Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Jel nekom ko je prebačen na mts infrastrukturu od vas stigla poruka da je prebačen na mts?????

@poglavicas
Molim te ako bi mogao da pogledaš ovu tabelu. Dual sim Samsung telefon.

SIM1 Globaltel A1 4G, u mom stanu uvek prikazuje crticu ili dve manje, van stana isto, svuda po centru Beograda nikad nemam pune crtice. Nemam problema sa razgovorima, ni sa prenosom podataka, sve leti.

Inače, juče prepodne na globaltel sam dobio poruku da će mi uskoro stići nova podešavanja i da uključim automatsko traženje mreže, ali sam i preko 36 sati kasnije i dalje na A1.

SIM2 mts 4G, sve full uvek, i kod kuće i napolju.

Pogledajte prilog 414860

Ne umem da prepoznam koliko su zaista razlike u signalu u dB. Ako to može dovoljno dobro da se vidi sa ove slike. Hvala! 🥷🏼
Koja ovo aplikacija

Jel nekom ko je prebačen na mts infrastrukturu od vas stigla poruka da je prebačen na mts?????
Ne, samo mi je stigao sms 22.11 da su u toku radovi na unapređenju mreže, i da izaberem automatski izbor mreže. Sutradan sam u nekom trenutku prebačen na mts mrežu.

Oni ladno nisu normalni, dok nisam aktivirao internet paket, nema šanse da se SIM poveže na 4G, videćemo kad istekne kako će da bude. Ako ponovo kartica krene da "iskače" iz mreže zato što je ostao bez aktivnih gigabajta, e onda su pobedili. Stručnjaci.

48h od kako sam dobio poruku da zbog radova treba da promenim APN parametre, prebačen sam na MTS. Sve radi isto, ručno sam upisao mts parametre i to je to.

Imao sam paket u uzbudljivom pripejdu, i pre unosa APN parametara primao sam normalno pozive, tek kada sam izašao napolje i hteo da se zakačim na mobilne podatke i video da ne radi shvatio sam da više nisam na A1 već na MTS i ručno podesio i sve je istog trenutka proradilo bez resetovanja i bez ičega.

Supruga prekjuče dobila sms, od juče ujutru na mts-u, sve radi.
Ja juče dobio sms, od jutros na mts-u, sve radi.
Sin nije dobio sms, još uvek na A1.
Ono što je meni bitno je da mi stižu sms poruke od Raiffeisen banke.

Videćemo svi koji smo prešli na MTS da li je ostao problem sa SMS porukama ili toga više nema. (Znate da su pojedini korisnici au možda i svi osetili problem da ne dobijaju OTP od banaka ili online servisa koji koriste.)

Pisao sam im da pitam da li roming i dalje normalno radi pod starim uslovima kao što piše na sajtu!

48h od kako sam dobio poruku da zbog radova treba da promenim APN parametre, prebačen sam na MTS. Sve radi isto, ručno sam upisao mts parametre i to je to.
Čini mi se da ne postoji uzročno-posledična veza i da prebacivanje nije vezano za ovu poruku jer sam proteklih nedelja nekoliko puta dobio istu poruku a i dalje sam na A1. Nekih problema sa mrežom ima što se valjda rešava i to je to.

Ne, samo mi je stigao sms 22.11 da su u toku radovi na unapređenju mreže, i da izaberem automatski izbor mreže. Sutradan sam u nekom trenutku prebačen na mts mrežu.
Ja još nisam dobio nikakva nova podešavanja za net, samo tu poruku da su u toku radovi na unapređenju mreže.

Juče dobio poruku za radove, jutros dobio konfiguracionu poruku za mms. Internet radi normalno, u apn profilu se promenilo u 220 03. Poruke od Komercijalne banke stizu normalno iako dalje stoji da je mreza A1 u sistemu banke. Nisam menjao u aplikaciji.

Poslednja izmena:
@Optimus Primal nijedan operator nije komercijalno pustio signal, niti sme zbog nedostatka dozvole. Iako se tender za dodelu frekvencija periodično odlaže, postoje pojedine 5G bazne stanice svakog od njih (A1, mts, Yettel) na više lokacija u Srbiji.

I koja je sad opcija za pozive iz inostranstva na fiksni (tj "dumb" mobilni uređaj) u Srbiji (i obratno ako je ikako moguće, bez plaćanja od strane fiksnog)?

Viber out je 20 centi/min za pozive iz Nemačke za Srbiju koliko vidim.

Jel neko skoro koristio roming u Austriji, ranije je sve lepo radilo, danas ne mogu da ga aktiviram, a podesio sam APN kao ranije. Zvao sam ih ali sam čekao više od 20minuta da se jave i ništa

Nakon migracije kartica na mts, pitanje je da li roaming uopšte i radi. Tvrde da radi, drugar u Bugarskoj nije uspeo da se konektuje, ti se sad žališ za Austriju...

Ja trenutno koristim Globaltel e-sim u romingu ( A1 Austria ) i sve radi super. Samo što mi e-sim još nije migrirao sa A1 SRB na MTS

Uskoro idem u Bugarsku pa ćemo videti dal radi.

Ne radi mi net juce i danas. Jel se ceka da proradi ili treba uraditi nesto?

Alternativa NetMonster aplikaciji za iOS?

Idu prenosi polako. Isti telefon dva broja 067 jedan prenet drugi nije.
globatel.png

Nego ček ondak, ne kontam jednu stvar... Na brojevima koji su migrirani na mts, ko vrši billing tj. merenje potrošenog saobraćaja, mts ili Globaltel? Isto tako, da li migrirani brojevi mogu da koriste sve usluge mts mreže koje su dostupne i na mts pripejdu?

Nego ček ondak, ne kontam jednu stvar... Na brojevima koji su migrirani na mts, ko vrši billing tj. merenje potrošenog saobraćaja, mts ili Globaltel? Isto tako, da li migrirani brojevi mogu da koriste sve usluge mts mreže koje su dostupne i na mts pripejdu?
I Globaltel i mts su ista firma. Ako misliš kad predju brojevi koji sistem obračunava. Boga pitaj. Mozda su samo specijalna mts tarifa (bice da su to) a usluge verovatno su namestili sistem da svaku karticu "upakuje u bazu mtsa pre uključenja" kao sto si imao profile ranije na prepaidu. Svaki je imao svoj meni i svoje cene i mogućnosti. Sad od mtsa zavisi. Da li ce klonirati ponudu na svom sistemu. Ili ce ga menjati ili ce rebrendirati ili ostaviti ovako ili jedno i drugo ili nijedno od ta dva... Tehnički globaltel vise ne bi trebalo da bude virtuelni operater. Vec mts prepaid tarifa.
Sto znaci da ce verovatno mts biti nosioc globaltel numeracije... Odnosno gde se vraca broj kad ga ugase...

• Like
Reagovanja: uji
@Stevan Z
Nije stigla poruka, nakon paljenja telefona su dosla podesavanja (konfiguraciona poruka) koja su ista kao i stara, zato sam i proverio koja je mreza.

Vrh Dno