Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Dobio i ja danas poruku i sad sam i ja na mts mreži. Više nije na A1

Prilozi

• IMG_20231130_160346.jpg
    IMG_20231130_160346.jpg
    95.2 KB · Pregleda: 89
  • IMG_20231130_160429.jpg
    IMG_20231130_160429.jpg
    148.6 KB · Pregleda: 93
Dobio i ja danas poruku i sad sam i ja na mts mreži. Više nije na A1
Još uvek nisam dobio konfiguraciju tako da još uvek sam na a1.
Da li je neko uspeo da sazna kada će data roming ponovo biti u funkciji?

Kada se kredit uplaćuje na trafici, da li se govori: "Želim Globaltel dopunu" ili "MTS dopunu"? :rolleyes:
Neki dan kad sam dopunjavao kredit sam reko globaltel i to je to dopunio bez problema, i u ponedeljak mi se paket bez problema obnovio.

Još uvek nisam dobio konfiguraciju tako da još uvek sam na a1.
Video si na slici da koristim ne pametan telefon. Uzeo da vidim kad ono ova poruka. Reko aj bezveze da probam da ga ugasim pa zatim upalim, što sam i učinio. I u jednom trenutku na displeju izašla poruka u dva navrata "sim kartica se ažurira" i vidim posle da ispred note na displeju nema znaka "rm" što je označavalo roming. Proverim u podešavanjima mreže samo pristupa mts-u i to bi bilo to.

Meni na glavnoj kartici stigla poruka juče, a nisam prebačen, dok na nekoj staroj me je prebacilo čim sam je opet uključio

Prebačen maloprije
Screenshot_20231201_125342.jpgScreenshot_20231201_125428.jpg

Писао сам да нећу више да се јављам овде, али сам принуђен.
На сајту АПР је обрисан Глобалтел, али могу да се виде документи у вези њега. Последњи је уговор са телекомом да се глобалтел припаја телекому.
Мој број је изгледа узео неко из телекома и тешко да истерам да ми се врати. Писао сам мејл, видећемо још.

Još jedna dobra stvar prelaska na mts što nam je sad dostupna Iris Go aplikacija za gledanje televizije. Internet saobraćaj se ne troši, može i da se hotspot-je internet na smart televizor pa da se gleda preko Iris Smart aplikacije.

Dobra stvar sto sad moze da se pozajmi nalog od druga ili rođaka i dostupne su vam Arene. Posebno je zgodno ko je na SBB-u.

Ja sam samo zbog ovoga i uzeo Globaltel broj. Pošto MTS prepaid ne može eSIM. Čekam sad da budem na MTS-u pa da vidim kako radi. :)

@zokce Pa normalno da je obrisano kada je pridodato Telekomu i posluje u okvriu Telekoma, i na sajtu ti lepo stoji da je to sada Telekom sa MB: 17162543., kao što je to urađeno i sa Supernova.

Све је то ОК, али да некоме обуставе услугу без икаквог обавештења или објашњења је благо речено безобразлук. Још на све то, поништено је све у вези тог броја, имам (имао сам) непотрошене и минуте и мегабајте. Никог то не занима. Из банке ме зову да избришу тај број, неко је пријавио да му долазе поруке о трансакцијама.
Катастрофа, неко ми је украо идентитет. То неће моћи тек тако да остане.

Све је то ОК, али да некоме обуставе услугу без икаквог обавештења или објашњења је благо речено безобразлук. Још на све то, поништено је све у вези тог броја, имам (имао сам) непотрошене и минуте и мегабајте. Никог то не занима. Из банке ме зову да избришу тај број, неко је пријавио да му долазе поруке о трансакцијама.
Катастрофа, неко ми је украо идентитет. То неће моћи тек тако да остане.
Cek, sta se tebi desilo uopste? Virtuelni broj nisi reagovao pa su ti ugasili? I vec ga reciklirali nekome? Obavestenje su slali sms porukama ali ako ti je bio na globaltelu broj moguce da nije stigao sms. Da inace 30 dana je po zakonu ( igras rulet na svakih 30 dana ) ako ne proveris obavestenja o promenama... Tebi operater posle 30 dana moze da stavi da ti je milion mesecna pretplata. A ti imas pravo da prihvatis promenis ili raskines ugovor sa bez prenosa na drugog operatera ili prepaid postpaid kod istog operatera. I to je sva filozofija. Ako nista ne uradis za 30 dana smatra se da si pristao na nove uslove i to je to...

Ма каквих 30 дана, какво обавештење, само су га искључили и дали другоме, класична отимачина.

Kako proveriti na iPhone-u da li sam prebačen na Mts mrežu? Stigao mi je sms pre par dana ali deo u vezi internet podešavanja je i dalje prazan, nema mts kredencijale za korišćenje interneta.

Pisao sam, na iPhoneu imate *3001#12345#.
A moze i naravno kao sto je napisao clan iznad, najlaksa metoda.

Pre dva sata sam i ja prebačen. Kratko isključen na dva minuta i pojavio se signal sa dve crte manje. Ukapiram da rade prebačaj na mts. U početku je bio A1 4G i nedugo zatim se izgubio, uz mts 2G/3G i tako ostalo. Na mts 4G se ne registruje, niti uključuje internet. Nemam aktivan paket, ali moglo je makar u Globaltel aplikaciju da se uđe.

Evo i mene prebacili na drugoj kartici na Androidu koju i ne koristim (nemam aktivan paket niti sam ga imao ako se dobro secam), takodje nece na 4G da se poveze (3G hoce).

Upravo sada. Nisam dobio nikakav SMS.
U utorak sam prebacen na primarnoj kartici i na njoj jesam dobio SMS.

Imate li informaciju šta se dešava sa romingom? Da li radi?
Hvala

Ne radi, pisali su o tome već.

Imate li informaciju šta se dešava sa romingom? Da li radi?
Hvala
Data roaming ne radi, dolazni i odlazni pozivi rade u roamingu, ali po mnogo većim cenama nego što piše na sajtu. Već sam pisao i njima, čekam odgovor, kontaktirao sam i udruženja za zaštitu potrošača, a pisaću i Ratel-u.

Takođe, dopune preko plathih kartica na sajtu nisu radile ili još uvek ne rade. Pretpostavljam da je kvaka negde u tome da je Globaltel d.o.o. kao pravno lice obrisano juče iz APR-a, pa sistem za dopune (onaj stari) - ostao "zaglavljen" i pogrešan.

Hvala na odgovoru. Verujem da će se te tehničke stvari vremenom srediti. E sad, kakva će poslovna politika biti u budućnosti ostaje pitanje.

Pozdrav,
Za sada ima uslovi kupovine preko sajta i uslovi za zaštitu podataka, dalje nema ništa oko uslova.
Sad više ne piše njihova stara adresa nego adresa telekoma takovska.
Videćemo sve ovih dana šta i kako.

Nazad
Vrh Dno