Šta je novo?

Gmail nalog

Adrian

Čuven
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
609
Evo ljudi uspeo sam da "uzmem" i ja gmail nalog
Stvarno ima 1000 mb prostora, ali jos uvek ima neke probleme sa slanjem vecih fajlova. Naprime probao sam da posaljem attachment velicine 20 mb i nije proslo, kaze server busy, pa sam probao velicine 3 mb a ni to nije proslo.
Poruka bez atachment je prosla.

Toliko, pozdrav.

Oni koji su jos na samom pocetku dobili naloge kao beta testeri, oni su dobili opciju da pozovu drugare da otvore naloge.
Ali je to malo naopako krenulo, pa su ljudi na ebayu poceli masovno da prodaju pozive (svaki tester je imao pravo na deset poziva). Prve cene naloga su bile oko 100 dolara, a evo ja sam sad kupio za 2 dolara.

Kupio sam ga u nadi da cu moci da registrujem neki dobar username prenego sto ga masa razgrabi kad bude gmail javno dostupan i u nadi da cu ja moci da pozovem deset prijatelja da otvori gmail nalog besplatno ali uzalud. Svi usernameovi su vec razgrabljeni a novi korisnici nemaju pravo da pozovu (invite) prijatelje da se besplatno prikljuce na gmail.
Procenjuje se da vec sada ima oko 2-3 miliona korisnika gmaila.

Jeeee Gmail...

Ljudi sto ste poludeli za time toliko? Sva nadanja za lepsu buducnost usmeriste prema besplatnom servisu? Koliko puta ste naisli na apsolutno besplatan a savrsen servis od neke velike kompanije? Kako da oni to plate bez reklama? 2-3 miliona korisnika x 1000MB = previse memorije koja ne donosi nikakav profit a servis jos nije ni krenuo. Ajde nadjite mi neku zdravu logiku u celoj ovoj prici? Jesam li ja jedini na ovom forumu koji webmail adresu daje samo tamo gde nanjusi spam a za realne kontakte koristi pop3 acc.? Jos dugo dugo ce se ovde slaviti free stuff, a? E pa internet nije vise tako prijatno iskustvo, SVE ali SVE se placa, na ovaj ili onaj nacin.

A ti Adrijane da si stavio jos dva dolara mogao si da uzmes ads free acc na bar hiljadu mesta. Ili si pomislio da ces to povratiti na e-bayu? :)

pa mozda nisi upoznat kako gmail radi. Oko toga se diglo dosta prasine, jer on skenira mailove i onda ti izbacuje reklame u skladu sa sadrzajem tvog emaila. To su oni add words, sto se pojavljuju sa strane. Inace ovde u americi nema regularnih pop3 accounta, to se sve placa, a posto mozes cesto da menjas providere ima tu raznih zezancija. Nego, brat ima online biznis, pa sam hteo jedan dobar nalog da mu uzmem ali izem li ga vec je bio zauzet tako da pusagija. Jer ovi su jako zeznuti, sad taj koji je zauzeo username, moze da salje poruke glupim amerima, da ih spamuje i svi ce misliti da je to u stvari biznis mog brata, pa mu nece posle bas ici najbolje. Ali sta je tu je, ako se desi, tuzice ga... ajde pozdrav

A jel postoji mogucnost da mi neko ko ima pristup registrujejedan mail ili tako neshto? Bilo shta?

Genghis Khan je napisao(la):
A jel postoji mogucnost da mi neko ko ima pristup registrujejedan mail ili tako neshto? Bilo shta?

ZoNi ce da nam obezbedi 10-ak naloga.... :S:

1) zarađuju pare reklamiranjem, ali reklame su daleko manje upadljive nego na Yahoo-u. Hotmail neću ni da pominjem, oni izgleda žive od spama ;)
2) lepo piše u pravilniku da je 10MB maksimalna veličina poruke sa svim atačmentima. Ne znam kako računaju, ako su poruke Base64 kodirane onda je u praksi maksimalna veličina 6 MB.
3) adrese su @gmail.com
4) "How do I invite others to join Gmail?

Because we're currently only offering Gmail as part of a preview release and limited test, we don't have details on when Gmail will be made more widely available.
As we make way for more accounts, we may periodically allow you to invite others to join Gmail. When we do so, you will see an invitation link in your inbox.

If you do not see the invitation link, that means that we are unable to provide you with additional invitations at this time. "

i 5) ti "ads free" nalozi od 2-3$ mogu da puknu koliko sutra, a Google će tu biti bar još 10 godina :)

Ako nekome ponestane ljudi koje želi da pozove, nek pozove mene :)

mikis je napisao(la):
Hotmail neću ni da pominjem, oni izgleda žive od spama ;)

Ovde ne mogu da se slozim sa tobom imam nalog na hotmail-u vec 3-4 godine (ne secam se vise) i primam jednu reklamu nedeljno od msn-a.... i to je to..

