Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Kod putovanja treba obratiti pažnju na https://www.globaltel.rs/Spisak zemalja i operatora u romingu.pdf?v=4.0.0.

Mnoge zemlje nisu pokrivene, igrom slučaja čak 4 u koje sam boravio poslednje 2 godine (na A1), a u svim koje su pokrivene, roming je moguć samo sa jednim operaterom u svakoj zemlji. Dakle, u zemljama koje nisu pokrivene ne postoji nikakva mogućnost rominga, što znači da recimo ne možete plaćati karticom online sa 3D secure kodom koji stiže sms porukom, odnosno možete samo karticama banaka koje su do sad primenile mToken kod kroz aplikaciju umesto sms poruka.
Trebalo bi da radi svuda gde i mts

Razgovor preko 4G mreže, HD kvalitet zvuka, zvoni odmah bez čekanja, radi ti interent u pozadini. Zo na Globatelu ne radi?
Ako nema onda pozivi idu preko 2G jer 3G gase, a to je tuga vraćati se na 2G.

Ovi iz Globaltela baš ekspeditivni. Podneo sam zahtev za prelazak u utorak u 15h, danas mi stigla pošiljka. Mislio sam da ću se načekati.

Da li vam stižu kodovi od apple-a? Meni već neko vreme neće da stignu, a kada izaberem opciju da me pozovu ne stiže poziv.
Ne mogu da se ulogujem u nalog

Da li vam stižu kodovi od apple-a? Meni već neko vreme neće da stignu, a kada izaberem opciju da me pozovu ne stiže poziv.
Nažalost, Apple kodovi mi nikada nisu stizali na Globaltel. Probao sam sve živo kada sam preneo broj, ali bez uspeha. Na kraju sam sve Apple naloge prebacio na drugi broj, koji nije u Globaltelu, i na njega stižu kodovi bez ikakvih problema.
Koliko dugo se čeka prenos broja od dana potpisivanja Zahteva?
Ja sam skoro jedan broj prenosio, mislim da je u petak potpisano, a u narednu sredu ujutru je nestao signal na staroj kartici i prenos je kompletiran (u međuvremenu su iz A1 prvo poslali poruku, a zatim i zvali da bi pokušali da zadrže).

Predlozio bih migraciju u Globatel iphone korisniku. Ima li neko da je uspeo da prima Apple kodove?
Da li je neko kontaktirao Globatel podrsku u vezi ovoga?

Nažalost, Apple kodovi mi nikada nisu stizali na Globaltel. Probao sam sve živo kada sam preneo broj, ali bez uspeha. Na kraju sam sve Apple naloge prebacio na drugi broj, koji nije u Globaltelu, i na njega stižu kodovi bez ikakvih problema.

Koji je broj sms centra za slanje poruka preko globaltel-a?

Iz nekog cudnog razloga automatski nije podeseno.

Prijem poruka mi radi nesmetano, jedino sto ne mogu da saljem. 😉

U praksi, pozivi i poruke od Apple jako retko stižu.

To je malo do Globaltela, a malo i do posrednika koji Appleu prodaje saobraćaj.

Za Apple je neozbiljno to sto ga nije briga za kvalitet rute. Oni imaju statistiku neuspesnih isporuka.

Doduse, ako imaju ludog posrednika, on mozda i lazira delivery report, a da Apple prepisuje neuspele pokusaje hakerima.

Odobren mi je zahtev za prelazak iz A1 u Globaltel. Zanima me da li se prenos broja vrši u nedelju ujutru ili treba da sačekam ponedeljak?

Da li je bolji ovaj paket u A1 od Globatel paketa?

3546.jpg
U odnosu na ovaj:

3593.jpg

Poslednja izmena:
@bojilica Napomena samo za one koji ranije nisu koristili Globaltel: Ako želite da održavate samo internet uplatom 340 din. imajte u vidu da se online može platiti tačan iznos, ali tada se ne produžava rok važenja kredita. Ako želite da produžite važenje kredita online možete platiti samo 500, 1000 ili više dinara. Ne postoji opcija unosa željenog iznosa dopune kod Globaltela, kao što postoji kod A1, MTS,...Meni je neprijatno iznenađenje to što u 2026. godini treba da idem na kiosk da bih uplatila Globaltel kredit u željenom iznosu.
Ovo mi je bitna informacija samo nisam skontao skroz. Prebacio bi sekundarni broj na onaj minimum od 335din. Ne mogu uplatiti taj iznos online,ro je ok. Da li mogu uplatiti 1000 pa ce oni skidati to 3 meseca? Ima jos nesto sto nisam shvatio?

@lanset ako kupiš novi broj ili preneseš iz druge mreže pa uplatiš Freepaid, imaš pravo da tražiš od call centra da ti dodele poklon dodatak od 200GB koga bi mogao da prenosiš i uz 5GB za 340 dinara, odnosno bilo koji drugi dodatak koji pored interneta ima uključene jedinice (min/sms).
U A1 važi promocija za prenos 6 meseci besplatnog Mega plana.
@Bonafides verovatno si već od jutros posle 6 uključen u Globaltel, s tim što je postojala pauza između gašenja signala u A1 koja je nastupila oko 2 do 4h.

Da, uzimaće iz kredita ako ima, i štiklirano je automatsko obnavljanje. Ako nema šalju upozorenje par dana ranije. A kredit može da se doplati karticom.
Ako bi da sakupljaš i minute, onda su ovo kombinacije...
Kombinacije.png

Poslednja izmena:
Samo ne moze tacan iznos? Tih famoznih 335?

Ma ne treba nego nisam razumeo onu devojku,ne znam sta je htela reci. Ne interesuje me kako i koliko,bitno da mogu online platiti pa da li cu platiti da imam za godinu ili 3 meseca,nije bitno.

Nazad
Vrh Dno