Šta je novo?

Gmail Login Wizard

wiz011

Guest
Učlanjen(a)
18.12.2004
Poena
440
Smučilo mi se već... Ovaj program za passworde, onaj program za passworde... Ovaj oće u ovome, onaj neće u onome, ovaj popunjava, ali ne zna da pozove URL, ondaj drugi zna URL al' ne zna da popuni...

Onda sam se setio svoje stare web strane koja je imala obrasce za logovanje na apsolutno sve e-mail servise koje sam koristio (Yahoo, Mail.com, CJB.net...). Začudo, sve i dalje radi, ali je trebalo dodati sad tome i u međuvremenu pristigli Gmail (što me je prilično namučilo jutros, BTW).

Kad je, najzad, proradio i Gmail palo mi je na pamet da samo taj deo upakujem u baš mali CHM i da uživam u logovanju na Gmail jednim klikom. I, zaista, sve radi - osim jedne stvari. Otvara mi Gmail u IE umesto u default browseru.

Siguran sam da ovo nekako može da se sredi, verovatno nekim čačkanjem u Registry-ju, ili možda nekim JavaScriptom.

Dakle, nikakva specijalna tehnika nije primenjena, običan HTML formular, submit, target="_blank" (u protivnom bi otvaralo u samom CHM-u) i spakovano u HTML Help.

Pade mi sad na pamet da logovanje na Gmail ide preko https, a za to je uvek IE postavljen kao default, biće da je u tome stvar, nemam sad vremena da proverim.

Kako čudo izgleda možete videti na slici. :D

Prilozi

• gmail.gif
    gmail.gif
    2.9 KB · Pregleda: 84
Poslednja izmena:
I ovo si pisao za nas ili za sebe?
Ako si za nas, mogao bi to i podeliti sa nama. Kao na primer formu, kod ili sta vec imas.

wiz011 je napisao(la):
Smučilo mi se već... Ovaj program za passworde, onaj program za passworde... Ovaj oće u ovome, onaj neće u onome, ovaj popunjava, ali ne zna da pozove URL, ondaj drugi zna URL al' ne zna da popuni...
izgleda da ti je još preostalo da probaš roboform koji radi ono što tebi treba...

izgleda da ti je još preostalo da probaš roboform koji radi ono što tebi treba...
Nikad mi se nije sviđao Roboform. Probao ga X puta i onda sam napravio tu svoju Web stranu. Ona ima neke opcije koje su zgodnije od Roboforma. Npr, izaberem user i pass a onda odaberem da li hoću da se logujem na Yahoo Mail ili Briefcase ili Geocities ili neki drugi Yahoo servis (sad za Gmail to još nisam napravio, ali hoću ako nastavim ovim putem). Dakle, nije samo cilj da se zapamte passwordi, nego da se jednim klikom i logujem baš na onaj servis na koji hoću da se logujem.

Ako si za nas, mogao bi to i podeliti sa nama. Kao na primer formu, kod ili sta vec imas.
Nema nikakvog tajanstvenog koda u formi, jedini problem je bio naći "form action" jer se nigde eksplicitno ne navodi na Gmail strani za logovanje, ostalo je bukvalno prepisano sa te strane.

Uostalom evo:

<FORM action="https://www.google.com/accounts/ServiceLoginAuth" id="gaia_loginform" method="post" target="_blank">
<INPUT type=hidden value=https://mail.google.com/mail/? name=continue>
<INPUT type=hidden value=mail name=service>
<INPUT type=hidden value=false name=rm>
<INPUT type=hidden value=m_blanco name=ltmpl>
<select id=Email name=Email>
<option selected>Izaberite Gmail adresu</option>
<option value="[email protected]">[email protected]</option>
<option value="[email protected]">[email protected]</option>
...
<input type=hidden name=Passwd id=Passwd value="password">
<INPUT type=submit value="Sign in" name=null>
</FORM>

Nego, zar niko nema ideju kako rešiti problem sa default browserom?

Poslednja izmena:
inace, ja koristim RoboForm i skroz sam zadovoljan :)
Ja sam sad instalirao RoboForm2Go, portable verziju. Nisam gledao na šta klikćem pa mi je ubacio autostart, promenio ikonicu i ime backup particije, pošto misli da je to neka disketa (tako sam mu rekao :d ). Mislim da će se srediti posle restarta (izbacio sam autorun.inf).

Ne znam zašto piše na SnapFiles da pamti samo 10 passworda, za portable verziju nema nikakvih ograničenja.

free verzija ima ograničenje od 10 passworda.
robororm možeš iskoristiti da browser ode na neku proizvoljnu lokaciju i automatski se uloguje.

Nazad
Vrh Dno