Drago mi je ako su u međuvremenu nešto promenili... Pre godinu-dve bilo je dovoljno da samo otvoriš nalog, NIGDE da ne koristiš tu mail adresu -- i već posle par dana inbox bi se počeo puniti spamom. Sad ću baš ponovo da probam da ga aktiviram.

Miskis, citaj (imam nalog na hotmail-u vec 3-4 godine (ne secam se vise) i primam jednu reklamu nedeljno od msn-a.... i to je to..)

Mozda je spam kod tebe bio cista koincidencija, ali po meni je hotmail izuzetno spor webmail, i da ima banera ima...

Poz. cheers

Mada..mail.ru daje BESKONACHAN prostor....a i FREE pop3 pristup...

Pa nije baš beskonačan prostor na mail.ru.... Koliko znam, prostor je 25MB!

Inače, fora kod Gmail-a jeste da na netu postoji php skripta koja omogućava da se Gmail koristi kao ftp, tačnije da potpuno transparentno od korisnika (a što je najžešće - transparentno i od admina!) radi upload i download fajlova, na tom prostoru od 1Gb. Dakle, jedan prilično veliki web-drive. Provereno, radi.

mikis je napisao(la):
Drago mi je ako su u međuvremenu nešto promenili... Pre godinu-dve bilo je dovoljno da samo otvoriš nalog, NIGDE da ne koristiš tu mail adresu -- i već posle par dana inbox bi se počeo puniti spamom. Sad ću baš ponovo da probam da ga aktiviram.

Moram da napomenem da sam ja na Hotmail-u stavio na exkluzive to jest da dobijam mailove samo od ljudi koje sam ja mail adrese ukucao a sve ostalo ide u junk mail pa se samo brise posle izvesnog vremena i kako sam to ukljucio progledao sam :)

violinista je napisao(la):
Pa nije baš beskonačan prostor na mail.ru.... Koliko znam, prostor je 25MB!

Shta mu ovo znachi:

Размер почтового ящика на Mail.Ru теперь неограничен!

Ma mail.ru je zakon... Još kada bi na yahoo.mail-u ponovo omogućili pop3... Ali nema šanse...

violinista je napisao(la):
Ma mail.ru je zakon... Još kada bi na yahoo.mail-u ponovo omogućili pop3... Ali nema šanse...

Još da mail.ru domen nije na dosta crnih lista, mojoj sreći ne bi bilo kraja ;)

Da potvrdim da GMAIL radi ultrafast...Nema fancy interface kao YAHOO, ali je zato veoma brz.

U medjuvremenu postah i ja clan Gmaila :) Hvala svima koji su bili voljni da me pozovu :)

Stvarno je super!
Zahvaljujuci dobrom choveku :cheers: i ja sam danas otvorio nalog ali na zalost username koji sam hteo je vec pokupljen :( Shta je tu je ali samo da se zna da kada je moje ime pokupljeno, onda je tu verovatno gooooooomila korisnika!
U svakom sluchaju, sve je super!

Genghis Khan je napisao(la):
Stvarno je super!
zalost username koji sam hteo je vec pokupljen :( Shta je tu je ali samo da s

A i mnogo je glupa fora da username mora da ima min 6 znakova :(

Evo da dam i ja svoje utiske o gmailu.
I ja sam ga juce registrovao (zahvaljujuci virtualu)
Zasada je brzina nevidjena radi kao da je ulokalu.
A i moja jedina zamerka je sto user mora da bude 6 i vise slova.

A kako da se i ja registrujem, ima jos dobrih ljudi? :) :)

Joker je napisao(la):
A kako da se i ja registrujem, ima jos dobrih ljudi? :) :)

Invajtovao bih te, ali nemam tu opciju....

Poslednja izmena:
Ajd' ako ima neko "tu" opciju neka invite-uje i mene ...

Poz.

Ima li neko ko bi me Invitovao??

Poslednja izmena:
Septimus je napisao(la):
Invajtovao bih te, ali nemam tu opciju....
Ok, hvala u svakom slucaju. Nadam se da ce se javiti i neko ko ima tu opciju.

ivo.r je napisao(la):
A i mnogo je glupa fora da username mora da ima min 6 znakova :(

zbog spama....

c/p:

"Studies have shown that short usernames at popular domains receive significantly more spam due to automatic address generation. Gmail's requirement that all usernames be at least six characters in length is meant to keep spam out of your inbox."

Nazad
Vrh Dno