Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Moja teorija je da ti je neko iz prethodne postave upošljenika preinačio iz ograničenih u neograničene minute, jer si godinama konstantno uplaćivao isti paket i nisi ga koristio ili je to namešteno po automatizmu da pređe u neograničene nakon sakupljenih xy minuta.
Ima smisla. U decembru sam razgovarao bar 3-4 sata što uplate nisu mogle da pokriju.

Moja teorija je da ti je neko iz prethodne postave upošljenika preinačio iz ograničenih u neograničene minute, jer si godinama konstantno uplaćivao isti paket i nisi ga koristio ili je to namešteno po automatizmu da pređe u neograničene nakon sakupljenih xy minuta.

Ima smisla. U decembru sam razgovarao bar 3-4 sata što uplate nisu mogle da pokriju.

Nije se Globaltelu pokvario brojač nego pokazivač. :mad:

Sve korisnike koji "nakupe" ili "sakupe" minute/poruke (rečnik Globaltel operatera) sistem POGREŠNO obaveštava da imaju neograničene poruke i minute, ali ustvari imaju samo min/poruke iz kupljenih paketa i kredit.

Svesni su da je dovođenje potrošača u zabludu suprotno ZZP i odavno su počeli da rešavaju taj problem.

Bezmalo dve godine ga nisu rešili. Naprotiv, sada ni operateri više ne vide realno stanje i sada sa brisanjem Globaltela iz APR-a problem može da postane još ozbiljnijii.

Poslednja izmena:
Ako je tako, onda bi bilo najpoželjnije za Telekom da ima objedinjenu prepaid ponudu u korist korisnika. Međutim, pošto Yettel očigledno nije primio deset reklamacija po osnovu povrede kolektivnog interesa zbog naplaćivanja pune cene pretplate poslednjeg meseca po ugovoru, niti je A1 izmenio štetnu odredbu opšteg uslova da korisnik mora raskinuti ugovor pre početka ili na kraju idućeg obračunskog perioda, gde mu se broj dana do datuma završetka ugovora računa po ceni uz ugovornu obavezu, a ostatak po punoj, onda ne polažem nadu u pozitivan ishod ni za ovaj problem.

Nije se Globaltelu pokvario brojač nego pokazivač. :mad:

Sve korisnike koji "nakupe" ili "sakupe" minute/poruke (rečnik Globaltel operatera) sistem POGREŠNO obaveštava da imaju neograničene poruke i minute, ali ustvari imaju samo min/poruke iz kupljenih paketa i kredit.

Svesni su da je dovođenje potrošača u zabludu suprotno ZZP i odavno su počeli da rešavaju taj problem.

Bezmalo dve godine ga nisu rešili. Naprotiv, sada ni operateri više ne vide realno stanje i sada sa brisanjem Globaltela iz APR-a problem može da postane još ozbiljnijii.
Neke prastare igrice su imale problem prikaza ukupnog skora zbog integer overflow situacije kada se pri 32k+ rezultatu, isti resetovao na 0. Ali ovo uopšte ne izgleda kao posledica nekog sličnog tehničkog ograničenja.

И, на крају, дал човек уопште да се бакће са преласком на Глобалтел?
Мени је овај Freepaid од 1000 дин најбоља понуда. Можда А1 са 900 дин припејдом...

Iskreno, ja primarni broj ne bih prebacivao u Globaltel. O tome sam ranije razmišljao, ali sada vidim da je dobra odluka što sam ostao kod trenutnog operatora. Kako stvari stoje, čini mi se da ću se pozdraviti sa Globalteelom, forever.
Nego, sad slučajno uđoh u Ratelov registar o korišćenju numeracije, kad ono ima šta da se vidi. Do nedavno su pozivni brojevi za Globaltel bili upisani u registar (0676 i 0677), a sad ih više nema. Šta bi to moglo da znači?

И, на крају, дал човек уопште да се бакће са преласком на Глобалтел?
Мени је овај Freepaid од 1000 дин најбоља понуда. Можда А1 са 900 дин припејдом...
Ma prenesi na A1 6 meseci imas moćni plan za 600. Ova dva manja su 300 i 200 dinara... pa ce za šest meseci srediti globaltel. Pa ako bude jos bila opcija prenesi tada

Neverovatno da tek pre dva sata dobih poruku o propustenom pozivu koji je bio 23.12...:p

Prilozi

• photo_2024-01-08_00-46-34.jpg
    photo_2024-01-08_00-46-34.jpg
    28.7 KB · Pregleda: 112
Više nema
Ma prenesi na A1 6 meseci imas moćni plan za 600. Ova dva manja su 300 i 200 dinara... pa ce za šest meseci srediti globaltel. Pa ako bude jos bila opcija prenesi tada
Nema više te promocija izgleda, pre dvadesetak dana sam prebacio broj i cene su standardne. Dobije se samo jedan moćni plan kao bonus uz registraciju, a osim toga može da se aktivira i jedan plan 400, takođe besplatno.

mora da im pises nije automatski i meni su rucno na 2 broja pustili

@milanbeko

Nemoj da prenosis primarni broj u Globaltel - ostavi ga aktivnog na pripejdu u nekoj drugoj mrezi.
U Globaltelu uzmi novi broj i koristi dok radi i traje ovakva Freepaid ponuda.
Ili uzmi odmah u A1 Mocni plan ako ti odgovara.

Na sajtu pise da promocija ( 6 meseci povoljnija cena za mesecne planove ) za prenete brojeve vazi do 31.03.2024 . Iz Call centra kazu da ta promocija nije aktivna...

A1.jpg

@ugljesa93

To znaci javasluk... MTS je kupio Globaltel , ali ocigledno nisu regulisali status 067 brojeva

globaltel - ratel.jpg
ratel brojevi.jpg

Više nema

Nema više te promocija izgleda, pre dvadesetak dana sam prebacio broj i cene su standardne. Dobije se samo jedan moćni plan kao bonus uz registraciju, a osim toga može da se aktivira i jedan plan 400, takođe besplatno.
Zovi na call centar da ti upale. Moras im pisati. Ne uključuju automatski...

Sad se slobodno može reći da više nije virtuelni operater (čak više i ne postoje virtuelni brojevi). Ne koristi domaći roming, koristi svoju mrežu svoje predajnike i to je to.

1704714322182.png
Telekom Srbija upisan u registar za numeraciju 677 i 676

Piši na twitteru da ti nije aktiviran promotivni period za mesečne planove i imaćeš povlašćene cene, ali računa se od dana podnošenja zahteva za prenos, a ne od datuma kada je broj prenet kako su napisali.

Menjao bih Globatel kredit za duplo manje kredita za Yettel.
Kredit prebacujem sa mog Globatel broja zbog koliko toliko iskorišćenja kredita pre podnošenja zahteva za prenos u drugu mrežu.
Koga zanima neka piše u privatnim porukama.

Ne znam da li se popravljaju ili ne, ali sam posle 4 dana dobio odgovor na mail koji sam im prosledio, ranije nisu ni odgovarali ili se odgovor čekao jako dugo.

Управо се и ја логовао.

Može da mi se javi preko pm neko ko je nudio povoljniju dopunu kredita za globaltel?

Jeste li primetili da su za Roaming vecinu zemalja prebacili iz zone 1 u zonu 2, tako da ono 1GB za 300 dinara, vise ne vazi?

Da li je iko prebacivao sa SIM na eSIM postojeci broj (dakle broj vec ima globaltel SIM). Da li je to moguce online ili mora da se ide na Slaviju?

Vrh Dno