jednostavno radi... ios dok namestim da mi sve radi prodje moda, dzaba sav trud posle, presedne mi dok ga namestim, sve nesto moram da budzim, hakujem, cackam... android jednostavno radi :)

Poslednja izmena:
pazi,ja sad nemam pojima šta bih.Imam kombinacije da uzmem iPad2 16-32gb po ok ceni a imam mini i iPad 3 u nekoj kompenzaciji gde ne dajem ništa...Posle toga sledeći izbor mi je N7,transformer pa GC ako sve pukne.
A konkretno ja tablet koristim kod kuće za internet i sve te standardne stvari,putovanja itd,za igre mi je tu desktop i lap nezamenjiv.

zasto onda gledas sedmice i osmice? iskljuci to iz izbora... generalno ipad3 ti je najbolji, tu nema sumnje, posle toga transformers, pa goclever. e sad. goclever najvise pruza za ulozeni novac, pa transformers, pa ipad3. ti sam odluci :D

Nazad
Vrh Dno