Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

A kako misliš da se nakacis na m:tel kada koristiš A1, koliko vidim iz screen-a piše ti A1SRB? Imaš u SIM management opciju da prvo uključiš data roaming pa da vidiš da li radi. Po slici ti ne koristiš mts karticu ili Globaltel, A1 mora automatski da se poveže sa operatorom sa kojim ima potpisan ugovor za roming, ne možeš ti da biraš na koju hoćeš mrezu da se povežeš ako oni nemaju ugovor o roaming-u sa tim operatorom.

Da li ti ta kartica uopšte radi u Srbiji i ako da, na koju mrežu se kači?

Pogrešio si temu. Ovo nije tema o A1.
Ništa nisam pogrešio, to je jedan od prvih Globaltel esim brojeva u Srbiji, koji radi normalno dok sam u zemlji, ali napolju neće da se zakači ni na jednu. Piše A1 zato što je tako pisalo od kupovine esim kartice. Roaming na mts radi bez problema, globaltel ne radi od kako su ih kupili. Ne može ni kao primarna, ni kao sekundarna, ni kao jedina kad se ugasi mts broj, ni na jednu ni ručno ni automatski da se zakači ni u jednoj zemlji u inostranstvu. Nemojte da ubeđujete nekog da radi normalno jer sam upravo prošao 5 zemalja i ni u jednoj nije hteo da radi, a i gomila drugih korisnika je prijavila isti ili sličan problem.

Prilozi

• IMG_6129.jpeg
    IMG_6129.jpeg
    74 KB · Pregleda: 121
  • IMG_6130.jpeg
    IMG_6130.jpeg
    38.4 KB · Pregleda: 40
A koja su podesavanja za internet? I kod mene je na iphoneu esim od samog pocetka ali se ipak prebacio na mt:s...

Prilozi

• 0-02-05-29aecd98d01715b21e78b9dcb16071264eb47efd25d0e2a4c24799cd22c6377f_11b30d61f9e5a99d.jpg
    0-02-05-29aecd98d01715b21e78b9dcb16071264eb47efd25d0e2a4c24799cd22c6377f_11b30d61f9e5a99d.jpg
    69.3 KB · Pregleda: 68
Koji je to paket "Fremium"? :ROFLMAO:....i nije "toje" vec to je.:)
Kada sam malo aktivnije kreuo ovde po forumu vidim poneko napise Freemium,i ja mislo tako zovu paket(e) ove mesecne e tek pre neki dan ne pamtim ko napisa nije Freemium vec Freepaid,pogledam na njihov sajt stvarno tako.I eto tako ispade Freemium jer nisam gledao sta pise na sajtu,vec sta sam prvo video u temi poodavno...a ovo toje i to je dzabe sad u 50g da ucim gramatiku,a u skoli Srpski jezik gola dvojka samo da polozis razred.Tacnije to je vazilo (te gole dvojke) za Srpski,Fiziku Matematiku...ostalo bilo tu 3 poneka 4ka jedino Fizicko cista 5ca ko sunce 😙
:)

Danas stiglo da potpišem za registraciju broja a zahtev podnet 10.7. preko sajta… toliko o tome.

Čak sam ih i pozvao par dana posle 10.7. za zahtev ali taj zahtev očigledno nije stigao… Sad se pitam kad će da me prebace na registrovanog korisnika i da li će uopšte da daju 20GB za registraciju…

Ništa nisam pogrešio, to je jedan od prvih Globaltel esim brojeva u Srbiji, koji radi normalno dok sam u zemlji, ali napolju neće da se zakači ni na jednu. Piše A1 zato što je tako pisalo od kupovine esim kartice. Roaming na mts radi bez problema, globaltel ne radi od kako su ih kupili. Ne može ni kao primarna, ni kao sekundarna, ni kao jedina kad se ugasi mts broj, ni na jednu ni ručno ni automatski da se zakači ni u jednoj zemlji u inostranstvu. Nemojte da ubeđujete nekog da radi normalno jer sam upravo prošao 5 zemalja i ni u jednoj nije hteo da radi, a i gomila drugih korisnika je prijavila isti ili sličan problem.
Drugar treba da stoji mts, a ne A1. Očigledo da je neki problem sa brojem, ili nije prebačen kako treba u mts ili je neki drugi problem. Kontaktiraj podršku da provere.

