Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Dešava mi se da nekoga hoću da pozovem i nisam u mogućnosti, telefon ćuti kao da nisam ni pokušao poziv, restartujem mrežu i pozivi prorade.

kako omoguciti hotspot sa esim karticom? opcija je siva

APN je instaliran

probao sam da obrisem sve iz podesavanja i unesem samo globaltel kao username, ne radi.

Poslednja izmena:
Polovinom Januara mi ističe promocija godinu dana 30GB + 1000min/sms što dobijam svaki mesec zato što sam ostao u Globaltel mreži. Nakupilo se tu solidno 280GB, cenim da će preći preko 330GB i neograničeni minuti, jer skoro da i nikako ne koristim taj broj.
Zna li neko da li će ona kombinacija od 300 i kusur dinara nastaviti da prebacuje ovo akumulirano?

Zna li neko da li će ona kombinacija od 300 i kusur dinara nastaviti da prebacuje ovo akumulirano?
Ako misliš na "Uzbudljiva konekcija" prebacivaće ti akumulirane GB, ali ne i minute jer ih u tom paketu nema.

335 dinara - 1GB i 50min/sms trajanje 30 dana
Da, uzbudljiva kombinacija će sabrati nagomilane Gb i minute. Inače, stvarno stanje minuta je moguće proveriti isključivo pozivom ka kol centru. Aplikacija ne prikazuje stanje više od 2000 minuta. Ovo je bila baš sjajna ponuda za ostanak u mreži 30 gb+1000 minuta. Uspeću zbog free Mega plana da nagomilam 12000 minuta i preko 700 gb.

Razmišljam da tražim opet prenos u A1 kada istekne promocija.
Klincima kada sam prebacivao dva broja u A1 i prebacivao vlasništvo na suprugu jer je dobila možda najbolju ponudu za ostanak u mreži i još dodatni popust ako dovede nekoga da predje u A1 Globaltel je bio ponudio 6 meseci besplatno ovaj isti plan koji sada imamo.

Ja imam istu tu promociju na dva broja, negde u januaru ističe, sigurno ću za oba broja da podnesem zahtev za prelazak, videću šta bude najprimamljivije u tom trenutku, ako stvarno ponude još meseci ovog sadašnjeg paketa, to će biti izvanredno. Ako ne, ostanem na toj kombinaciji 1 GB + 50 min, svakako sam za godinu dana sakupio gomilu GB/min :)

Ova promocija sto imaju do 30.11.jel se odnosi na ove dodatne gb ili ?Nisam pratio ranije globaltel pa ne znam koje su im osnovne ponude.A meni istice ugovor sa yetelom 4.12. pa ne mogu pre toga da prebacim broj ..

Datum isteka promocije se krajem meseca produži za još 30 dana, pa mislim da si miran, nema razloga da ne produže i krajem ovog meseca.

Kako saznati kad istice ovaj promo od godinu dana?Zvanjem call centra ili?

Pitanje za sta se opredeliti: Globaltel FreePaid Easy /Smart ili mt:s Sve Cool ???
Izuzmimo dodatke koje daje Globaltel, samo sirova tarifa.
Nesto me cacka ovaj Sve Cool a i cena je Cool= 950din. Nude 800min prema svima, uspostava 0din i 10GB net-a. Ja potrosim otprilike oko 700min mesecno sada u Yettel-u a i NET mi je sasvim dovoljan. .

To što si naveo za Sve Cool je inicijalni saobraćaj, odnosno dobrodošlica. Kupuješ, dakle, novu karticu za 950 dinara i imaš 30 dana fore od aktivacije da iskoristiš to što se nudi. Nakon toga su ti dostupni samo redovni dodaci, poput Plana 100 ili 200. Yettel ima foru da kao promotivno već unedogled dozvoljava produženje pripejd tarifa, verovatno si zbog toga i pomislio da svugde može, ali mislim da to u MTS-u ne može. Osim toga, ako bi prebacio broj iz Yettela, mislim da ne bi ni mogao da odabereš Sve Cool, mada bi imalo smisla da pokušaš to da izvedeš uz možda neku doplatu prilikom zahteva za prenos. Kompletnosti radi, da pomenem da A1 ni ne daje izbor, svi dobijaju strogo jedan Mega plan kao dobrodošlicu. Kad se sve sabere, najbolji si sa Globaltelom, ako ti već Yettel ne nudi svoju specijalnu postpejd tarifu Go Extra+, gde za 899 dinara mesečno (uz elektronski račun tokom ugovorne obaveze, a puna cena je 1299) dobijaš neograničene minute i poruke i 30 GB interneta koji se prenosi.

