Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Cek zar na globaltelu nije bila automatska dopuna za paket. Mislim da se skine sa kartice kredit da bi se mogao paket obnoviti. Tu bi moglo doći do zabune oko dopune i vazenja iste naspram paketa?

Sje*ali su silnim azuriranjima automatsku obnovu, u mom slucaju, za stari Feepaid sa popustom. Em ne radi obnova, ne desava se apsolutno nista, nikakav sms - nista, em je trajanje paketa - 30 sati!!!🤯😡🤬

Prilozi

• IMG_0895.jpeg
    IMG_0895.jpeg
    59 KB · Pregleda: 136
Sje*ali su silnim azuriranjima automatsku obnovu, u mom slucaju, za stari Feepaid sa popustom. Em ne radi obnova, ne desava se apsolutno nista, nikakav sms - nista, em je trajanje paketa - 30 sati!!!🤯😡🤬
Možda je neki problem jer ti paketi više ne postoje. Vidi sa podrškom. Kod mene sve radi kako treba.
Inače aplikacija je čisto reda radi da je imaju. Ko se seća stare, to je bila aplikacija.

Poz!
Upravo morao da ručno obnovim paket, jer mi danas uopšte paket nije bio obnovljen.
Zbogom promo net.
Aktivirao bonus 40 gb preko moj nalog.

Lepo je pisalo:
• Korisnici Freepaid kampanje 1 TB koji imaju aktiviranu automatsku obnovu zadržavaju benefite iz te kampanje sve dok je automatska obnova aktivna, odnosno dok ne završe ciklus obnavljanja (6, 12 ili 24 meseca). Kada automatska obnova prestane ili ciklus bude završen, korisnicima će biti dostupni samo tarifni dodaci iz nove kampanje. Istovremeno, sav prikupljeni saobraćaj iz prethodne „Freepaid 1TB" kampanje briše se, a prethodni benefiti prestaju da važe, tako da to je to da ne bude zabune.
Imao sam 430 gb promo net.

Evo jos jedan dokaz o onome o cemu sam pricao da su se na starim freepaid paketima pored sadrzaja sabirali i dani,a ovde samo ja i jos jedan korisnik to potvrdili dok su drugi spominjali bag sto je notorna glupost. Sad samo jos da vidim da mi novac vrate na racun,ali ne kao kredit i da mi drze toliki novac zarobljen.

Prilozi

• 17 04 2026 001.jpg
    17 04 2026 001.jpg
    92.8 KB · Pregleda: 87
Sudeći po tekstu, vratiće baš kao kredit.
Ali, javi ako vrate na račun, obzirom da si ti svojevoljno kupovinu obavio.

Glupost ili ne, ne vidim da piše da je to normalna upotreba paketa (to da se dodaju u neograničenom broju unapred), ali nije ni bitno toliko. Jer, pored vas nekolicine, ostali ne koriste usluge na taj način.
A obzirom da će refundirati kao kredit, a ne kao paket.. liči mi da vaš način i nije baš Globaltel praksa.

Svakako, imaćeš sada nekoliko hiljada dinara kredita i vodi računa da se dopunjuje najkasnije svakih 90 dana, kako je bi došao u istu situaciju.

I ne drže oni tebi novac zarobljen.
Sâm si novac uplatio unapred i vremenom ćeš ga svakako potrošiti na pakete.

Poslednja izmena:
Sudeći po tekstu, vratiće baš kao kredit.

Glupost ili ne, ne vidim da piše da je to normalna upotreba paketa (to da se dodaju u neograničenom broju unapred), ali nije ni bitno toliko. Jer, pored vas nekolicine, većina ne koristi usluge na taj način.
A obzirom da će refundirati kao kredit.. liči mi da nije baš praksa.

