Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Posle uzbudljivog frepaida mozes uplatiti sta god zelis, mozes pripejd , mozes samo minute, mozes samo net. Sve sto ne potrosis se prenosi. Mozes posle pripejda opet da uplatis bilo koji frepajf opet. Mozes menjati pakete kako ti zelis uvek. E sad hoce li telekom u buducnosti nesto menjati ko to zna.
Hvala na odgovoru sada su sve nedoumice resene,ceka se samo istek UO u Yettelu :)
Za registraciju broja čekao sam više od mesec dana , znali neko neki brži način, imam još dva broja koja bih da registrujem na svoje ime.
Sto se tice registracije broja iako sam zasad u Yettelu,procitao sam ovu temu celu svih 311 postova.Po defoltu aktivacijom bilo Freepaida ili Uzbudljivi Pripeid vec si registrovao broj,ali puno korisnika je resavalo raznim nacinima neko pozivom Call Centru neko meilom neko direktno u MTS poslovnici...meni to najvise lici MTS korisnike svoje resava odmah sve sta treba,a Globaltel mu je neka vrsta sigurice sa strane.Ne obavezuju ih sa UO a narod prelazi prenosi brojeve,i pare kaplju polako ali sigurno :unsure:

Kao što rekoh, na štandu mts registrovao Globaltel prepaid broj uz ličnu kartu.
Zbog cega registrujete sad broj, ranije je bilo ko registruje dobija roming megabajte uz internet paket, a na email su rekli da je to ukinuto nakon sto je preuzeo mts, vise nije obavezna registracija pa me sad zanima sto registrujete broj?

Ako se dobro sećam, kada sam bratu poručio karticu, dosla posle par dana , popunio online formular, poslee par dana ,postar dosao, potpisao i kada je vraćena dokumentacija, pozelese dobrodošlicu i 1gb internet dodelili.Da li dele sada nesto ako bi se ponovo uzeo njihov broj?

Da li je neko skoro uzimao eSIM?
Kažu mi da ne znaju koliko dugo će se čekati da se omogući kupovina/prelazak na eSIM, izmene na sistemu.
Mejl od podrške kaže nekoliko dana, preko CC kažu tek sledeće nedelje.

Da li je ovih +30GB na sajtu za Freepaid pakete neka privremena promocija ili su takvi paketi inace?

Da li je ovih +30GB na sajtu za Freepaid pakete neka privremena promocija ili su takvi paketi inace?
Privremena procija ali traje više meseci, cilj je verovatno da ljudi uplate paket od jednom za više meseci dobijaju odmah novac na raspolaganju a ti više interneta. Ja sam uplatio za 2 godine unapred kad su prodavali, kredit 50 % više sa reciklomata.

Mada nisam jos u Globaltelu,ali cim istekne UO prenosim broj.Mislim da su ovih 30gb vidim u drugom tabu defalt net,tj toliko dobijas+sto veci paket vise dobijas za Roming najmanje 2+30 najvise 20+30,sto ne potrosis prenosi se u iduci mesec do nekog maksimuma.Tak valjda ispravice me neko vec,i do kraja Septenbra ima promocija 200gb ako preneses broj :)
Privremena procija ali traje više meseci, cilj je verovatno da ljudi uplate paket od jednom za više meseci dobijaju odmah novac na raspolaganju a ti više interneta. Ja sam uplatio za 2 godine unapred kad su prodavali, kredit 50 % više sa reciklomata.
Pa koliko je default po paketu neta razumem min/sms,a koliko neta ide uz koji Freepaid?Zanemari ovaj poklon 200hn koji necu dobiti,jer kraj je Septemvar a nebi posle izlazi UO...prelazim definitivno jer svi traze UO,a pristojan paket nema ispod 2800-3000d.

Poslednja izmena:
@Matrix69
Dobices tih 200gb jer svaki mesec produzuju vec jako dugo.
Nego mi istice frepejd za 3 dana , a prekujce aktivirao uzbudljivu kombinaciju 30 dana, ali sam se 1gb dodao na netu , i dalje stoji da istice za 3 dana. To ce za 3 dana automatkski pisati novih 30 dana sa 150 min i 238gb. Ili cu morati da ih zovem?