Pitanje za sta se opredeliti: Globaltel FreePaid Easy /Smart ili mt:s Sve Cool ???
Izuzmimo dodatke koje daje Globaltel, samo sirova tarifa.
Nesto me cacka ovaj Sve Cool a i cena je Cool= 950din. Nude 800min prema svima, uspostava 0din i 10GB net-a. Ja potrosim otprilike oko 700min mesecno sada u Yettel-u a i NET mi je sasvim dovoljan. .
Za šta se opredeliti? Ja da sam na Vašem mestu, ako bih samo i samo trenutno ( ili par meseci ) koristio usluge PREPAID ( dopune ) podneo bih zahtev za prenos broja u A1 SRB mrežu na dopunu i koristio bih MegaPlan tarifu besplatno 6 meseci ( posle toga je 1000 dinara mesečno ili ćete odlučiti da se vratite na pretplatu ( postpaid ) neke druge mreže ili da postanete postpaid ( pretplata ) trenutne mreže gde se telefonski broj preneli.

Mega plan mu nema dovoljno minuta, a dodatni su preskupi. Mogao bi, doduše, da analizira svoje odlazne pozive i utvrdi koliko razgovara sa kojom mrežom. Možda bi se ispostavilo da mu je, od navedenih 700 minuta koje troši mesečno, preko 200 ka A1, odnosno ispod 500 ka drugim mrežama (ugrubo rečeno, jer je potrebno ubaciti i razmenjene poruke u računicu, tj. taj prag od 500), u kom slučaju mu odgovara. Ta je varijanta, ipak, upitne sigurnosti, tako da mu je ja nisam predložio, iako mi je još sinoć pala na pamet. Ali možda i jeste dobitna kombinacija, samo on zna svoju tačnu potrošnju. Bez analize, ipak je Globaltel sigurniji.

Za 1000 din bez nikakve obaveze i dovoljno giga koji se prenose i neograniceni razgovori .nema bolje plus 1 gb za roming

Mega plan mu nema dovoljno minuta, a dodatni su preskupi. Mogao bi, doduše, da analizira svoje odlazne pozive i utvrdi koliko razgovara sa kojom mrežom. Možda bi se ispostavilo da mu je, od navedenih 700 minuta koje troši mesečno, preko 200 ka A1, odnosno ispod 500 ka drugim mrežama (ugrubo rečeno, jer je potrebno ubaciti i razmenjene poruke u računicu, tj. taj prag od 500), u kom slučaju mu odgovara. Ta je varijanta, ipak, upitne sigurnosti, tako da mu je ja nisam predložio, iako mi je još sinoć pala na pamet. Ali možda i jeste dobitna kombinacija, samo on zna svoju tačnu potrošnju. Bez analize, ipak je Globaltel sigurniji.
Zar Globaltel još trenutno nema nekih problema u vezi VoLTE i SMS dolaznih ( i možda dolaznih ), ja bih ipak prebacio u A1 SRB mrežu na dopunu, u slučaju da se želim vratiti na pretplatu ( postpaid ) kasnije, pa ako mi se svidi neka ponuda provajdera ( npr. što mt:s trenutno nudi 15 meseci 1 dinar 9 meseci puna cena kada se telefonski broj prebacuje iz A1 SRB mreže u mt:s mrežu ).

Oba operatera imaju probleme i sa VoLTE-om i sa porukama. VoLTE u Globaltelu nekad baguje, dok u A1 nekad ne uspe da se aktivira prilikom prenosa, pa je neophodno ganjati tehničku podršku da to reše, a desi se i da im se VoLTE naknadno spontano deaktivira. Globaltelu nekad ne stižu servisne poruke, dok se u A1 prilikom prenosa može desiti da sve poruke uopšte ne rade, u kom slučaju to čak ni ne umeju da poprave. Sva se ta iskustva mogu naći u odgovarajućim temama i ovde na forumu. Na kraju je sve kocka, može da ispadne savršeno, a može biti i katastrofa, kako se kome zalomi. Ipak, ovde je ključno da je član naveo da mu treba 700 minuta mesečno, tako da bez dodatne analize ne sme da odabere ponudu sa samo 500.

Globaltel mi je, ujedno, i najjeftiniji. Tako ce i biti sem ako se Yettel ne javi sa 50% popusta kada zatrazim prenos broja... Videcemo.
Hvala na savetima!

Nazad
Vrh Dno