Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Čekanje na prebacivanje na MTS se isplatilo! Naime, dok je Globaltel bio na A1, nije mi radio internet u dečijem satiću TCL MT40. Sve druge mreže su radile, ali Globaltel nije, sad radi!
Taj satić verovatno ne radi u roaming-u a globaltel je na A1 mreži bio u roaming-u. Sada su kartice domaće na mts mreži.

Taj satić verovatno ne radi u roaming-u a globaltel je na A1 mreži bio u roaming-u. Sada su kartice domaće na mts mreži.
Ima da se uključi opcija Roaming podataka, nije do toga. Ne dobija automatski podešavanja za APN, a nema mogućnost unosa. To je bio problem.

eSIM na iOSu, upravo stigla poruka. Zna neko alternativu za NetMonster na iOSu?
PS: Jedino ovo za IOS: *3001#12345#

Prilozi

• IMG_2132.jpeg
    IMG_2132.jpeg
    173.6 KB · Pregleda: 57
Poslednja izmena:
Ja sam koristio Network Cell Analyzer na Androidu dok neko ovde nije predložio NetMonster, ali s obzirom da je na mom 6s urađen bypass bez mobilne mreže, ne mogu da pomognem oko isprobavanja network cell aplikacija da li i koja funkcioniše za iPhone.

Juče mi Globaltel nije radio ceo dan (nema mreže). Bio na putu, odlepio. Imam ja A1 glavnu karticu, ali nisam imao kredita na njoj. Na globaltelu sam imao 400 din. poslao četiri poruke na 1033 i karticu u kantu. Neću da se nerviram za sitne pare.

Zasto mi telefon registruje neki bezveze 067 broj a ne moj 064 koji sam preneo? Gde god treba telefon da se prijavi on izbacuje taj 067 broj.

Ja sam izgleda prebacen na mts mrezu.
Iskljucio eSIM i ponovo ukljucio. U Network Selection mi pise Globaltel pa ne primetih odmah, ali u mobile data network gde je APN i slicno, pod mms stoji mts (pod APN i dalje Globaltel). Onda preko *3001#12345# proverio i takodje je mts (220 03). Na speedtestu naravno isto mts.

Još jedna dobra stvar prelaska na mts što nam je sad dostupna Iris Go aplikacija za gledanje televizije. Internet saobraćaj se ne troši, može i da se hotspot-je internet na smart televizor pa da se gleda preko Iris Smart aplikacije.

Dobra stvar sto sad moze da se pozajmi nalog od druga ili rođaka i dostupne su vam Arene. Posebno je zgodno ko je na SBB-u.

jel radi prenos za nove brojeve.Da jedan mts prebacim u global da bih izvukao 200gb

Jesi siguran za ovo?
Ipak trosi saobracaj, proveravao sam saobracaj na web portalu gde nije ispravno stanje ni kredita ni saobracaja(evo jos jednog baga). Proverom na Moj globatel aplikaciji ili proverom na *100# ipak trosi saobracaj.

Opet nije lose, bar imamo pristup IRIS GO aplikaciji i IRIS SMART aplikaciju posto sada doboijamo telekom IP adresu.

Pa da, ali ako troši gigabajte, onda to ode bukvalno za čas.

Kada ukucaju onih 200gb,ja se prebacio pre 10 dana platio freepaid i ne vidim ih nigde a ne želim da završim kao kostur ćekajući da se javi podrška.

Trebalo bi da se to automatski dobije. Mislim da nemaš drugog izbora nego da cimaš podršku.

Тако је, мора да се зове подршка. Слично се десило ортаку и тек кад их је звао добио је 200ГБ. Оптимално време чекања да се јаве је око 30мин. :)

PAZITE SE GLOBALTEL ROAMINGA!

Namerno sam ovako krupnim slovima napisao.

Izveštaj iz Bugarske:
  • Kartica se povezuje na Vivacom mrežu i to - samo 3G, od povezivanja na A1 BG nema ništa
  • Data roaming ne radi - džabe bačenih 300 dinara
  • Dolazni poziv je umesto 1.67 dinara po minutu naplaćen 49.9 dinara po minutu.

Takođe oprez kod online dopune kredita
Danas sam dopunio kredit preko globaltel sajta karricom, sve je prošlo, onaj kod za verifikaciju broja uredno stigao, autorizacija odrađena, novac rezervisan sa kartice, stigao SMS sa potvrdom, ali kredita nema.

Zvao podršku na 06771234, posle pola sata čekanja, operaterka je rekla da ona uplatu u sistemu ne vidi, reko podnesite žalbu šta god, kaže, ja to ne mogu kao ni kolege sa call centra, pišite mail na: podrš[email protected].

Apropo problema sa cenom dolaznog poziva u Bugarskoj - pišite mail...

Globaltel nikad nije bio nešto extra extra, ali sad je raspad nad raspadima.

Pisali smo već za roming, zeznuli su stvar prilikom migracije i ne radi internet u romingu :/

Ipak trosi saobracaj, proveravao sam saobracaj na web portalu gde nije ispravno stanje ni kredita ni saobracaja(evo jos jednog baga). Proverom na Moj globatel aplikaciji ili proverom na *100# ipak trosi saobracaj.

Opet nije lose, bar imamo pristup IRIS GO aplikaciji i IRIS SMART aplikaciju posto sada doboijamo telekom IP adresu.
Kupe Globeltel i prebace na svoju infrastrukturu i opet trosi net.

Šta se dešava sa onim brojevima ako sam imao više njih na globaltel nalogu?
Pre sam mogao da ih koristim preko aplikacije ali sad je aktivan na sim kartici samo onaj što je poslednji postavljen za glavni.

Šta se dešava sa onim brojevima ako sam imao više njih na globaltel nalogu?
Pre sam mogao da ih koristim preko aplikacije ali sad je aktivan na sim kartici samo onaj što je poslednji postavljen za glavni.
Onaj što je poslednji bio na sim kartici je aktivan, a za ostale mislim da je bio rok 11.11 da tražiš sim ako ti trebaju. Možda može još, ne znam. Meni drugi nisu trebali, pa nisam ni tražio.

Takođe sam imao nekoliko dodatnih brojeva na nalogu, koji se ne mogu koristiti od momenta kada je Globaltel aplikacija prestala da radi. Ali, ako pozovem neki od tih brojeva dobija se obaveštenje da je korisnik nedostupan. Ako su brojevi obrisani, kao što je trebalo, dobijala bi se poruka o nepostojećem broju. Prema tome, možda se još uvek može tražiti kartica sa brojem koji je bio kupljen kroz aplikaciju.

Nazad
Vrh Dno