@Matrix69
Dobices tih 200gb jer svaki mesec produzuju vec jako dugo.
Nego mi istice frepejd za 3 dana , a prekujce aktivirao uzbudljivu kombinaciju 30 dana, ali sam se 1gb dodao na netu , i dalje stoji da istice za 3 dana. To ce za 3 dana automatkski pisati novih 30 dana sa 150 min i 238gb. Ili cu morati da ih zovem?
@boban01 napominjem jos uvek sam u Yettel-u ali sam procitao davno celu temu,a malo-malo gvirnem na sajt cekam ko ozebo sunce kraj UO ovamo.A sto se pitanja tice koliko shvatam napisi ako gresim,ti nisi uplatio nov Freepaid,vec Uzbudljivi Priped+dokupio 1gb malopre gledas i ne upamtih koliko su im dodatci.Ako je to to toliko ces i imati.Verovatno 200 od prenosa broja+30 poklon i taj jedan tacno 238-239gb i bese uzbudljivi je 100 ili 150 min.A Freepaid si imao prilikom prenosa uplatio,neki od paketa nebitno koji.Mozes da zoves ali ako je tako,nemas zasta...pise na sajtu sitnim slovima redovno uplacujte Freepaid i svaki mesec ga placas malo mamje.Pocnes od recimo 1100 sredni,ceo ciklus je 11 meseci.ako redovno placas poslwbese 5meseci ti taj isti paket platis oko 800 i nek dinar ne 1100.Svaki placen mec ti smanjuje iduci za valjda 50d,vidim sad MTS dodao gpmilu iPhona i poneki ovako koji podrzavajy ESIM i sve mozes uzeti u kompletu.Sad kako placas telefon neznam,dopune uplacujes ti...e esim je besplatan va;jda E kad bih imao uzeo ni onu Motorola Razr,trentno imam Mottorola Moto G32 kombinacuja 6/128gb :)

Nama nekokicini ispadaju iz mreže samsung telefoni poslednjih 10-tak dana onako ponekad sami od sebe. Kad se primeti onda restart ili aviončić pa opet i sve bude OK. Jel još neko primetio?

Nama nekokicini ispadaju iz mreže samsung telefoni poslednjih 10-tak dana onako ponekad sami od sebe. Kad se primeti onda restart ili aviončić pa opet i sve bude OK. Jel još neko primetio?
@brankos2 ono sto je do tebe je da podesis APN na telefonu,a podesavanja imaju na sajtu.Prema njima podesavanje mreze sa njihovom karticom.pojave se jos 2 apk(mada mislim da sve to moze u podesavanjima) kliknes na STK services ili SIM alat i tu odaberes Globaltel,ukoliko se pojavi dali automatski ili rucno bira mrezu stavis Automatski tj "Automatic Network Mode" ako ima i za roming i kucni stavis kucni tj "Home".Zatim odes u podesavanja pa Mobilne Mreze>tu opet Mobilne Mreze i tu su na Srpskom Pristupne Tacke tj APN za imternet.Tu odaberes Nov APN na 3 tackice,i ime moze kako bilo ali ajde stavis globaltel u samom podesavanju tu ima jos polja u polje APN: globaltel pozoves *100# i restartujes telefon.Samo da pogledam nestp su dopisivali nista narocito isto ovo,zaboravih kad uneses sve tapnes Sacuvaj e onda ih zovnes pa restart.Ovo su dodali isto mozda ako,neko kupi i telefon.Jer je 100% vlasnik Globaltela MTS kupili,od Mitrovica vlasnika Pinka ali nece da kazu za koliko nikako,neko pise koriste infrastukturu od A1 neko svoju mislim MTS.

"Obavezna registracija za korišćenje pripejd usluge mobilne telefonije"
Od 10. februara 2025. neregistrovani pripejd brojevi će moći da pozovu samo hitne službe.
Ja imam u yettelu registrovan broj 2008-e godine na kom mi je istekao kredit i kartica. Kad sam bio u poslovnici oni kazu da moram da im donesem PUK kod da bi mogli ponovo da mi izdaju karticu. Za cega se onda brojevi registriju na licnu kartu ako ne mozes da ih povratis?
Kako to da u Globaltelu jos uvek nisu resili SMS za autentifikaciju? Ostao mi je PayPal povezan, ne mogu nikako da promenim.

Imam u yettelu registrovan broj 2008-e godine na kom mi je istekao kredit i kartica.
Ako je to bilo davno, možda je broj ponovo pušten u opticaj ili dodeljen drugom korisniku.
Kad sam bio u poslovnici oni kazu da moram da im donesem PUK kod da bi mogli ponovo da mi izdaju karticu.
U Yettel-u imaju običaj da brišu registracije kako bi sprečili prenos broja.
Zbog cega se onda brojevi registriju na licnu kartu ako ne mozes da ih povratis?
Da bi sa ličnom kartom tražio zamenu sim kartice u roku važenja broja i mesec dana nakon isteka. Međutim, oni su meni i sa brisanim registracijama bez problema davali nove sim kartice, a kod njih se videlo da je nekada moj broj sa pretplate prešao nazad na dopunu i tako se vodio na mene, ali zapravo nije.
Kako to da u Globaltelu jos uvek nisu resili SMS za autentifikaciju? Ostao mi je PayPal povezan, ne mogu nikako da promenim.
Telekom ima problema sa PayPal-om. Nijedan mts broj nisam mogao da dodam za 2fa. Isto mi se dogodilo i nakon promene mreže sa A1 na mts. Posle prelaska u A1, 2fa na PP mi je proradio. Najviše zbog toga sam u A1, inače bih još ranije prešao u mts.
Pojašnjenja radi, iz Yettel-a sam prvo bio u Globaltelu pa tek onda prešao u A1 (jer su mi tražili zbog odbijanja 2x da pređem negde drugde pa odatle do njih).

