Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Meni treba 10-15 swkundi da se uspostavi veza. Ukljucen VoLTE,nisam probao iskljuciti.

Kvalitet poziva: jel susti, jel se prekida, jel se dobro cuju sagovornici (ako je volte iskljucen)? Da li radi net i pozivi onda - lte?
Da li stizu notifikacije od Intesa Banke?
Da li stizu pozivi od iphone korisnika bilo kojih drugih mreza u srbiji? (mts,yetel,a1)
Ako hocu da dodam na karticu da imam neki novac pored freepaida koga bih obnavljao mesecno npr za parking, da li moze da se uplati neka proizvoljna suma tipa 200 din ili mora minimalno 500 din za online a u trafici koliko god hocu (moj kisok), ako sam dobro razumeo?

Ako je sve to isto tako i na A1 Megaplanu pre cu ici na Globaltel, tako da da, siguran sam 🙂)

Kvalitet poziva: jel susti, jel se prekida, jel se dobro cuju sagovornici (ako je volte iskljucen)? Da li radi net i pozivi onda - lte?
Da li stizu notifikacije od Intesa Banke?
Da li stizu pozivi od iphone korisnika bilo kojih drugih mreza u srbiji? (mts,yetel,a1)
Ako hocu da dodam na karticu da imam neki novac pored freepaida koga bih obnavljao mesecno npr za parking, da li moze da se uplati neka proizvoljna suma tipa 200 din ili mora minimalno 500 din za online a u trafici koliko god hocu (moj kisok), ako sam dobro razumeo?
Ja nemam tako loše iskustvo sa Globaltelom kao kolega @Miki919, u kući imamo 3 broja na Globaltelu (svi su preneseni iz drugih mreža). Od svih stvari koje si naveo iznad, upitan je jedino VoLTE, jer njega nikako da srede da radi kako treba (ali kada je isključen, pozivi najnormalnije funkcionišu). Poruke od Intese stižu bez ikakvih problema nakon što ih obavestiš da si promenio operatera. Dodavanje kredita funkcioniše kao što si opisao, preko aplikacije fiksni iznosi (najmanje 500 RSD), a na trafici po želji. Tu je naravno i pogodnost razmene kredita između brojeva na Globaltelu, tj. nema razloga da uplaćuješ kredit da bi produžio važenje, samo razmeniš 50 RSD sa drugim Globaltel brojem i trajanje se produžava za 3 meseca. Verifikacioni kodovi od Apple-a takođe ne stižu, ako ti je to potrebno, to im je nerešiv problem 🙂 Ja sam to rešio tako što sam sve Apple naloge prebacio na drugi broj.

Ja sam Apple rešio tako što me pozovu i izdiktira automat kod

Radi net, ali nije LTE, vec npr. H+ (3G), u toku poziva.

E kakva je situacija kod globaltela. Na A1 ocigledno ne radi jer nemaju 3G. Kod mtsa na prepaidu takođe ne radi jer prebacuju na 2G direktno. Jel u globaltelu ide na 3G ili ko u mtsu na 2G?

volte, nema volte=3g ili 2g poziv i shodno tome net te generacije hspa+ ili g kako god

Meni na Oneplus 13 radi VoLTE na Globaltetu. Međutim danas tokom razgovora sa kolegom odjednom se vise nisam čuo po njegovoj reakciji. Probali smo opet i prvih par sekundi se čujem posle toga nestajem. Mrežu sam namestio na 4g. Da li bi situacija bila bolja da sam stavio na 5g ili je ta problematika sa VoLTEom prisutna bez obzira na 4g 5g odabir?
Večeras sam pokušao ponovo sa bratom sa dva različita MTS broja i volte i pozivi su bili skroz ok i na 4g i na 5g. E sad da li je to "ispadanje" iz poziva danas bilo zbog toga što je bilo u podne, pa je gušći saobracaj ili možda ima veze što me je neko zvao sa drugog broja da nije MTS (pa se ne koristi ista telekomova mreža)?

Ma radi (verovatno) na svakom telefonu (i ako ne radi, ima onaj USSD kod da se aktivira rucno, ja ga tako npr. i deaktivirao), fora je sto ne radi kako treba, ne radi pouzdano.
Zato ga mnogi od nas i gase (dok ga nekad ne srede kako treba, ako ga uopste srede).

Pozdrav ljudi,
ukoliko sam dobro sve razumeo, prenosom broja u Globaltel mrežu se ostvaruje dodatak od 200gb koga jedino mogu da dobijem ako uzmem jedan od freepaid paketa na početku.
Mene zanima ako u drugom mesecu, posle npr freepaid easy (999. din) paketa aktiviram Uzbudljivu kombinaciju 30. Da li se u tom drugom mesecu prenose svi gigabajti dakle i 35gb (Iz Freepaida)+200gb (bonus) + 5gb iz tog dodatka Uzbudljiva kombinacija i 50 minuta? Ili se samo prenosi bonus 200gb+5gb iz dodatka? Ujedno me zanima šta se dešava i sa Roming internetom od 1gb i 2.8gb zapadni balakn jel se i on prenosi putem tog dodatka ili njega vraćam u funkciju samo ako aktiviram freepaid paket? Hvala

1773692636049.png
oni su na ovoj akciji vec poduze vreme, uzmes paket i dobijas 180gb na 6 meseci 500gb na 12 meseci i 1tb na 2 godine msm

Pozdrav, presao sam na Xiaomi telefon, i sada sam nedostupan, da li je neko imao slican problem? Imam signal, net radi, ali kada me neko pozove dobije info da sam nedostupan.
Volte ugasen.

Jesi ,posle gasenja VoLTE, restartovao telefon? Kod njih to treba da se “zapati”

jesam, ali i dalje isto, tacnije kad izadjem napolje radi, a kad udjem u zgradu onda nece, iako je signal pun

Pun ti je 4g/5g signal ali posto si iskljucio VoLTE, pogledaj kakav ti je 2g/3g signal

Svakako nije na dva signala istovremeno, ali stvarno izgleda da je taj prebačaj problem. Da bi se obavio razgovor bez VoLTE-a, telefon mora da spadne na neku nižu generaciju, što se čini da ovde ne uspeva. Mogao bi recimo da se instalira NetMonster ili nešto slično, pa da se tu isprati šta se (i da li išta) dešava tokom pokušaja uspostavljanja poziva. Tu mogu da se vide i detaljnije specifikacije signala, ne samo koliko je "pun", tako da je i u tom kontekstu korisno proveriti kakva je situacija.

Nazad
Vrh Dno