Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

zanimmljivo, od jutros, opet "R", nema interneta, ali može da poziva, i da prima pozive. od dve globaltel kartice koliko imam, ova što zeza je mlađa. (sad je pitanje, da li je i proizvedena kao mlađa). sačekaću još neko vreme, možda se i samo popravi.
Ukljuci prenos podataka u roamingu?

probao ponovo i podaci u romingu, slaba vajda, opet kao da je mrtva kartica. čini mi se da je sličnih situacija bilo i ranije, doduše na obe kartice, a onda kad proradi, globaltel časti sa 10gb neta. možda će opet ,,,,,😄
edit: opet samo "R"

zanimmljivo, od jutros, opet "R", nema interneta, ali može da poziva, i da prima pozive. od dve globaltel kartice koliko imam, ova što zeza je mlađa. (sad je pitanje, da li je i proizvedena kao mlađa). sačekaću još neko vreme, možda se i samo popravi.
Bice da je problem, mozda do centrale ja nemam nikakvih problema, od kad su uradili tranziciju na mts sve radi bez greske. Mada je moj broj mts koji sam prebacio u globaltel ne znam da li to igra neku ulogu.

Da li je neko pokušao da se ubaci u registar „Ne zovi"?
Koji su koraci?

probao ponovo i podaci u romingu, slaba vajda, opet kao da je mrtva kartica. čini mi se da je sličnih situacija bilo i ranije, doduše na obe kartice, a onda kad proradi, globaltel časti sa 10gb neta. možda će opet ,,,,,😄
edit: opet samo "R"
Vidi u drugom uređaju da li možda proradi....

Ja im otkucah jedan mejl, pa da vidimo.
MTS je prekoputa, ako se ne jave. 🙂

Meni se call centar ne javlja, na mail ne odgovaraju, tako da ce to izgleda biti kraj. Zamenio sam telefon i ne mogu da prebacim esim, a od globaltela ni traga ni glasa. Sva sreca pa tu karticu vucem fore radi, koristio sam je cesto za roaming, ali koliko citam, a i klinac mi je trenutno u inostranstvu, taj roaming vise ni ne radi.

Da li ima neko mozda ideju kako da resim problem sa Globaltel app?
Ne mogu da uradim dopunu kredita a ni da obnovim paket, dobijam info "doslo je do greske"
Javio mi se njihov support preko instagrama, ali su prilicno neupotrebljivi sa sablonskim odgovorima

Prilozi

• Screenshot_20240119_195955_Instagram.jpg
    Screenshot_20240119_195955_Instagram.jpg
    74.7 KB · Pregleda: 79
  • Screenshot_20240119_195945_Instagram.jpg
    Screenshot_20240119_195945_Instagram.jpg
    93.2 KB · Pregleda: 56
Probaj na sajtu globaltel.rs u delu moj nalog.

Hvala, uspeo sam preko globaltel.rs, ali ovo je uzas. Dobio sam potvrdu da je paket aktiviran, ali niti mi je skinut novac, niti je paket aktiviran. U app i dalje stoji isto stanje

Uspeo sam nekako... hvala druze na preporuci.
Dakle uplatio sam kredit preko globaltel.rs sajta, u delu moj meni.
Zatim sam preko globaltel app aktivirao paket uz opciju placanje kreditom. Posto placanje karticom i dalje odbija uz istu gresku. Bilo kako bilo, sada nekako radi :)

ta greska i opisan problem sam vec opisao par strana ranije
javlja se kada je aktivirana automatska dopuna sa kartice ili kada postoji sacuvana kartica u sistemu.

mora skroz da se ukloni kartica i iskljuci automatska dopuna i da se dopuni rucno, i aktivira rucno odabrani paket,
tek posle toga moze ponovo da aktiviras ono sto si hteo i radi kako treba.

To je verovatno zbog nekog prelaza i migracije na MTS

Preporucio bih Globatel kao odlicnu alternativu za Roming saobracaj.Ne da su samo najjeftiniji operater za Roming saobracaj vec su i izuzetno pouzdani.Skoro sam se vratio iz Turske gde sam koristio njihove usluge (3 Gb za nedelju dana) odlicna ponuda.Svaka preporuka za njih.

@dzavi na koju mrežu si bio zakačen? Letos mi se povezivao na Vodafone i davao A1 srpsku IP adresu pa pošto su prešli na mts, verujem da to više nije slučaj, tj. da se sada eventualno kači na Turkcell.

Možda nekome bude korisno da sam nedavno u Mađarskoj 4 dana koristio Globaltel karticu.
4G je radio samo poslednji dan. Prethodna tri ni na jednoj mreži nije radilo ništa drugo osim 2G.

Poz narode,
Evo mene sa jednom zanimljivom situacijom,
sad dopunim kredit na kiosku i nisam dobio sms da mi je kredit dopunjen.
Proverim na *100# i redovno ima 1000 rsd, kao i u aplikaciji u moj nalog.

Ја поднео захтев за прелазак у Глобалтел. И сад морам да прођем целокупну процедуру преласка из мтс у мтс :D

I posle ako budes hteo da se vratis u mts recice ti da moras prvo da budes tri meseca u globaltelu :rolleyes:

Sve te telekom satelit firme koje su pokupovali funkcionisu kao zasebni korisnici

Meni se call centar ne javlja, na mail ne odgovaraju, tako da ce to izgleda biti kraj. Zamenio sam telefon i ne mogu da prebacim esim, a od globaltela ni traga ni glasa. Sva sreca pa tu karticu vucem fore radi, koristio sam je cesto za roaming, ali koliko citam, a i klinac mi je trenutno u inostranstvu, taj roaming vise ni ne radi.
Potpuno isti problem imam. Kako ovo resiti?

Svim korisnicima paketa Uzbudljiva kombinacija koji su greškom sistema obmanuti da imaju neograničene pozuve i poruke treba da znaju da NEMAJU ništa neograničeno i da od pre par dana korisnička podrška ponovo ima uvid u realno stanje.
Nema više one priče da se nakupilo pa se ne zna i ne vidi stanje.

Pozivom ili putem web chat-a dobija realno i tačno stanje.

^Aha, može biti...

IMG_20240122_192646.jpg
IMG_20240122_192831.jpg

Prilozi

• IMG_20240122_192646.jpg
    IMG_20240122_192646.jpg
    95.2 KB · Pregleda: 41
Da li vam stizu poruke o propustenim pozivima dok ste bili zauzeti ?

Da li vam stizu poruke o propustenim pozivima dok ste bili zauzeti ?
Kaže drugar da me je danas zvao kad sam bio zauzet a njemu govorilo da nisam dostupan, a poruku o propuštenom pozivu nisam dobio kao ni preključe poruku da mi je uplaćen kredit.

Jel još neko pri prebacivanju kredita preko USSD koda dobije poruku o grešci i da nije moguće izvesti radnju?

Vrh Dno