ne znam sto se mucite vise sa SMS-om za PayPal... ja vec mesecima koristim 2FA sa Google Authenticator-om...
1727480281213.png

Evo meni deaktivirali paket iz njima znanog razloga. Gigabajti vraćeni, popust za automatsku obnovu nije, ne može kol centar, kažu da se proba puem mejla.
Kako je išao popust za automatsku obnovu i do kada traje ako se neko seća?

Imam i authenticator, ali za withdraw mi posle stiže sms.
@uji ne zameri sta nneznam koliko je Google Authentikator pouzdana app,konkretno mislim na recezije na play storu.Prakticno 90% recenzija negativno hteo da obezbedim FB nalog,i jos ponesto.Ali glavna zamerka svih je da iako odradis bekap,pa kupis drugi telefon svi su pogubili sve povezano sa njim...tako bar pise na prodavnici e koliko je to tacno neznam,Zbog nih sam i odustao od te namere...

@uji ne zameri sta nneznam koliko je Google Authentikator pouzdana app,konkretno mislim na recezije na play storu.Prakticno 90% recenzija negativno hteo da obezbedim FB nalog,i jos ponesto.Ali glavna zamerka svih je da iako odradis bekap,pa kupis drugi telefon svi su pogubili sve povezano sa njim...tako bar pise na prodavnici e koliko je to tacno neznam,Zbog nih sam i odustao od te namere...
Taman posla. Srećom, ima i drugih aplikacija. Instalirao sam Authy, mada mi je Stock preporučio Aegis i Bitwarden.

Aegis je sigurna opcija, posebno ko hoće offline backup i open source aplikaciju.

Negativne recenzije za Google Authenticator su uglavnom iz vremena kada nije bila dostupna opcija sinhronizacije pa su ljudi ludeli kada izgube pristup sajtovima!

Sada ni Google Authenticator nije loša opcija, u principu sve je bolje od kombinacije Globaltel + SMS :D

Poslednja izmena:
Taman posla. Srećom, ima i drugih aplikacija. Instalirao sam Authy, mada mi je Stock preporučio Aegis i Bitwarden.
Vidi to za te app veruj sad prvi put cujem,jesam izmenjao gomilu telefona jedno vreme samo rutovani (uz pomoc XDA Foruma) sad mi to dosadilo,ali sam znao za Googlov mozes da obezbedis puno naloga,i Microsoft autentikator jer mi je dual boot w10 i Linuks pa obezbeim majkrosoft nalog.Sad nesto razmisljam trentno Motorola a nekad davno kupim Samsung Galaxy SIII 16gb toje bio pojam onda,puknem 300e u Topoli za nov :unsure:

… ovo je u mom slučaju jako bitno - ima li ne problema sa SMS autentifikacijom na PayPalu…?! Yettel je periodično imao taj problem, nekako su to ispravili i sad je ok… pu pu…

Ja imam problem vec preko mesec i nesto sa sms kodom od Nis-ove kartice SNNP,nikako da rese dolazi sms kod,samo prebacuju loptu i nikako da rese.

Evo narode, vidim da i dalje važi promocija 30 gb do kraja oktobra.

Vratio se sa puta, i roming je radio perfektno u HR ,SlO i ITA , tako da: raspitajte se u kolcentru na koje mreze da se kacite na destinaciji u koju putujete, i koja su podesavanja, i radice!(y)

Vratio se sa puta, i roming je radio perfektno u HR ,SlO i ITA , tako da: raspitajte se u kolcentru na koje mreze da se kacite na destinaciji u koju putujete, i koja su podesavanja, i radice!(y)
Radi to dobro samo se treba apn promeniti na globaltel i to je to.
Nego imam 2 pitanjca:
1. Majka moja je podnela zahtev da se prebaci iz a1 u globaltel i sad čeka da joj stignu papiri i kartica.
E sad da li tih 200 gb odma dobija pri aktivaciji freepaid paketa?
2. Pošto je u NLB banci da li će joj stizati poruke o uplati?
Mislim da ne bi trebalo biti problema jer ja kad sam prenosio iz mts u globaltel, iz poštanske štedionice mi stuže redovno sve.

^ Ne dobija se automatski 200 GB, već nakon što aktiviraš freepaid, treba da nazoveš kol centar da ti dodele tih 200 GB.
Hvala puno!
Meni je bilo ostalo jer sam ja sa postpaida prešao na freepaid to mi je malo bzvz što to ne ide automatski.

Vrh Dno