Svakako, imaćeš sada nekoliko hiljada dinara kredita i vodi računa da se dopunjuje najkasnije svakih 90 dana, kako je bi došao u istu situaciju.
Znam kako cu sada,ali te pare po njihovom ce mi vaziti 90 dana sto nece moci. Trazicu da mi vrate novac jer kad su mogli da poniste predhodne uslove onda treba i da vrate pare,a ne da ih zadrzavaju kod sebe. Pitacu ljude koji se u to razumeju pa cu videti sta i kako. Prvo su se pravili blesavi da uopste vrate novac a sad jos da mi to vrate kao kredit koji vazi 90 dana,e to cemo videti. Trazicu da mi vrate novac pa cu ja uplacivati po novim pravilima. Ovo je njihov odgovor posle poslatog mejla gde sam se konsultovao sa pravnikom iz te materije pa cemo videti i na ovo sta ce odgovoriti.

Probaj, vidi, ne znam.

Ako negde u ugovoru stoji da se uplaćen novac ne vraća, ili da se ne vraća pod tim i tim uslovima.. to je onda jasna situacija.

Kažem, ti ćeš taj novac svakako potrošiti vremenom.
A obzirom da si svojim logikom dodao/kupio x paketa unapred i bio spreman da taj novac uložiš u narednih x meseci upotrebe.. ne vidim čemu sada frka.

Na 90 dana dopunjuj minimalnim iznosom od 200 dinara i važenje kredita će se produžiti za naredni period.

Tokom vremena, potrošiće se.

Ili.. ako ugovor ostavlja mogućnost vraćanja novca na račun - ok.
Gledaj samo da ne praviš sebi nepotreban trošak. Jer, sada kako je - ni dinar nisi na gubitku trenutno.

A obzirom da si svojim logikom dodao/kupio x paketa unapred i bio spreman da taj novac uložiš u narednih x meseci upotrebe.. ne vidim čemu sada frka.
Nije moja logika vec je to tako funkcionisalo. Frke nema,ali necu da mi toliki novac bude zarobljen sada kada su promenili pravila. Rekoh vec imam na jednom broju,a postavio sam printskrin,do kada mi vazi paket i to mi je ok,ali na ovom drugom je druga situacija tako da kada menjaju onda mora da bude i u moju korist nesto,a ne samo u njihovu.

Meni se mimo svih pravila umesto u 16, obnovio u pola 1 ujutru narednog dana, bez ikakve poruke, a poruka je stigla tek ujutru u 10. Def. su nesto cackali. Sta su tebi rekli?
Meni su rekli da se od sad obnavlja u ponoć.
To je što se toga tiče.
Juče obnovio ručno i aktivirao bonus 40 gb, mada mi ne treba al ajd.
Videćemo 16 maja kad će mi se obnoviti.

Ништа мени ту није јасно!
Коначно пренео број и добио 10 гига и нешто минута на 15 дана, за неки дан ћу пробати да узмем 6 месеци Мега план, као опцију #2 ако понуде 6м за џ и 18м 50% у А1, последња опција Глобалтел .

Nije moja logika vec je to tako funkcionisalo.
Ok.
Nije mi namera da zalazim duboko u tvoju situaciju, rešićete vi to (Globaltel i ti),
više je moja znatiželja, a i tebi da olakšam..

Čitam sada za Freepaid.
Neograničeni minuti/SMS, net je određen broj GB.
Paket važi 30 dana i može se automatski obnoviti.
Ako u toku tih mesec dana zatreba još neta, imaju mogućnost dodavanja jednokratnog neta.

Znači, neograničeni razgovori i ne vidim potrebu da se kao kod Uzbudljivi prepaid javi potreba dodavanja nekoliko paketa u toku meseca kada minuti zafale.
Čak ni u slučaju da zafali neta, jer imaju posebno dodatke.

Zašto si onda dodavao x paketa u toku meseca?

Nigde ne piše tipa: dodaj neograničen broj Freepaid paketa po svojoj volji unapred.

Zato ovde i mislimo da je ili propust ili bug to što ti je sistem uopšte i dozvolio da to možeš uraditi.

I ok.. iz tog razloga, možda i možeš tražiti neku vrstu satisfakcije, jer i jeste da izgleda kao njihova greška.

Mada, opet.. čak i da je njihov propust, ti nisi naišao na problem sa paketima, već si svojom odgovornošću izašao van granica važenja kredita.
Tako da.. ako se oni toga drže, ti osnova nemaš.