Drugar treba da stoji mts, a ne A1. Očigledo da je neki problem sa brojem, ili nije prebačen kako treba u mts ili je neki drugi problem. Kontaktiraj podršku da provere.
Da se nadovežem na ovo, u pitanju je esim koji je migriran sa A1 na mts.

Prilozi

• IMG_4352.jpeg
    IMG_4352.jpeg
    157.9 KB · Pregleda: 65
Kada sam malo aktivnije kreuo ovde po forumu vidim poneko napise Freemium,i ja mislo tako zovu paket(e) ove mesecne e tek pre neki dan ne pamtim ko napisa nije Freemium vec Freepaid,pogledam na njihov sajt stvarno tako.I eto tako ispade Freemium jer nisam gledao sta pise na sajtu,vec sta sam prvo video u temi poodavno...a ovo toje i to je dzabe sad u 50g da ucim gramatiku,a u skoli Srpski jezik gola dvojka samo da polozis razred.Tacnije to je vazilo (te gole dvojke) za Srpski,Fiziku Matematiku...ostalo bilo tu 3 poneka 4ka jedino Fizicko cista 5ca ko sunce
:)
Instaliraj Globaltel aplikaciju, za divno čudo radi ok :D

Freepaid.png

Jel zna neko odgovor na misteriju…. kako se obracunavaju gigabajti, minuti i poruke u zoni Zapadni Balkan za Freepaid (registrovani broj)?! U Korisnickom neki operateri tvrde da se sve placa po cenovniku i da treba aktivirati roaming dodatak (za Crnu Goru npr), a neki kako se trosi sve iz Freepaid paketa kao u Srbiji?! Sta je istina na kraju??!

A koja su podesavanja za internet? I kod mene je na iphoneu esim od samog pocetka ali se ipak prebacio na mt:s...
Ma nema veze podešavanja za internet, neće uopšte da se nakači na mrežu u inostranstvu, nisu samo podaci problem, ništa ne radi, ni pozovi ni poruke. U Srbiji sve normalno.
IMG_6135.jpegIMG_6136.png
Prebačen je broj, pisao sam i u ovoj temi svojevremeno
Instaliraj Globaltel aplikaciju, za divno čudo radi ok :D

Freepaid.png

Nova aplikacija nije ni bleda senka stare verzije, preko koje si mogao da zoveš iz aplikacije sa WiFi mreže bilo koga gde god se nalaziš, ili da gledaš besplatne tv kanale. Ova nova je samo grafički prikaz *100# menija

Ne prostaje ti nista drugo osim da ih pozoves i da im kazes da ti se kartica ponasa kao da je i dalje u A1 mrezi a ne mts, kao sto su ti kolege savetovale.

Nova aplikacija nije ni bleda senka stare verzije, preko koje si mogao da zoveš iz aplikacije sa WiFi mreže bilo koga gde god se nalaziš, ili da gledaš besplatne tv kanale. Ova nova je samo grafički prikaz *100# menija
E, da znaš kakvih sve aplikacija ima... Kupio sam neki esim sa 10GB roming interneta, a preko njihove aplikacije (niti ba bilo koji drugi način) ne mogu da vidim koliko sam potrošio. 🤣

Jel zna neko odgovor na misteriju…. kako se obracunavaju gigabajti, minuti i poruke u zoni Zapadni Balkan za Freepaid (registrovani broj)?! U Korisnickom neki operateri tvrde da se sve placa po cenovniku i da treba aktivirati roaming dodatak (za Crnu Goru npr), a neki kako se trosi sve iz Freepaid paketa kao u Srbiji?! Sta je istina na kraju??!
Sve odgovore na pitanja potraži ovde:

S tim što uz Freepaid pakete dobijaš i 1 GB roming neta koji možeš da koristiš i u Crnoj Gori.

Ne prostaje ti nista drugo osim da ih pozoves i da im kazes da ti se kartica ponasa kao da je i dalje u A1 mrezi a ne mts, kao sto su ti kolege savetovale.
Ma držim je samo zato što mi je jedan od bankovnih računa povezan sa njom, i zato što je broj mnogo lep, primarni mi je mts postpaid. Samo sam napisao sve ovo da ljudi znaju da su totalno nepouzdani i da se ne oslanjaju na njih u inostranstvu

