Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Danima sam nedosupan na Globaltel kartici. Odlazni pozivi, poruke , net sve radi ali ne i dolazni . resetovali su mi broj u call centru, radilo par sati i opet isti problem, koji oni ne mogu da rese. Da li je neko imao ovakav problem ?

Meni je opet krenuo da zeza VoLTE, jedno vreme je radio manje-više bez bagova, ali otkad podigoh telefon na iOS 26, opet mi se dešava da me samo odjednom u toku poziva sagovornik uopšte ne čuje, a ja čujem normalno.

Na koju se mrežu kači u Republici Srpskoj? Koliko skida kredita kad zoveš iz Srbije sa globaltel broja u R. Srpsku na globaltel broj?

što se tiče bosne, drugar nije imao takođe mrežu kada je bio u sarajevu.

Danima sam nedosupan na Globaltel kartici. Odlazni pozivi, poruke , net sve radi ali ne i dolazni . resetovali su mi broj u call centru, radilo par sati i opet isti problem, koji oni ne mogu da rese. Da li je neko imao ovakav problem ?
Isti problem imam. Tek treba da zovem support da vidim sta ce da urade.
Nesto sam cackao po telefonu i primetio sam da kada udjem da vidim broj od kartice on nije isti kao moj broj, pocinje sa 2200 i ima 15 brojeva sveukupno. Pada mi na pamet da to koriste za ruting poziva posto su u sklopu MTS-a?

Meni je opet krenuo da zeza VoLTE, jedno vreme je radio manje-više bez bagova, ali otkad podigoh telefon na iOS 26, opet mi se dešava da me samo odjednom u toku poziva sagovornik uopšte ne čuje, a ja čujem normalno.
Ista prica na ios18, plus se juce javio cujem sagovornika prekine se veza njemu kaze da sam nedostupan. Bas puno glitcheva ima volte i dalje.

Jedno pitanje za korisnike ovih Freepaid tarifa. Npr. ovaj Easy paket, svejedno, ovih 180Gb koji se dobijaju na poklon. Vidim da su podeljeni na 6 meseci po 30GB. Ako npr. potrošim po 10GB mesečno, znači ostaje mi 120GB, da li se prenose dalje u sledeće mesece posle tih 6 meseci?

I drugo pitanje, tj. slično pitanje ali za onih 200GB koji se dobijaju za prenos broja. Da li se prenose nepotrošeni GB sve dok se ne potroše ili ima neko ograničenje? Tipa jel mogu da se prenose 2 godine?

Jedno pitanje za korisnike ovih Freepaid tarifa. Npr. ovaj Easy paket, svejedno, ovih 180Gb koji se dobijaju na poklon. Vidim da su podeljeni na 6 meseci po 30GB. Ako npr. potrošim po 10GB mesečno, znači ostaje mi 120GB, da li se prenose dalje u sledeće mesece posle tih 6 meseci?

I drugo pitanje, tj. slično pitanje ali za onih 200GB koji se dobijaju za prenos broja. Da li se prenose nepotrošeni GB sve dok se ne potroše ili ima neko ograničenje? Tipa jel mogu da se prenose 2 godine?
Pozdrav!
Kada prođe tih 6 meseci, i dalje dobijaš taj bonus net ili ukupno ili kako je raspoređeno po mesečnom nivou sve dok redovno obnavljaš paket.
Što se tiče 200 gb, sve ti se prenosi nema ograničenje dokle možeš.
Ja sam za dve godine preneo 710 gb od kad sam na freepaidu.

Deluje mi odlično. Nadam se samo da mreža nema nekih većih problema. Mada koliko sam shvatio to je zapravo mts mreža.

A paket mora ručno da se objavlja ili ti se obnavlja automatski?

Deluje mi odlično. Nadam se samo da mreža nema nekih većih problema. Mada koliko sam shvatio to je zapravo mts mreža.

A paket mora ručno da se objavlja ili ti se obnavlja automatski?
Kada jednom aktiviraš paket, obnavlja ti se automatski.
Da, na mts infrastrukturi.
u aplikaciji štikliraš auto-obnovu i možeš platnu karticu da povežeš da sam skida novac jednom mesečno
Da, ja sam to preko kredita.

Da bi se ostvarili besplatni minuti u mreži da li na oba broja moraju da budu aktivirani minuti ili može samo na jednom? Pretpostavljam na broj sa kog se poziva moraju da budu aktivirani minuti. Hocu rođaki da uzmem sim kao sekundarni broj i ja sa mog da je zovem jer imam besplatne u mreži. Ja i ovako sebi dopunjavam a njoj bi samo prebacivao (poklanjao kroz app) kredit kako joj ne bi deaktivirali broj

Podrazumeva se da je potrebno samo ti da imaš raspoloživi saobraćaj. Da li primalac poziva ima kredit u roku važenja i aktivnu promociju, to ti nije poznato i ne bi trebalo da te zanima. Broj je svakako aktivan i nakon isteka kredita pa u tom slučaju može samo da prima pozive.

U svakom slučaju su glupavo uradili, ako već imam broj i aktiviram paket preko kartice (master) valjda je logicno da se naplatom sam, broj i dopunjava ali ne. Onda prebacujem po 100din sa broja na broj....

Dovoljno je prebaciti 50 dinara na broj i važnost kartice se produžava.

тачно. глупост невиђена, скида ми новац са картице за активацију пакета, самим тим се допуњава број и аутоматски скида новац али не вреди испада као да ниси допуњавао. онда једина цака која пролази је поклони кредит с броја на број...

Nažalost to je posledica nezaiteresovnosti za unapređenje servisa i same aplikacije, sem ispravke sitnih grešaka, i optimizacije za nove verzije operativnih sistema, aplikacija nije unapređena od kada je napravljena.

Moj utisak je da Telekom namerno drži Globaltel u tom "uglavnom funkcionalnom" stanju kako bi mogli da imaju skupe postpaid tarife, i kako bi naterali korisnike da tri puta razmisle pre prebacivanja glavnog broja u Globaltel.

@poglavicas Pre bih rekao da nemaju nikakvu viziju šta sa Globaltelom, ukinuti, spojiti sa mts-om, prodati, unaprediti... Ludost je kupiti neku firmu bez ikakve ideje šta sa njom ili zašto je uopšte kupuješ, što bih rekao da je ovde slučaj.

Nazad
Vrh Dno