Ali.. kako misliš.
Vidi to tamo sa njima.
Sa njima ćeš se najlakše dogovoriti. Znaju oni kakva su njihova pravila i mogućnosti.

Ja da sam na tvom mestu, bio bih zadovoljan i time što su ti novac kroz kredit vratili, jer si ga svojom krivicom prvobitno izgubio.

Srećno..

Mada, opet.. čak i da je njihov propust, ti nisi naišao na problem sa paketima, već si svojom odgovornošću izašao van granica važenja kredita.
Tako da.. ako se oni toga drže, ti osnova nemaš.
Taj kredit su mi vratili.
Nisam ja izasao van bilo cega.
Ti izgleda bas nista ne razumes...

^ Plus kaže "neću da mi novac bude zarobljen", a on sam gruvao beskonačno puta bez razloga, ne znam koja je logika u pitanju...
To sto neki od vas ne razumeju to je vas problem i inatite se jer ste sujetni. Pokusali su da mi uzmu novac koji su redovno uzimali,a sada kada su odjednom izmenili pravila pokusali su da se naprave blesavi i da to ne vrate. Pa ako je tako,zasto onda vracaju?! Zelim vam slicnu situaciju pa cu vas videti koju cete pesmu pevati tada.

• Funny
Reagovanja: dlz
Opet kažem - moja znatiželja.
Stvarno me interesuje kako sistem funkcioniše, iako nemam nameru koristiti drugačije od onoga kako sam do sada.

Moguće da ne razumem.

Znači, pitanje: da li si ti dopunjivao (uplaćivao) kredit redovno? Najkasnije 90 dana od poslednje dopune..

I ne paket. Ne Freepaid i ne bilo šta drugo što se dodaje u delu paketa.

Nego kredit. Na trafici ili online platnom karticom.
Tamo gde je taster DOPUNI, ne DODAJ.

Jesi li?

PS
I iz njihovog odgovora, vidi se da ti nisu vratili "taj kredit", kako kažeš.
Vidi se da su ti vrednost paketa vratili kao kredit.
To su dve različite stvari.

Poslednja izmena:
To je upravo ta poenta. Ne mogu da odvajaju kredit od paketa, ako je paket aktivan i obnovljen tj. uplacen pa cak i sa kartice. Svakom redovnom obnovom paketa, trebalo bi da se produzava i trajanje kredita. Narocito, ako je iznos obnove skinut sa kartice veci od postojeceg iznosa kredita. Napominjem, rec je o logici i tumacenju. Suvisno je govoriti da svi razlikujemo kredit i paket…
Mislim da je ovde lepo objašnjeno za kredit i aktiviran paket i da nebi trebalo tumačiti kako kome odgovara.: https://www.globaltel.rs/globaltel-prepaid-sim
  • Uplaćeni kredit važi 3 meseca. Ukoliko ne uplatiš u tom roku novi iznos, preostali iznos kredita će biti poništen. Ako u tom trenutku imaš aktivan paket, možeš ga i dalje koristiti, ali ne možeš aktivirati novi.
Znači da se, nakon 90 dana, kredit briše bez obzira što imate aktivan paket aktiviran možda i 1 dan ranije.

Ja samo ne znam, jer nisam ni koristio tako - šta se dešava sa trajanjem kredita, kada se paket doda plaćanjem putem platne kartice?

Vidim da kada dodajem paket, imam izbor hoću li platiti kreditom ili karticom.

Da li u drugom slučaju utiče ili ne na trajanje kredita?
Da li neko dodaje pakete na ovaj način?

Ja samo ne znam, jer nisam ni koristio tako - šta se dešava sa trajanjem kredita, kada se paket doda plaćanjem putem platne kartice?

Vidim da kada dodajem paket, imam izbor hoću li platiti kreditom ili karticom.

Da li u drugom slučaju utiče ili ne na trajanje kredita?
Da li neko dodaje pakete na ovaj način?
Ubiste temo sa kreditom
Ja godinama na nekoliko brojeva placam karticom ,i nikad me nisu zeznuli niti razmisljam
1000038220.jpg

Nazad
Vrh Dno