Onako malo guglajuci totalno druge stvari...o mobilnim operatorima u Srbiji naletim na ovo Globaltel iskustva e sad,kad se ode na link tu je drvlje i kamenje po Globaltel-u,samo je jedan lik napisao pozitivno kaze zbog posla a i celoj porodici je uzeo sve ukupno bese 6 Freepaid brojeva.I pise ostalima (na linku ne ovde) za koliko placate to je odlicno.Njega tih 6 brojeva kosta mesecno valjda oko 6.000 i kusur dinara.A veli i jeste tako da sam uzeo 6 brojeva kod ostalih,pa ogulio bih se samo od placanja njima.Ono i jeste tako zamisli na primer Total 20 je valjda 2200dx6 pa trebalo bi mu,oko skoro 100evra ili i malo vise samo za to_Ovako plati sve upola manje,vozi polako :unsure:

Koristim Globaltel eSIM za internet (340 din na 5GB, sve se prenosi, nakupilo se 150GB+).
Funkcioniše lepo na mts svuda gde mi je potrebno, još bolje dok je bio na A1, a za razliku od Yettela.
U primarnom slotu je prepaid A1 za pozive, uglavnom dolazne. Rezime: mobilni me košta 500-600 din mesečno.

I nadam se da je za Zapadni Balkan ovo njihov konacni odgovor. Rezime - pozivi i poruke se ne naplacuju, nego idu iz Freepaida, kao u Srbiji, a interneta je za Freepaid raspolozivo u proseku oko 2 GB + 1 GB iz roaming dodatka, s tim da se prvo trose gigabajti iz dodatka.

Prilozi

• IMG_9124.jpeg
    IMG_9124.jpeg
    191.4 KB · Pregleda: 77
Za Zapadni Balkan stvarno premalo daju GB za internet, u odnosu na ostale operatere

11.07. podnio zahtjev za registraciju broja, tek juče (07.08.) stigao poštom na potpis.

Kod mene od prvog dana nikakvih problema sa karticom. Roming radio i u madjarskoj i u grckoj. Samo od sebe se prebacilo sa a1 na mts kad je bilo vreme za to. A uplacujem redovno freepaid, tako da se nakupilo neta bar do proleca.

Mene su zvali telefonom posle mesec dana, u međuvremenu sam obavio registraciju u mts poslovnici za par minuta.

Na koje sve načine je moguće uplatiti dopunu manju od 500 dinara na GlobalTel broj?

Na koje sve načine je moguće uplatiti dopunu manju od 500 dinara na GlobalTel broj?
Uplatu kredita možete izvršiti brzo i lako na svim prodajnim mestima „MOJ KIOSK“ ili na bilo kojoj bolje snabdevenoj trafici. Najmanji iznos pojedinačne uplate je 100,00 RSD, a najveći 12.000,00 RSD. Na svim prodajnim mestima Pošte Srbije. Minimalni iznos dopune je 200 RSD, a maksimalni 10.000 RSD. Putem online dopune na našoj web stranici www.globaltel.rs

A na koje sve načine je moguće uplatiti online dopunu manju od 500 dinara na GlobalTel broj?

Koliko vidim, preko sajta GlobalTel-a je moguce uplatiti dopune samo u vrednostima od: 500, 1000 i 2000 dinara.

Tako je i na aplikaciji a na trafikama možeš manje, sve ti je rečeno u postu iznad.

Kod mene od prvog dana nikakvih problema sa karticom. Roming radio i u madjarskoj i u grckoj. Samo od sebe se prebacilo sa a1 na mts kad je bilo vreme za to. A uplacujem redovno freepaid, tako da se nakupilo neta bar do proleca.
Poz!
Juče sam išao do Sremske mitrovice, i to preko Iloka jer mi je bliže.
E sad situacija je sledeća:
Ušao u Hrvatsku, stigla poruka welcome to croatia i u sledećoj poruci da kupim roming dodatak za inostranstvo.
Normalno se povezalo na ht hr.
Posle kad sam ušao u Srbiju, stigla poruka dobrodošli nazad i vratilo me na globaltel, sve normalno.
Nisam uključivao roming net da bi testirao.

Pitanje, dobio 20GB za registraciju broja, sad mi pise da traje jos 5 dana i cena od 12000din, bio je aktiviran paket 5GB i automatska obnova. Sta sad da radim da sacuvam ovih 20GB, da aktiviram 5GB pre isteka ili ce sam da obnovi i da sacuva? Malo je konfuzno.

Prilozi

• IMG-86662d11a689497fa6987038dd9db2c0-V.jpg
    IMG-86662d11a689497fa6987038dd9db2c0-V.jpg
    72.2 KB · Pregleda: 50
Nazad
Vrh Dno