Ima mreža na Kosovu Roming na Vala mrežu ali ne može da se koriste iz fripejda ni poruke ni minuti i ne može niko da zove ako nemaš kredit na broju bez obzira na aktinu promocijuKonacno, imacu mrezu kada idem dole na Kosovo.
Videh i ja juče članak oko mts infrastrukture, tako da počelo je...Nisam znao, ali koliko vidim nista mi ne bi ni znacilo jer je beskorisno.
Имаш опцију за Viber OUT, позиваш преко Вајбер апликације, њима звони норамалан позив са твојим бројем. Мислим да је јефтиније него регуларан позив да зовеш. Минути за европску унију и Америку су баш јефтини, док за Западни Балкан услуга је доста скупља.Cao drugari!
Već duže vremena citam nešto na Internetu vezano za smanjenje troskova roaminga (dok je covek u inostranstvu)…
Da li neko ima neke ideje da podeli,koja bi to usluga bila najisplativija? U vidu Voip-a ili nekog app-a kao sto je “nas” Globaltel nekada imao?
Naravno da se plati,tipa na mjesečnom nivou a da koristim postojeći broj?
Pogledajte sliku, naišao sam na ovako neko resenje ali uredjaj i SIM kartica moraju biti u Srbiji…
Javljate ako imate neke app-ove gde se može postojeći broj reg. i tipa iznajmiti linija…
Kakva su vaša iskustva?
Jeftinije mi je regularno iz Norveske da zovem i primam pozive…cak vise ne moram ni paket aktivirati…Имаш опцију за Viber OUT, позиваш преко Вајбер апликације, њима звони норамалан позив са твојим бројем. Мислим да је јефтиније него регуларан позив да зовеш. Минути за европску унију и Америку су баш јефтини, док за Западни Балкан услуга је доста скупља.
Viber poziv i to ne out, običan. Kvalitet poziva solidan, ima ga svako ko ima smartfon u Srbiji čak i ako mu se iz aplikacije ograniči protok.Kakva su vaša iskustva?
Pre 2 nedelje nije moglo.ali nisam u toku da li može reizdavanje sim kartica da se obavi kod njih.
Skype ima iznajmljivanje brojeva po raznim zemljama, npr. fiksni USA broj beše košta $5 mesečno i kada neko pozove zvoni Skype na mobilnom.P.S. Viberout mozes samo da pozivas Ali ne i da primas pozive kroz isti?
Reci mi jel ti stigla neka poruka na broju kad su te prebacili na mts mrežu?Sad sam skontao da mi se konstantno pojavljuje captcha prilikom surfovanja i da je krenulo onog dana kada su me prebacili na mts. Ima li kakvo resenje?
Što bi menjao karticu?Znaci svi preneti brojevi vise nisu globaltel mts vec samo mts? Ovo je super. Pa što mi menjamo sim kartice za svaku drugu glupost...
Ne pricam o Globaltetlu i mtsu nego svim operaterima u Srbiji, sto se ljudi maltretiraju... Kad moze sve preko kompjutera i par poruka da se sredi... Makar za prepaid... Ja sad treba da se jurim sa kurirom ili po poslovnicama da promenim operatera... A realno sve se moze zameniti online...Već smo to raspravljali unazad, gde sam i ja bio istog mišljenja, ali sim kartice su tehnički napredne dotle da može doći i do promene operatora, odnosno neće biti potrebna zamena, ako se desi to da Globaltel postane mts.
Ako totalno menjaš operatera, tako mora, iz kog razloga ne znam, ali za korisnike koji koriste globaltel i jednog dana ukinu roming sa A1 i prebace na mts ne moraju se menjati kartice.Ne pricam o Globaltetlu i mtsu nego svim operaterima u Srbiji, sto se ljudi maltretiraju... Kad moze sve preko kompjutera i par poruka da se sredi... Makar za prepaid... Ja sad treba da se jurim sa kurirom ili po poslovnicama da promenim operatera... A realno sve se moze zameniti online...
Da, lepo je pisalo.Što bi menjao karticu?
Ona će se sama ažurirati prema MTS parametrima. Eventualno ćeš morati ugasiti pa upaliti mobilni i to je to.
Da, tako je.Da, lepo je pisalo.
Meni je upravo stigla poruka da su u toku radovi na unapređenju mreže itd itd tako da izgleda još malo pa sam i ja još malo u mt:s infrastrukturi zar ne?
Ok, samo da freepaid ne diraju i sve top.Da, tako je.
Strpi se malo i bez promene SIM kartice bićeš na MTS infrastrukturi.
Naravno da će dirati.Ok, samo da freepaid ne diraju i sve top.
Postoji ogromna razlika između toga što se dešavalo sa Vip/A1 i ovoga što se sad dešava sa Globaltelom.Ma kakva crna zamena sim kartice, setite se kada je A1 u ono vreme (vip) prvo koristio roming preko mts-a, vrlo kratko Telenor-a pa normalno prešao na svoje bazne stanice, kakva zamena vas spopala.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari