Šta je novo?

Gmail recovery savet

A kazite mi ono kada se registrujete na neke stranice, forume i cuda direkt mailom, znaci ne ono da pravite nalog pomocu maila, komplet registracija vec ona opcija uloguj se pomocu gmaila...da li je to opasno ?
Pozeljno je koristiti alternativne email, za svaku stranicu, forum, ostala cuda, drugi i sa razlicitim siframa.

@Cortez kako mislis samo razmisljao?

Uklonio plugine sem unblockorigin, na oba maila stavio backup email i br telefona, odjavio se sa svim stranica sa ova 2 bitna emaila, ukljucio backup kodove i 2FA
E sad stvarno neko mora da se dobro namuci

Pogrešno sam se izrazio ili me uništava autocoreect, ali mene zanima koji bi uzeo a ne gdje (jer se može sa store).
Ima dosta vrsta 😀

Mi o vuku
How to Lose a Fortune with Just One Bad Click

Jesu ovo bili ciljani napadi, ali način na koji je preuzet Google nalog je univerzalan. Posebno kada se koristi Google Authenticator sinhronizovan sa Google nalogom. Mada u ovom prvom slučaju je najveća greška bila čuvanje slike sa ključem novčanika u Google Photos. Ali imajući u vidu šta ljudi fotografišu i ne razmišljaju gde to dalje ide, rekao bih da većina čini istu grešku. Možda ne čuvaju pola miliona dolara, ali neke vredne informacije svakako.

Ali i Google nosi deo krivice, pošto je omogućio lopovima da pošalju mejlove sa google.com domenom koristeći Google Forms

Vrh Dno