Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

A inače živimo u idealnom svetu gde su recimo pozivi preko GSM mreže kvalitetni na mts-u?
Ako Globaltel - kao i mts prepaid ne budu dobili VoLTE, srećno kad vam mts padne na GSM sa njihovim kodecima.

A inače živimo u idealnom svetu gde su recimo pozivi preko GSM mreže kvalitetni na mts-u?
Ako Globaltel - kao i mts prepaid ne budu dobili VoLTE, srećno kad vam mts padne na GSM sa njihovim kodecima.
Ne mora više da bude srećno. Vec neko vreme pada odmah na 2G. I kad prekines vezu neretko tesko vraća na 4G. I to na par mts brojeva sam video. Možda je kod mene samo nešto crklo. Ali nisam video 3G poziv na mtsu vec danima...

Pa jel Prešli na mts ili tek prelaze
Preneo sam šta su mi rekli: Radovi su u toku :)
Inače, ja sam pobegao od mts-a, i nadam se da me ovaj prinudni povratak neće oterati dalje...
Ako se ne varam, alternativa Globaltel pre paidu mogu samo da budu mesečni planovi na A1, jedino što nema prenosa nepotrošenog saobraćaja (minuti, sms i net) u naredni mesec.

Preneo sam šta su mi rekli: Radovi su u toku :)
Inače, ja sam pobegao od mts-a, i nadam se da me ovaj prinudni povratak neće oterati dalje...
Ako se ne varam, alternativa Globaltel pre paidu mogu samo da budu mesečni planovi na A1, jedino što nema prenosa nepotrošenog saobraćaja (minuti, sms i net) u naredni mesec.
Meni u Niš Roda u Poslovnicu rekli Prelazimo na mts infrstrukturu za Godinu dana 2 Novembra bio da pitam

Zvao upravo Globaltel čekao 37 min da se jave i jeda teta se javila sa onako slatkim ali promuklim glasom, i ja krenem kad vi prelazite na mts infrastrukturu kaže neki brojevi su već Prošli migracija brojeva ali do nove godine svi prolaze!

Nisam pitao, jer sam iz više navrata shvatio da neće brzo prelaziti i neko je već nagovestio da će postepeno preneti deo korisnika do, a najkasnije iza nove godine. Kako pratim situaciju, izgleda da se to obistinjuje. Svakako, uskoro prelazim u A1 pa me previše ne dotiče ovo sve za sada.

Dok ne vidim da je SIM povezan na 220 03 mrežu, ništa.

Jedino što je do sad potvrđeno je da su neki preneli brojeve sa Globaltel postpaida na mts postpaid uz neke pogodnosti, ali to je u stvari prenos broja.

Ma dok ne vidim nikakve izmene u uslovima korišćenja i cenama paketa, ne prelazim. Šta me briga koja mreža ispod?

Kamo lepe sreće da isti uslovi zažive i za ostale pripejd korisnike MTSa (ako takvih ima), dovoljno su patili...

Evo da potvrdim da se preksinoć polu uspešno desio prenos na mts drugaru koji je preneo broj sa A1 pre 4 nedelje. Videli da se nešto dešava tako što mu je mogućnost zvanja odnosno uplaćenog fripejda nestala, ne može ni da proveri stanje sa *100# a naravno ni ti da zove jel kao nema kredita uredno aktiviranog u petak. Pogledamo APN a on volšebno promenjen u MTS. Net radi. U supportu (50 min čekanja) zapisali "problem".

Eo opet rade nesto🤣

Moje kartice - ni jedna još neće da se poveže na mts.

Mislim da ti ni ne vredi da pokusavas.Meni je bilo sumnjivo sto sam od jednom dobio podesavanja opet za gprs/mms.
Posle toga sam proverio i vid mts.Nije bilo nikakvog gubljenja signala il tako neceg.

Ja sam to podesavanje za sms/mms isto dobio i to prosle nedelje. Koja je ovo app da proverim da li sam i ja na mts?

Evo i ja sam onda presao znaci proslog utorka su mi stigla podesavanja 14.novembra
1000008570.jpg

Moguce da rade Novi Saad mts je generalno izuzetno loš ovde zbog nekog razloga. Evo danima na dve kartice nisam video HD audio poziv... A i na 4G se jedva vraca neretko... Ostane na EDGE pa na 3G digne... Pa onda nekad prebaci na 4G( ne svaki put ali neretko se kilavi) Koliko je A1 bio losiji pre 4 godine kad sam prelazio sad je mts kao A1 sto je bio... Skroz se rotirala situacija za Grad NS.
A brzine kako gde. Sa obzirom da imaju kod mene 20 antena ne znam kako mogu da budu mahom sporiji od A1 skoro svagde (kuci mi je na malo slabijem signalu 4 puta brzi A1 od mtsa koji ima koji dB snazniji signal) Tako da ne bi me cudilo da je sve povezano oko Globaltela...

Nije samo ns izgleda po brojevima ide. Meni se 063 broj prenet u globaltel povezuje na mts, taj 063 je prenet mnogo kasnije nego ovaj moj glavni 064. 064 mi se povezuje na a1, dok 063 mi se povezuje na mts. Aleksinac je u pitanju.

Zanima me da li će roaming uopšte raditi posle promene ažuriranja softvera na SIM karticama...

Ako onaj divni džabe roming ne bude radio... 🚧📡🛰️💣

Приликом преноса броја у Глобалтел да ли иницијално мора да се купи неки од фрипејд пакета / “узбудљива комбинација” да би се добило 200гб или може и касније након што пребаце број да се уплати и узме одређени пакет?

Nazad
Vrh Dno